Kotimaa

Ruotsissa tykättiin kyttyrää Haglundin su­kel­lus­ve­ne­pu­heis­ta

Kotimaa 25.10.2014 21:22
STT

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) kommentit Ruotsin sukellusvenejahdista tulkittiin lauantaina länsinaapurissa arvosteluksi.

Haglund antoi ruotsinkielisen Ylen haastattelussa ymmärtää, ettei Suomessa etsinnöistä vastaavassa tilanteessa kerrottaisi julkisuuteen.

- Jos havaintoja ei voida todistaa, me emme aio järjestää farsseja, Haglund sanoi. Varmasta havainnosta kerrottaisiin hänen mukaansa Suomessakin.

Haglund arvioi, että Ruotsin puolustusvoimien uskottavuus on voinut saada tapauksesta kolauksen.

Ruotsissa useat mediat otsikoivat Suomen puolustusministerin arvostelevan naapurimaan tapaa hoitaa operaatio.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist sanoi Svenska Dagbladetille puolustusvoimien toimineen uskottavasti. Hänen mukaansa on kohtuullista kertoa kansalaisille, mistä on kyse, jos Tukholman saaristossa aloitetaan mittava operaatio.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Voisi sveduilta vaatia asaillista tietoa mediaan. Nyt kuulemma vain venäläiset ubåtit ovat seilanneet Tukholman vesillä, vaikka sukellusveneitä on kaikilla Itämeren mailla sadoittain. Niitä on myös Välimeren mailla ja USA u bååtit seilaavat maailman merillä tuhansin määrin.

Kaksi edellistä maailmansotaa on laitettu Saksan syyksi. Ehkä aikanaan tuleva kolmaskin maailmansota on Saksan aloittama? Vaikka, USA on tänään maailman herra. Sille ei sovi kenenkään ryppyillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haglund lienee sen verran nuori, ettei hän tiedä, miten Suomen ilmatilassa toisiaan ammuskelleet lännen ja NL:n koneet aikoinaan määriteltiin ukkoseksi ja salamoinniksi. Eikä Haglundin tietenkään tarvitse tietää, mitä esimerkiksi siviiliviranomainen Merenkulkuhallitus oppii, kun se katselee luotausveneittensä liuskoja. Eihän se kuulu puolustusminsiterille. Vai kuuluuko? Jos kuuluu, hra voisi opetella lukemaan, hankkia vahvemmat lasit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän niitä farsseja ole meillakin ihan omasta takaa,ei kannata mennä arvosteen toisten tekemisiä.
Haglundkin vaikuttaa koulupojalta virassaan ja lausunnoissaan jotka on ympäripyöreitä kun käsitellään omia ongelmia.
Paras olla Carlin kommentoimatta,kohta voi kolahtaa omaan nilkkaan kun aletaan kehuskeleen itseä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ookko nää ruottalainen kun oot noin kärmeissäsi asillisesta ministerin lausunnosta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan olen suomalainen,mutta jotenkin vaan omakehu haisee tuosta lausumasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä sukellusvene farssi Ruotsissa on ja oli Obaman ja Ruotsin hallituksen yhteistyötä, jotta saataisiin Nato kiimaan vielä lisää painetta myllyyn! Oli jo toinen kerta tätä sukellusvene näytelmää.

Haglund, kun vielä kävisi intin, niin olisi sitä uskottavuutta ehkä enemmän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono heitto Haglundilta.
Kuinka Ruotsi olisi voinut salata etsinnät, kun merivoimat seilasi Tukholman saaristoa ristiin rastiin niin, että sen näki sokea Reettakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se tämä sama hakalunt ollu menossa apuun stupin kanssa vaikkei ruottalaiset edes pyytäneet. Kummaa asetakinkääntöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikein. Ruotsin sukellusvenejahti oli suuri komedia.....Kuten koko Ruotsi muutenkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Farssihan se tietysti oli, eikä vähiten siksi, että Venäjä tuomittiin tähänkin syylliseksi (ainakin Suomessa) ilman mitään todisteita. Sellaiseen tosin on totuttu Ukrainan kriisin yhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tuhansia palstamillejä spekulaatiota, ilman totuuden häivää. "Ruotsin aluevesiltä ei taaskaan löydetty vetenalaisia vehkeitä, ennenkuin apuun hälytetty vääpeli Körmy oli lantiotaan myöten Tukholman saaristossa. Havainto kesti alle puoli minuuttia.", saattaisi nostaa mielialani huvittuneen puolelle tästä myötähäpeästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki yh suistuu jälleen totuuden polulta. Venäjä auttoi rikollisen Janukovitshin pakoon Venäjälle, varasti Krimin, aseisti ja aseistaa edelleen Itä-Ukrainan terroristeja ja on jopa hyökännyt Ukrainaan. Muun muassa Venäjän Sotilaiden äidit järjestö paljasti, että sotilaita menee Ukrainaan terroristien tueksi ja ruumiita tulee paluukyydissä. Tämä on totuus, eikä muuksi muutu Leningradin disinformaatiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MUTTA,he onnistuivat,saamaan lisärahaa,joka olikin perimmäinen syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Carl on oikeassa. Arvostus tätä ministeriä kohtaan kasvoi entisestään. Rohkeita kannanottoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haglund puhuu "muuteltua totuutta" kun Suomessa ei puhuttas vaikka olisi "todisteita" - ne vaan määriteltäs epä-todisteiksi. Olipa loukkauksen tehnyt maa mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image