Kotimaa

Ruo­ka­kaup­po­jen sähkölasku kasvanut 10 prosenttia tänä kesänä

Välivainion K-supermarketin kauppias Jukka Marttila on tietoinen siitä, että kylmälaitteiden huriseminen viikko toisensa jälkeen täysillä kasvattaa sähkölaskua. KUVA: Teija Soini
Kotimaa 2.8.2014 9:49
Salla-Reetta Juuma

Kylmätuotteita myyvän keskisuuren market-myymälän sähkölaskuun on tänä kesänä tullut 10 prosentin lisä, laskee Oulun Energian myyntipäällikkö Seppo Tuomi.

”Tämän kesän helteet ovat pidentäneet heinäkuussa aikaa, jolloin kylmälaitteet käyvät täysillä.”

Kotitalouksissa ei sähkölaskun kasvua ole erinäisistä energiaa syövistä viilennyskoneista huolimatta näkyvissä. Tämä johtuu siitä, että ihmiset tekevät esimerkiksi vähemmän ruokaa ja ovat enemmän ulkona, arvelee Tuomi.

Jos kotitalous kuitenkin omistaa paljon energiaa vieviä viilennyslaitteita, voivat ne joissain tapauksissa kasvattaa sähkölaskua huomattavastikin.

Esimerkiksi ilmalämpöpumpun pitäminen kesällä jokaisena hellepäivänä lisää kesän kokonaislaskua jopa 70 euroa.

Lue lisää 02.08.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Tulevaisuudessa jokaisen marketin katolla tulee olemaan aurinkopaneelit. Mitä enemmän aurinko porottaa niin sitä enemmän aurinkopaneelit tuottavat sähköä kylmäkoneille. Sama myös kotitalouksissa jossa ilmastointilaitteet tulevat yleistymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä tämä sähkölaskusta mariseminen on kauppiaan tapa kertoa, että hintoja tekee mieli nostaa vähintään 10 prosenttia jotta sähkölaskun 10 prosentin kallistuminen heinäkuussa saadaan katettua ja jää "vähän" siitä itsellekkin lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietyissä kaupoissa on suorastaan ´´miellyttävä´´ käydä asioimassa, kun kylmälaitteet tohottavat täysillä, ja ulkona on paahtava helle. Elikkä tassä tullaan siihen, että mitä kauemmin asiakas on kaupan tiloissa, niin sen enemmän hän mahdollisesti tekee ostoksia. Heinäkuun helteet sen todistivat, että kun tuli ulos kaupasta, siis valtaisaan helteeseen, niin jotkut sanoivat, että ´´taidampa mennä takaisin tuonne viileään myymälään.´´ No, ehkä hieman kärjistetysti, mutta kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi, kun nyt kauppiaalle ei jääkään voittoa hirveästi! Ottakoot ne kovat kulut työntekijöiden selkänahasta, kuten ottaa muutenkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä aina napistaan hinnoista. Ei hintoja voi hetkellisesti nostaa vaikka kulut kasvaa hetkellisesti. Tuotteissa on evh eli enimmäis vähittäis honta jonka yli tuotteita ei voi hinnotella. Jäätelöt on yksi huonokatteisimmista tuotteista, siis irto jäätelöt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on 110 jäähdytettyä neliötä, 22-23 asteessa pidetty yötäpäivää ja heinäkuun jäähdytys maksoi 8e.

Toukokuussa käytettiin päällä muutamana päivänä, kesäkuussa ei lainkaan. Eli jos tänä kesänä saa 15e kulumaan jäähdytykseen niin ihme on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on edullinen jäähdytys. Haen maakellarista viimetalvisia jäitä olohuoneessa olevaan astiaan. Jos joutuisin käyttämään sähköä , kustannukset olisivat aivan toista luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ilmalämpö pumppu on hankittu juuri jäähdystä varten ja sitä käytetään todella aktiivisti ihan alkukesästä, syksyn puolelle. Oikeastaan aina kun ulkolämpötila on lähellä tai yli 20 astetta. Sähkölaskuun siitä tulee extraa 10-15 euroon / kk. Että reilusti on laskettu tuo 70 kulu kesäajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mielenkiintoista tietää että minkälainen talo Teillä on. Jos ulkoilman lämpötila on alle 20 astetta ja taloa pitää jäähdyttää, täytyy talon olla kasvihuone.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja liiterissäkö sähkö tulee pistorasiasta ilmaiseksi? On ne eri epeleitä nuo saksalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silkkaa tuhlausta avonaiset kylmähyllystöt, esimerkiksi Limingantullin Prismassa joutuu kesälläkin käyttämään talvitakkia. Halpa-Hallissa on ymmärretty asian ydin ja kaikki on oven takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on vähän eikä tunnu missään heidän tuloissaan, siellä on ylimääräsiä prosentteja, jotka ovat tuottajilta pois, niiltä tärkeimmiltä, alkutuottajilta, jotka tekevät tärkeimmän työn. Eihän sitä mitään olisi kaupan, jos ei joku tekisi noita maa-ja metsätaloustöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi viime talvena energiayhtiöt ei laskenu paljonko nämä kaupat säästivät lämmityksessä? Tällä uutisella yritetään taas pehmentää pakastetuotteiden hintojen korotus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laanilan salessa oli kaikki tuotteet laitettu lasiovien taakse, taitaa aika kova säästö olla kun esim prismassa kaikki avohyllyssä ja käytävillä tarvisi toppatakkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskös kaupan saada korvauksia? Jäätelöä on mennyt enemmän, joten puntit on tasan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätelökään ei mene hyvin varmasti nykyään kaupaksi. Muutama vuosi kun nostettiin jäätelön kohdalta veroja niin jäätelön kauppahinta kallistui toki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja viileä kesäkuu aiheutti sen, että sähkölaskun olivat yli 10% pienemmät. Mutta ei niistä huudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viileällä ilmalla se ei alenna energian kulutusta, koska se pysyy aika lailla samassa koko vuoden. SItten jos on noin kuumat ilmat niin se lisäenergia menee lauhduttimien riittämättömyyden johdosta kun puhaltimet jauhaa täydell teholla. joskus voi sen lisäksi mennä vettä vielä joissakin kaupoissa kymmeniä kuutioita päivässä kun lauhdittimia jäähdytetään lisää vedellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

91
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
49
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
44
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
33
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
27
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
18
Amerikkalaislehdeltä kova väite: Suomi todennäköisesti salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelut – Ulkoministeriö: Nauhoittamattomuus on sääntö
14
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image