Kotimaa

Rössypottua syötiin juh­la­tun­nel­mis­sa

Kotimaa 5.9.2006 9:16
Reetta Nousiainen
Rössypottuseura juhli maanantaina Helsingissä kymmenvuotista historiaansa. Katajanokan Kasinolla syötiin juhularössyä ja muisteltiin seuran kymmentä toimintavuotta. Seura perustettiin samassa paikassa toukokuussa 1996.

"Meitä yhdistää halu tehdä töitä Oulun hyväksi. Kaikille omat juuret ovat tärkeä asia, mutta meille juuret merkitsevät erityisen paljon", seuran puheenjohtaja Olli Latola määritteli seuran jäseniä yhdistävät piirteet.

Rössypottuseuran varapuheenjohtaja Satu Marttila oli samoilla linjoilla.

"Minulle Rössypottuseura merkitsee yhteyttä sellaisiin oululaisiin, joita ei välttämättä muutoin olisi oppinut tuntemaan. Samalla pidämme yllä oululaista yhteishenkeä ja yritämme yhdessä vielä eteenpäin oululaisille tärkeitä asioita", Marttila sanoi.

Matti Ahde puhui juhlassa rössypotun merkityksestä Suomen demokratiakehitykselle. Hän huomautti, että tarkalleen sata vuotta sitten Oulussa pidettiin kaksi merkittävää puoluekokousta: Maalaisliiton perustava kokous ja sosiaalidemokraattien linjakokous.

"Uskallanpa veikata, että vuoden 1906 kokouksien jossain vaiheessa syötiin myös rössypottua, ja sen voimalla jatkettiin tarmokasta työtä", Ahde arvioi rössypotun merkitystä Suomen historiassa.

Ristirahasta virallinen peli

Rössypottuseuran idean isä ja seuran kunniapääsihteeri Erkki Heikkinen puolestaan halusi omassa puheenvuorossaan saada seuran jäseniä vieläkin lähemmäs toisiaan.

Hän esitti seuran viralliseksi peliksi ristirahan erästä alalajia, tikkua, jonka säännöt Osmo Hekkala on koonnut muistiin.

"Tikku on sosiaalinen peli ja siinä ollaan tiivisti lähellä toisiaan. Golf uhkaa eriyttää porukan laajoille viheriöille", Heikkinen perusteli pelivalintaansa.

Samalla hän huomautti, että globalisoituvassa maailmassa Rössypottuseuran kaltaisille, kotipaikkahenkeä vahvistaville järjestöille on jälleen tilausta.

Oulun kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kansliapäällikkö Kalervo Ukkola.

"Kyllä minä sanoisin, että Oululla on eräänlainen kunniakonsuliverkosto täällä Helsingissä", hän arvioi Rössypottuseuran merkitystä Oululle ja oululaisille.

Kymmenen toimintavuoden kunniaksi juhlassa julkaistiin myös seuran historiakirjasarjan ensimmäinen osa. Sen on koonnut professori Seppo Hentilä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:00
Ensisynnyttäjän huoli – elän viimeiset raskausviikot pelon ja stressin alla, suren sitä etten voi saada nyt enkä ehkä kuukausiin läheisen läsnäoloa ja apua konkreettisesti Lukijalta
6:00
Pandemia ja sitä seuraava talouskriisi voivat suistaa yrityksen raiteiltaan – näin yrittäjä voi varautua kriiseihin Kaupallinen yhteistyö
6:00
Näkökulma: Unohtuiko Puolustusvoimilta isänmaan etu koronakriisissä? – Kenraali Kivisen joukkoja tarvittaisiin nyt Suomen kunnissa Tilaajille
6:00
"Ettekö te desinfioi elintarvikkeita ja kenkiä kotiin tullessa?" – Dubain suomalaiset kehuvat tiukkoja koronarajoituksia Tilaajille
6:00
Paluu aikaan, kun Juha Junno suuteli jäätä Raksilassa – sukella Kärppien liiganousunostalgiaan Kalevan urheilupodcastissa
6:00
Oulun kaupunki kutsunut noin 130 koulunkäynninohjaajaa takaisin töihin tai toisiin tehtäviin – koulujen sulkeuduttua yli 300:n työt keskeytettiin Tilaajille
8.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, mutta tunnetko sen kaverin kulitsan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image