Kotimaa

Robotit yrittävät jäähdyttää Vihtavuoren savuavaa konttia

Kotimaa 10.7.2013 14:36 | Päivitetty 10.7.2013 14:42
STT

Vihtavuoren savuavan kontin luokse yritetään parhaillaan saada vettä, jotta savuavaa konttia voisi jäähdyttää. Vesilinjaa tehdään puolustusvoimien roboteilla.

Palomiehet ovat tällä hetkellä noin kilometrin päässä vaarapaikasta, sillä kontin lähistölle ei räjähdysvaaran vuoksi saa mennä. Paineaallon on arvioitu ulottuvan noin 1,3 kilometrin päähän kontista.

Räjähdevalmistaja Forcit ei säännönmukaisesti tarkasta muualta tulleita jätekontteja, kertoo yhtiön tekninen johtaja Jari Henriksson. Siksi yhtiö ei voi varmasti tietää, mitä Vihtavuoren tehtaan savuava jätekontti sisältää ja mistä se on peräisin.

Osassa konteista on asiakkaiden paikalle tuomaa puhdistusjätettä. Kontteja on Tukesin mukaan kasassa yli 200.

Tukes on jo ennen Vihtavuoren räjähdysvaaraa kiinnittänyt huomiota tehdasalueelle kertyneeseen jätekonttipinoon. Viraston mukaan asia on otettu esille myös Forcitin kanssa.

Alueen rakennuksissa valmistetaan muun muassa räjähteitä ja ammuksia. Forcitin mukaan jätekonttien vieressä varastossa on 40 tonnia räjähdysainetta. Kontit mukaan lukien ainetta on lähistöllä noin 150 tonnia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ison räjähdysainevaraston viereen tuodaan jätekontteja, joiden sisällöstä ei ole tietoa , huh huh...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika pelottavaa, että tuollaisen räjähdysainekeskittymän lähistölle tuodaan kontteja joiden sisällöstä ei kukaan tiedä mitään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta paljon pahempi tuho on, jos tuo räjähtää. Siinä ei auta enää maamme laulukaan. Kaipa Forshit saa kunnon sakot, jos hommasta selvitään. 150 tonnia jytkyä lähellä, ja yx Forshit-tankki auto imee 20 tonnia kemiittiä. Kylästä jää hajut jäljelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli varmaankin tarkoitettu Raaheen tai Sotkamoon. Tollanen kontillinen kun täydessä latingissa räjähtää on tuho aika karu. Toki Oulun Typen räjähdystä se ei voita, ehkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinnais tuolla robotilla kettingin sen kontin ympäri ja sitte vetäisivät jollaki kauemmas sen siitä uhkaamasta rakennuksia. Itellä pitäs olla joka paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos siirtäminen aiheuttaa nesteitten sekoittumisen ja reaktio kiihtyy äkillisesti... BUM!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

171
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
36
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
35
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
25
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
17
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image