Kotimaa

Robotit yrittävät jäähdyttää Vihtavuoren savuavaa konttia

Kotimaa 10.7.2013 14:36 | Päivitetty 10.7.2013 14:42
STT

Vihtavuoren savuavan kontin luokse yritetään parhaillaan saada vettä, jotta savuavaa konttia voisi jäähdyttää. Vesilinjaa tehdään puolustusvoimien roboteilla.

Palomiehet ovat tällä hetkellä noin kilometrin päässä vaarapaikasta, sillä kontin lähistölle ei räjähdysvaaran vuoksi saa mennä. Paineaallon on arvioitu ulottuvan noin 1,3 kilometrin päähän kontista.

Räjähdevalmistaja Forcit ei säännönmukaisesti tarkasta muualta tulleita jätekontteja, kertoo yhtiön tekninen johtaja Jari Henriksson. Siksi yhtiö ei voi varmasti tietää, mitä Vihtavuoren tehtaan savuava jätekontti sisältää ja mistä se on peräisin.

Osassa konteista on asiakkaiden paikalle tuomaa puhdistusjätettä. Kontteja on Tukesin mukaan kasassa yli 200.

Tukes on jo ennen Vihtavuoren räjähdysvaaraa kiinnittänyt huomiota tehdasalueelle kertyneeseen jätekonttipinoon. Viraston mukaan asia on otettu esille myös Forcitin kanssa.

Alueen rakennuksissa valmistetaan muun muassa räjähteitä ja ammuksia. Forcitin mukaan jätekonttien vieressä varastossa on 40 tonnia räjähdysainetta. Kontit mukaan lukien ainetta on lähistöllä noin 150 tonnia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ison räjähdysainevaraston viereen tuodaan jätekontteja, joiden sisällöstä ei ole tietoa , huh huh...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika pelottavaa, että tuollaisen räjähdysainekeskittymän lähistölle tuodaan kontteja joiden sisällöstä ei kukaan tiedä mitään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta paljon pahempi tuho on, jos tuo räjähtää. Siinä ei auta enää maamme laulukaan. Kaipa Forshit saa kunnon sakot, jos hommasta selvitään. 150 tonnia jytkyä lähellä, ja yx Forshit-tankki auto imee 20 tonnia kemiittiä. Kylästä jää hajut jäljelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli varmaankin tarkoitettu Raaheen tai Sotkamoon. Tollanen kontillinen kun täydessä latingissa räjähtää on tuho aika karu. Toki Oulun Typen räjähdystä se ei voita, ehkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinnais tuolla robotilla kettingin sen kontin ympäri ja sitte vetäisivät jollaki kauemmas sen siitä uhkaamasta rakennuksia. Itellä pitäs olla joka paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos siirtäminen aiheuttaa nesteitten sekoittumisen ja reaktio kiihtyy äkillisesti... BUM!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image