Kotimaa

Rkp valitsi sijaisia Hen­riks­so­nil­le – tuore kan­san­edus­ta­ja Turun saaristosta, suomalais-islantilainen ex-kä­si­pal­loi­li­ja ja nuo­ri­so­po­lii­tik­ko

Vasemmalta Henrik Wickström, Silja Borgarsdottir Sandelin, Anna-Maja Henriksson ja Sandra Bergqvist muodostavat rkp:n uuden puheenjohtajiston. KUVA: Jarno Pellinen
Kotimaa 9.6.2019 15:00
Joonas Kuikka

Rkp:n varapuheenjohtajien tehtävät voivat lisääntyä, kun puolue on hallitusvastuussa. Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin jatkokaudelle yksimielisesti.

Puoluekokous valitsi odotetusti Anna-Maja Henrikssonin rkp:n puheenjohtajaksi seuraavalle yksivuotiskaudelle 2019–2020 yksimielisesti. Valinta oli neljäs peräkkäinen, sillä rkp tarkistuttaa puheenjohtajansa luottamuksen joka vuosi. Nyt haastajia ei ollut.

Henriksson lähtee ensimmäisen kerran johtamaan puoluettaan hallitusvastuuseen vuodesta 2016 alkaneella puheenjohtajakaudellaan.

– Se tuntuu miellyttävältä. Nyt alkaa uusi työ, hallitusohjelman toteuttaminen, hän kertoi.

Varapuheenjohtajiin yksi muutos

Varapuheenjohtajiksi valittiin Sandra Bergqvist, Silja Borgasdottir Sandelin ja Henrik Wickström.

Näistäkään valinnoista ei tarvinnut äänestää, sillä rkp:llä on kolme varapuheenjohtajan paikkaa, ja kyseiset poliitikot olivat ainoat ehdolle asettuneet.

Paraislainen kansanedustaja Bergqvist valittiin kevään vaaleissa eduskuntaan Varsinais-Suomen vaalipiiristä lähes 3 000 äänellä.

Suomalais-islantilainen Silja Borgarsdottir Sandelin on käsipallon kolminkertainen Suomen mestari ja entinen maajoukkuepelaaja. Hän vaikuttaa myös Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Uudeltamaalta Inkoosta kotoisin oleva nuorisopoliitikko Henrik Wickström oli ehdolla kevään molemmissa vaaleissa, eduskuntaan ja europarlamenttiin.

Ainoa muutos varapuheenjohtajistoon tuli siinä, että eduskuntaryhmän johtoon siirtynyt Anders Adlercreutz jäi pois ja Wickström tuli tilalle.

Sijainen katsotaan tapauskohtaisesti

Hallitusvastuu lisännee puheenjohtaja Henrikssonin kiireitä, joten varapuheenjohtajia tarvitaan paikkaamaan aiempaa useammin.

– Viime kaudellakin oli joskus kiireitä, kun jouduin aika paljon istumaan perustuslakivaliokunnassa. Puoluehallituksessa katsottiin tilanteen mukaan, kuka johtaa siinä tapauksessa, kertoo Henriksson.

Varapuheenjohtajilla ei ole keskinäistä järjestystä, joten kaikki heistä voivat johtaa tarvittaessa. Hallituksessa rkp:llä on myös toinen ministeri Thomas Blomqvist jakamassa työtaakkaa.

MAINOS

Kommentoi

Kertoo varmaan jotain, kun umpiruotsalaisessa Nykarleby:ssä ei juhlittu suomen jääkiekkokultaa.
Kaksikielisenä tiedän, että suomenruotsalaisissa on mukaviakin ihmisiä, Henriksson ei kuulu heihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kaksikielisyys on ikävä piikki perusputinistien halusta tehdä Suomesta ruplamaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta on. Ruotsin kieli "sitoo" Suomen Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin. Hyvä kun Anna-Maja Henriksson sai ruotsinkielen palautettua pakolliseksi ylioppilaskirjoituksiin. Kielitaito säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rkp on Suomi vihamielinen ja pyrkii saamaan kuningaskunnan alaisuuteen Suomen Tasavallan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He ovat aikoinaan kirjoittaneet ylioppilaskirjoituksissa pakollisena toisen kotimaisen, heille se on suomenkieli. Suomea osaavat puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:36
Analyysi: Ampumahiihdon MM-kisat olivat hyvää mainosta lajille – samaa ei voi sanoa maastohiihdon Pohjoismaiden-kiertueesta, jossa majoituttiin kasarmilla ja huollettiin suksia puutteellisissa tiloissa Tilaajille
22:21
Oulun Pyrinnön Taneli Ollila juhli painonnoston SM-kultaa Porissa – "Enemmänkin olisi mennyt, mutta oli turha riskeerata"
22:18
Jääkylmästi heittänyt Susijengi nousi tärkeään voittoon EM-karsinnoissa
22:15
Yllätysmestarin tuuletus – Kuivasjärven Auran Sonja Stång hämmästyi nuorten SM-hallikisoissa pika-aitojen täysosumastaan: "Olin ihan, että häh?" Tilaajille
21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
94
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
36
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
19
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
17
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin
16
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image