Kotimaa

Rkp valitsi sijaisia Hen­riks­so­nil­le – tuore kan­san­edus­ta­ja Turun saaristosta, suomalais-islantilainen ex-kä­si­pal­loi­li­ja ja nuo­ri­so­po­lii­tik­ko

Vasemmalta Henrik Wickström, Silja Borgarsdottir Sandelin, Anna-Maja Henriksson ja Sandra Bergqvist muodostavat rkp:n uuden puheenjohtajiston. KUVA: Jarno Pellinen
Kotimaa 9.6.2019 15:00
Joonas Kuikka

Rkp:n varapuheenjohtajien tehtävät voivat lisääntyä, kun puolue on hallitusvastuussa. Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin jatkokaudelle yksimielisesti.

Puoluekokous valitsi odotetusti Anna-Maja Henrikssonin rkp:n puheenjohtajaksi seuraavalle yksivuotiskaudelle 2019–2020 yksimielisesti. Valinta oli neljäs peräkkäinen, sillä rkp tarkistuttaa puheenjohtajansa luottamuksen joka vuosi. Nyt haastajia ei ollut.

Henriksson lähtee ensimmäisen kerran johtamaan puoluettaan hallitusvastuuseen vuodesta 2016 alkaneella puheenjohtajakaudellaan.

– Se tuntuu miellyttävältä. Nyt alkaa uusi työ, hallitusohjelman toteuttaminen, hän kertoi.

Varapuheenjohtajiin yksi muutos

Varapuheenjohtajiksi valittiin Sandra Bergqvist, Silja Borgasdottir Sandelin ja Henrik Wickström.

Näistäkään valinnoista ei tarvinnut äänestää, sillä rkp:llä on kolme varapuheenjohtajan paikkaa, ja kyseiset poliitikot olivat ainoat ehdolle asettuneet.

Paraislainen kansanedustaja Bergqvist valittiin kevään vaaleissa eduskuntaan Varsinais-Suomen vaalipiiristä lähes 3 000 äänellä.

Suomalais-islantilainen Silja Borgarsdottir Sandelin on käsipallon kolminkertainen Suomen mestari ja entinen maajoukkuepelaaja. Hän vaikuttaa myös Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Uudeltamaalta Inkoosta kotoisin oleva nuorisopoliitikko Henrik Wickström oli ehdolla kevään molemmissa vaaleissa, eduskuntaan ja europarlamenttiin.

Ainoa muutos varapuheenjohtajistoon tuli siinä, että eduskuntaryhmän johtoon siirtynyt Anders Adlercreutz jäi pois ja Wickström tuli tilalle.

Sijainen katsotaan tapauskohtaisesti

Hallitusvastuu lisännee puheenjohtaja Henrikssonin kiireitä, joten varapuheenjohtajia tarvitaan paikkaamaan aiempaa useammin.

– Viime kaudellakin oli joskus kiireitä, kun jouduin aika paljon istumaan perustuslakivaliokunnassa. Puoluehallituksessa katsottiin tilanteen mukaan, kuka johtaa siinä tapauksessa, kertoo Henriksson.

Varapuheenjohtajilla ei ole keskinäistä järjestystä, joten kaikki heistä voivat johtaa tarvittaessa. Hallituksessa rkp:llä on myös toinen ministeri Thomas Blomqvist jakamassa työtaakkaa.

MAINOS

Kommentoi

Kertoo varmaan jotain, kun umpiruotsalaisessa Nykarleby:ssä ei juhlittu suomen jääkiekkokultaa.
Kaksikielisenä tiedän, että suomenruotsalaisissa on mukaviakin ihmisiä, Henriksson ei kuulu heihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kaksikielisyys on ikävä piikki perusputinistien halusta tehdä Suomesta ruplamaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta on. Ruotsin kieli "sitoo" Suomen Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin. Hyvä kun Anna-Maja Henriksson sai ruotsinkielen palautettua pakolliseksi ylioppilaskirjoituksiin. Kielitaito säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rkp on Suomi vihamielinen ja pyrkii saamaan kuningaskunnan alaisuuteen Suomen Tasavallan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He ovat aikoinaan kirjoittaneet ylioppilaskirjoituksissa pakollisena toisen kotimaisen, heille se on suomenkieli. Suomea osaavat puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:15
Viime päivien kiinnostavimmat nimet Rinne, Kulmuni ja Haavisto astelivat Linnaan peräkkäin
21:12
Jenna Laukkanen kiri lyhyen radan EM-sekauintifinaalissa pronssille
21:09
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
20:58
Älysormuksia valmistavan Ouran Petteri Lahtela: "Tämä on kunnianosoitus sille työlle, mitä olemme vuosia määrätietoisesti tehneet"
20:47
Taiteilijoista juhlissa muun muassa näyttelijät Elina Knihtilä, Oona Airola ja Tommi Korpela ja useita ikivihreitä laulajia
20:43
Raahelaisen marjamiehen vuosien työ poiki kutsun Linnaan – Aimo Karppisen idea marjojen keräämisestä paisui 1500 marjaämpärilliseen
20:35
Haastattelussa pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja: "Upea päätös tälle vuodelle"
117
HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta
68
Lakko ja työsulku uhkaavat viedä metsäalan työntekijöiltä lomapäiviä – Teollisuusliiton Aalto: "Ei se vahinko ole, sulkupäätöksen vaikutus on laskelmoitu"
47
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
41
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
38
Kommentti: Siellä missä tapahtuu, siellä on Rinne
37
Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu
28
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Aiotko ostaa tai syödä joulukinkkua?

Kummallinen luulo joillakin, että ulkomailta jotain laatua tulisi. Teurasjätteet on erikseen, niistä tehdään kissojen ja... Lue lisää...
ei ulkomaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image