Kotimaa

Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hal­li­tus­neu­vot­te­luis­sa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on hallitustunnustelija. Rinteen mukaan hallitusneuvottelut ovat edenneet hyvässä aikataulussa.
Kotimaa 19.5.2019 15:26
Heikki Uusitalo

Hallitusneuvottelut Säätytalossa ovat jatkuneet viikonloppuna. Puolueiden puheenjohtajat kokoontuvat sunnuntaina iltapäivällä neuvotteluihin. 

Neuvotteluissa väännetään nyt muun muassa talousasioista. 

– Meillä on ollut talouskysymyksiä taloustyöryhmässä ratkottavana tämän viikonlopun aikana ja sen perusteella, mitä minä olen tietoja saanut, näyttää siltä, että asiat ratkeavat ja eteenpäin kulkevat, neuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi sunnuntaina. 

Rinne tapasi iltapäivällä lyhyesti mediaväkeä. 

– Sen, mitä olen viikonloppuna täältä neuvotteluista kuullut, olen havainnut, että hyvä henki jatkuu ja asiat kulkevat eteenpäin, demarijohtaja totesi. 

Hän ei suostunut arvioimaan tiedotusvälineille, ovatko neuvottelut nyt vaikeassa vaiheessa vai ei. 

– Jos antaisitte meidän rauhassa neuvotella ja katsoa, ovatko nämä vaikeita asioita vai eivät. Kuten sanottua: olen tottunut neuvottelemaan ja tottunut siihen, että asiat pitää ratkaista. 

Rinteen mukaan hallitusohjelman on mahdollista olla valmiina perjantaihin mennessä. Hallitus ei silloin vielä ole kasassa.

– Sitten, kun ohjelma on valmis, tulee kahden päivän seminaariosuus, johon eduskuntaryhmät tulevat mukaan. Silloin varmistetaan, että jokainen hallituspuolueen kansanedustaja on  selvillä, mitä on sovittu ja on valmis viemään niitä eteenpäin.

Hallitusneuvotteluissa pyritään saamaan aikaan SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n muodostama hallitus.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Rinteellä on nyt se etu, että politikkona voi töpeksiä raha-asioissa rajattomasti ja varmasti tule mitään tuomioita. As Oy puheenjohtajan vakanssi oli siinä mielessä paljon pahempi rasti, että väärinkäytöksistä napsahti tuomio. En epäile hetkeäkään, että jotain olisi opittu varainkin kun nyt selustaa ei tarvitse juuri varoa. Veronmaksajat kyllä maksavat, tai itkevät ja maksavat ulosoton kautta. Hauskaa nelivuotiskautta vaan tasapuolisesti koko suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajalla on hätä, jääkö Kokoomus oppositioon ja tulee punamulta.
Rinne on paras mies pääministeriksi olen ollut vakuuttunut alusta asti ja tulen yhä vakuuttuneemmaksi.
Suomen kansa voi ensimmäisen kerran neljään vuoteen olla lopultakin levollinen, turvallisella mielellä ja nyt asiat on hyvässä hoidossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne siis suostuu Sipilän kymmeneen reunaehtoon. Muutkin puolueet joutuvat taipumaan, paitsi Suomen keskusta, joka on antanut valinnan muille - joko tai. Realistina on pakko epäillä, että Rinne saisi hallituksen kasaan. Eivät tosin saa muutkaan, jolleivat tee suuria myönnytyksiä. Tuskin Suomella on hallitusta heinäkuun alussa, jolloin EU-puheenjohtajuus alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepun vaatimukset on teatteria, mutta jos kepu ei nyt mene hallitukseen korjaamaan tekosiaan, sen voi poistaa puoluerekisteristä 4 vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On oikein asioita ja uutisia tarkkaan seuraava kommentoija. Luetun ja kuullun ymmärtämisessä tuntuu tosin olevan aika paljon haasteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän raha-asiat selviää, ennen vaaleja ja vaalien jälkeen on toiveita, joita sovitellaan valtion talouteen.
Toivottavasti Suomalaisia kohdellaan ihmisarvoisesti ja oikeudenmukaisesti, viime vaalikaudesta jäi paljon hampaankoloon.
Eniten harmitti velan kasvu ja tukityöllistäminen yksityisille valtion piikkiin, ne rahat on kääritty taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Super-hallitus tulossa pitkästä aikaa. Kyllä palkansaajan ja maatalousyrittäjän kelpaa, hurraa, hurraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kuten sanottua: olen tottunut neuvottelemaan ja tottunut siihen, että asiat pitää ratkaista."

Huolestuttavaa on tämän Anan epärealistinen käsitys omista supertaidoistaan. Tähän asti on ollut helppo neuvotella, kun nyrkissä on ollut yhteiskunnan kokonaisuudesta piittaamaton lakkoaseen käyttö tai sillä uhkailu.

Ketä Antti ja SAK/SDP nyt uhkaavat? Keskustaa vai koko suomalaista yhteiskuntaa? Ja mikä on Antin lakkoase näissä neuvotteluissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne tunnetaan erittäin hyvänä neuvottelijana ja hallitsee ne täydellisesti, jopa työnantajat ovat häntä kiitelleet, laji jossa harva osaa ja onnistuu.
Neuvottelut on erittäin vaativia ja voi suoraan sanoa, ettei montakaan hyvää neuvottelijaa maasta löydy, tällä palstalla kirjoittajista ei yhdestäkään ole siihen.
Nimettämänä voi räksyttää kuin rakkikoira.
Sipilä on hyvä neuvottelija, mutta kärsimätön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina aamulla herättyäni koitan vakuutella itselleni että ehkä Suomi selviää nämä neljä vuotta kansanrintaman käsissä. Ja jokaisena päivänä päivän uutisia luettuani mieleni valtaa epätoivo ja ihmettelen mielessäni mitä me olemme tehneet että tälläisen koittelemuksen vielä armaaalle Suomellemme lykkäsit. Ristin käteni ja toivon että neljä vuotta menisi nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, jaksuhalit sulle! Kyllä se siitä, aikuiset ihmiset ovat nyt päättäjinä. Älä suggeroi itseäsi turhaan epätoivoon. Avaa silmät ja huomaa kuinka hienoa on kun Ilmastonmuutos torjutaan sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, tulonjako on reilua, Suomen tulevaisuuden menestymisestä huolehditaan. yrittäjillä on hyvä ja turvallinen ympäristö yrittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko käsityksesi reilusta tulonjaosta se että ahkera ja työteliäs osa kansaa maksaa pää märkänä veroja jotka sitten jaetaan passiiviväestölle? Tätähän tämä Suomen touhu on ollut ja koska vasemmistolle ei mikään riitä niin enemmän vielä pitäisi vaan maksaa.

No onneksi on Viro ja siellä yrittäjä on ystävä eikä pääomatulonsaajaa pidetä pelkkänä rahastusautomaatina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelliset neljä vuotta odotin sitä päivää jolloin Porvarihallitus kaatuu, siihen meni neljä pitkää vuotta.
Perussuomalaiset käänsi takkinsa, naureskelivat työväestölle, jonka äänillä olivat lihoneet, porvareiden leikkuulistat oli pitkät, onneksi AY liike sai pidettyä pahimmat suunnitelmat kurissa ja selvittiin lomarahojen leikkuulla, 35 minuuttia viikossa joutuu ilman palkkaa tekemään, aktiivimalli tuli työttämille 50-100 euroa pois, ansioonsuhteutetun kesto lyheni 100 päivää.
Onneksi Ammattiliitot taisteli ja voitti Perussuomalaisten ja Kokoomuksen äärioikeistolaisimmat tavoitteet!!
Mikäli Porvarit jatkaisi hallituksessa, nyt olisi yleislakkojen aika, heillä jäi AY liike murskaamatta viimeksi, joutuivat perääntymään pahimmista, kiitos kuuluu oppositiolle ja AY liikkeelle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituksen neuvottelut olivat paljon suoraviivaisemmat. Kysyttiin vain, että leikataanko paljon kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta, laitetaanko kapitalistikaverien taskuun lisää miljoonia, yksityistetäänkö ja puretaanko heikompia suojelevaa sääntelyä. Siihen perussuom./siniset ja kokoomus vastasi, notta tottakai! Valmista tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkohan Valtion varoja säästyisi jos olisimme 4 vuotta ilman Suomen hallitusta. Annettaisiin jokaisen kuntayhtymän tai kaupungin tehdä sote ilman että kenenkään tarvitsisi saada sulkaa hatttuunsa. Eli toisinsanoen ei maakuntia ja valinnanvapautta senverran kuin kukin instanssi päätyy kustantaan. Mutta ensimmäiseksi yksityisten lääkäreiden potilaat samalle viivalle kansanterveytyön lääkäreiden kanssa leikkausjonoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Belgia oli 500 päivää ilman hallitusta, ja tuona aikana Belgian talous kasvoi lähes 10 prosenttia. Eli ei virkamieshallitus olisi ollenkaan hassumpi ratkaisu meillekään. Huonoa siinä on, että se olisi tämä nykyinen toimitusministeriö, joka asioita hoitaisi, hyvää siinä olisi se, että omaa hallitusohjelmaansa he eivät voisi enää toteuttaa eivätkä mitään uutta tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

11:46
Jo yksi aktiivinen murtaja tai rikollisporukka voi kääntää asuntomurtojen määrän kasvuun – "Rajat ylittävä rikollisuus on suuri haaste", poliisi muistuttaa
11:00
Kahdeksan Kalevan yleisöarvijoijaa liikkuu Oulun juhlaviikoilla
11:00
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 henkilötyövuoden verran
10:51
Kolme oululaismiestä kuuli syytteet teloitustyyliin tehdystä murhasta – Soramontulla surmatun ruumis löydettiin vasta kuukausien kuluttua
10:32
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
10:09
Rovaniemeläiselle mönkijäkaksikolle kultaa maailman suurimmassa Off Road -kilpailussa
10:01
Suomussalmella poltetaan maanantaina metsää kymmenen hehtaarin alueella – poltosta nouseva savu voi näkyä kauas
21
Kaupunkiviljely siirtyy kohti Oulun keskustaa: Palstoja saatetaan jopa lakkauttaa, kun taas viljelylaatikot ovat täynnä vuodesta toiseen
17
Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä
16
Lipolta lipsahti piste Pöytyälle – voitto irtosi vasta kotiutuslyöntikilpailussa
10
Rinteen hallitus tekee paluun 1970-luvulle Lukijalta
10
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2-3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle
8
Suomen muuttovoitto pieneni viime vuonna – maahanmuutto väheni ja maastamuutto kasvoi
7
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image