Kotimaa

Rinneyhtiön toi­mi­tus­joh­ta­ja Jorma Terentjeff: Lumettajat auttoivat Syötteen hotellipalon evakuoinnissa

Hotelli iso-Syöte syttyi tuleen torstain ja perjantain välisenä yönä.
Kotimaa 21.12.2018 9:46 | Päivitetty 22.12.2018 13:34
Heidi Peltonen

Hotelli Iso-Syötteen yöllisessä tulipalossa oli mukana onni onnettomuudessa. Iso-Syötteen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoi perjantaina, että hiihtokeskuksen rinteitä yöllä puolenyön jälkeen lumettamassa olleet kaksi työntekijää huomasivat, ettei hotellilla ole kaikki kunnossa.

– Lumettajat olivat ensiksi haistaneet savua, jonka jälkeen he huomasivat liekit. He murtautuivat sisään hotelliin, herättivät yövalvojan ja aloittivat hotellin evakuoinnin ennen kuin palokunta oli ehtinyt paikalle, Terentjeff kuvailee yön tapahtumia. 

Lumettajien lisäksi myös hotellin henkilökunta ryhtyi evakuoimaan hotellin asiakkaita. 

Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärvi kertoi Kalevalle lauantaina, että hotellin työntekijä ei nukkunut, vaan oli töissä. Hän oli huomannut savunhajua ja etsi sen lähdettä. Työntekijä teki myös hälytyksen hätäkeskukseen asiasta ja alkoi toimia evakuointisuunnitelman mukaisesti.

Terentjeff kertoo, että paloa sammuttaneet pelastuslaitoksen yksiköt saivat vedettyä osan vedestä lumetusjärjestelmästä. 

– Jos joskus on onni onnettomuudessa, niin tässä tilanteessa oli. Kuitenkin tämä on suuri henkilökohtainen menetys hotellin yrittäjälle, Terentjeff toteaa.

KUVA: Lea Remes

Hotellista evakuoitiin kaikkiaan yhteensä 40 ihmistä. Aluksi heidät evakuoitiin palon tieltä mökkeihin, mutta hieman myöhemmin alueelta jouduttiin katkaisemaan sähköt sammutustöiden vuoksi ja alueelta on evakuoitu nyt noin sata ihmistä. 

Terentjeff kertoo, ettei sähköjen katkaisu vaikuta hiihtokeskuksen toimintaan, vaan rinteet pyritään saamaan auki aamulla normaaliin tapaan. 

– Kävimme testaamassa muun muassa rinnevalot ja hissit, ne toimivat normaalisti, Terentjeff kuvailee. 

Hotellin palo vaikuttaa kuitenkin hiihtokeskukseen Terentjeffin mukaan ainakin siinä mielessä, että osa keskuksen asiakkaista olisi majoittunut hotelliin. Samalla hotellin palo vaikuttaa alueen majoituskapasiteettiin. Terentjeff pohtiikin, että vuokralle saattaa tulla sellaisia mökkejä, jotka eivät ole olleet aiemmin kaupallisessa käytössä.

Terentjeffin mukaan hotellin palo ei vaikuta alueen muihin kehityshankkeisiin, vaikka sen myötä hotelli on pitkään poissa pelistä. Tarkoituksena on kuitenkin saada kaikki alueen toimijat koolle keskustelemaan tilanteesta.

Yksi uusista alueen kehityshankkeista on parhaillaan Ison-Syötteen juurelle rakentuva huoneistohotelli, jonka Terentjeff omistaa.

– Selvitämme rakennuttajan kanssa, voisiko aikataulua nopeuttaa, Terentjeff toteaa. 

Huoneistohotellin oli alunperin tarkoitus valmistua ensi marraskuussa. Terentjeffin mukaan nyt selvitetään, voisiko se valmistua jo ensi vuoden syyssesongiksi.

Juttua muokattu kello 10.19: Lisätty tieto siitä, että myös hotellin henkilökunta oli evakuoimassa asiakkaita.

Juttua muokattu 22.12. kello 13.34: Lisätty Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärven kommentti tulipaloyön tapahtumista.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jorma Terentjeffin keksimä juttu eroaa täysin tapahtumien oikeasta kulusta, hän haluaa vain hyötyä tästä ikävästä tilanteesta ja saada itselleen ilmaista mainontaa. Voitte käydä lukemassa tapahtumien oikean kulun Hotelli Iso-Syötteen Facebook sivuilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumetusmiehet on toimineet oikein mutta JTffn puheista ei tarvi välittää yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"He murtautuivat sisään hotelliin, herättivät yövalvojan ja aloittivat hotellin evakuoinnin"

Mikä on yövalvojan toimenkuva? Kertoisko joku

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaa varmaan respan yövalvojaa. Siinä duunissa saa nukkua. Herää siis tarvittaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Hotelleihin ei vaadita sprinklausjärjestelmää lakisääteisesti?Kaupatkin sen joutuu laittamaan ja hyvä niin.
Hotelleissa verrattuna kauppaan isompi riski henkilövahinkoihin palon sattuessa.
Kuka vastaisi tähän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
59
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
59
Koronakuolemien määrä kasvaa Suomessa päivä päivältä, nyt menehtyneitä jo 11 – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
43
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
42
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
36
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image