Kotimaa

Rinne tapaa häntä teho-osastolla hoitaneet hoitajat: Uskoo heidän olevan tyytyväisiä sote-ratkaisuun "ilman pörriäisiä"

Hallituksen muodostaja Antti Rinne sanoi uskovansa, että sote-ratkaisu kelpaa myös teho-osaston hoitajille. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 23.5.2019 18:45
Aki Taponen

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) kertoi tapaavansa torstai-iltana häntä tammikuussa teho-osastolla hoitaneet hoitajat.

Rinne sairastui joululomalla Espanjassa keuhkokuumeeseen ja sai sydäninfarktin. Hänelle tehtiin sen jälkeen Suomessa sepelvaltimon pallolaajennus.

– Olen pyytänyt hoitajia eduskuntaan ja tarjoan heille iltapalan, Rinne kertoi.

Hän odottaa, että teho-osaston hoitajat kommentoivat myös hallituksen aikaansaamaa ratkaisua sote-uudistuksesta. Siinä pääkaupunkiseudulle selvitetään erillisratkaisua.

– Varmaan tulee kommentteja. En epäile sitä lainkaan.

Rinteeltä kysyttiin, miten hän myy sote-ratkaisun hoitajille.

– Jos ajattelen sitä, niin tässä on nyt kysymys siitä, että palvelujen järjestäminen ja tuottaminen tapahtuu julkisen sektorin toimesta. Luulen, että siihen on aika moni ihminen tyytyväinen.

– Nyt ei pörriäiset tai mehiläiset tässä pörrää ympärillä sillä tavalla kuin aikaisemmassa mallissa pörräsi, Rinne sanoi.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomen johtavan holhousvaltiopuolueen puheenjohtaja on tietysti kiinnostunut niistä, jotka häntä holhosivat sairauden aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on onnellisten ihmisten maa.. tosin kommentteja lukiessa ei ihan siltä vaikuta. Äänestin, äänestän ja vaikutan siellä missä pystyn. Herroja ja narreja on aina ollut ja tulee olemaan mutta duunareita ilman ei vain mennä eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhan, Antin ja Li'n maakuntamalli törmää väistämättä perustuslakiongelmiin. Pekka Haaviston eilisestä ilmeestä pystyi aavistamaan paljon.

Suuret kaupungit: pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku edustavat niin suurta osaa äänestäjäkunnasta, että niiden tahdon sivuuttaminen tietää varmaa rökäletappiota seuraavissa vaaleissa koko hallitusviisikolle, myös vihreille. Niinpä näille alueille joudutaan tarjoamaan omat sote-ratkaisunsa.

Mutta-mutta... Miten käy maakuntien näiltä osin? Niiltähän jäisi puuttumaan niiden päätehtävä. Ja tässä on asian ydin: kansalaiset olisivat eri alueilla ERIARVOISESSA asemassa sote-palvelujen suhteen. Ja tämähän olisi kiistatta perustuslain vastaista.

Ei tästä tule mitään tälläkään hallituskaudella. Tilanne on jopa vaikeampi kuin se oli edellisellä kaudella, koska asioita on suurissa kaupungeissa ja niiden lähikunnissa valmisteltu kuntapohjaisesti jo melko pitkälle. Paluuta maakuntiin ei siellä ole, koska uusi hallintoporras söisi siellä paljon rahaa ja olisi tehottomampi ratkaisu.

Unelmahötön vatulointi vain jatkuu ja jatkuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkiset palvelut - siis terveys-ja sosiaalipalvelut on hyvä pitää valtion /kuntien ohjauksessa ja omistuksessa. Näin jottei "ahneet osakeyhtiöt" rahastaisi maamme varallisuutta - ja veisi voitot veroineen ulkomaille. Johan se nähtiin vanhusten huonossa hoidossa. Yksityiset lääkäri ja muut hoitoasemat ,todellakin, olkoot täydentävinä toimintoina. Hyvä linjaus - kun vain kaikki hallitukset niin tekisi tulevaisuudessakin.

Eihän armeijaa, rajavartiostoa, palolaitosta, "tieverkkoja" - tms. toimintoja voi yksityistää myöskään - eihän? Harmi kun tv- siirtoverkko , sähköfirma ,Kemira ja muutama muu yhtiö ehdittiin "myydä rahastajille".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Antti, että näin vaalikiireiden ja muidenkin menojesi keskellä ehdit tavata työtätekevää kansaa ylirasitetulta alaltamme. Maailma kaipaa kaltaisiasi pyyteettömiä yhteisen hyvän eteen uurastajia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua oksettaa tuommoinen populistinen nuoleskelu, muka kiitollisuuden osoituksena. Varsin outo ajankohta osoittaa "kiitollisuutta"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairauksia ei pitäisi käyttää lyömäaseena politiikassa mutta ei niitä liioin pitäisi nostaa politiikan teon välineeksi. Antaisi ammattilaisten keskittyä työhönsä ja virkistäytyä vapaalla. SDP:n eurovaalikampanjaan riittävät kapeammatkin hartiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun nyt kuitenkin kerätään sairauksilla säälipisteitä ja glooriaa, niin kuinka taas unohtui kertomuksesta se kahden viikon kooma; ja erityisesti syy siihen, miksi "keuhkokuumepotilasta" pidettäisiin koomassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että jonot pysyvät julkisilla. Pelkäsinkin yksityisten ruuhkautuvan liikaa, nykyisin saa ajan, milloin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahka Antti kustantaa omastapussistaan hoitalien syöttnit,ja kaippa Antti maksaa hoitajille myös kulukorvauksia,ja päivän palkan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja meille nettoveronmaksajille, jotka loppujen lopuksi Antinkin hoidon kustansi tarjotaan vaan lisää veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se helppoa olla mukava ja luvata kaikille kaikkea. Mutta se ei ole realismia. Tämä tulee todella kalliksi suomalaisille tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhiltä viedään nyt viimeisetkin jyvät,kunhan Antti pääsee näytään kykynsä,Demarien suunta ollut ja tulee olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti sai kuitenkin parhaan hoidon Attendolla. MOT.

Minäpä kerron miten tämä menee. Nyt muodostetaan maakunnat, ja ne pumpataan täyteen demari- sekä kepuhyviäveljiä, sekä siskoja. Päätuottaja on julkinen. Sitten ryhdytään laskemaan euroja, ja hankintoja joudutaan ulkoistamaan koko ajan lisääntyvässä määrin happamille puussa kasvaville marjoille, pörriäsille, Ruotsalaisille pörssiyhtiöille, ja kohta myös suomalaisille. Se on tuo euro nin hyvä konsultti, ja suojatyöpaikka. Milelummin ostetaan kuin menetetään hyvä byrokraatin paikka, luonnollisesti. Toki se on fiksua, monessa suhteessa ihan tutkittuain, että ihmset on keskimäärin tyytyväisempiä yksityisen palveluihn, sekä siihen että saa valita. Jos hinta/hankittu yksikkö on yksityisen hyväksi 20-30% niin valinta on selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallintohimmelin jälkeen ei sitten palveluihin jääkää rahaam joten kymmenen hoitajan palkalla palkataan aina yksi byrokraatti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Himmelihän on tärkein, ei se miten saataisiin tarvitsijat tyytyväisiksi. Maalaisliittolaisille viimeinen oljenkorsi miehittää virkapaikkoja ja niitä onkin jaossa tuhansittain jopa kymmeniä tuhansia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:57
OYSissa koronaviruksen vuoksi hoidettavien määrä väheni yhdellä – sairaalassa 10 koronapotilasta, joista seitsemän tehohoidossa
15:49
Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan
15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image