Kotimaa

Räsäs-kohun aikana yli 6500 eronnut kirkosta

Kotimaa 17.7.2013 11:35
Kaleva

Eroakirkosta.fi-palvelun mukaan sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) kommenteista syntyneen kohun aikana kirkosta on eronnut jo 6500 ihmistä.

Esimerkiksi kolmen edellisen päivän aikana palvelun kautta kirkosta erosi yhteensä 1155 ihmistä. Palvelun mukaan heinäkuussa normaalisti eroaa noin 70 ihmistä päivässä.

Lisäksi palvelun mukaan kirkosta on kohun aikana eronnut eniten 20-49-vuotiaita, suurissa kaupungeissa asuvia miehiä. Normaalisti aktiivisesti eroavat 18-19-vuotiaat puolestaan ovat sivuuttaneet koko kohun ja eroavat kirkosta tavallista vähemmän.

Eroakirkosta.fi yhdistää erojen suuren määrän Räsäsen julkisuudessa esittämiin kommentteihin lain ja Raamatun suhteesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Ensinnäkin; hienoa agnostikko 17.7. klo 13:36. Kirjoituksesi oli oikea ja selvää kieltä.
Verot tuntuu puhuttavan ,eikä niitä haluta maksaa. Jo Jeesuksen syntymän aikaan ihmiset maksoivat veroja.
M , klo 13:20 - Päivi ei pistänyt teidän haisevia rahoja mihinkään - itse te ne laitatte haisemaan. Vaan sopulien päätön vaellus kun nyt on taas meneillän , täytyyhän jostain syyllinen saada. Sääliksi käy tota porukkaa.
Kannattaisi kaikesta vastustuksesta huolimatta tutustua raamatun kertomuksiin ja pyhiin oppeihin.Ne on kantaneet
esiisämme ja äitimme sukupolvien ajan. Tämä tuho ja turmellus on ihan meidän aikalaisten aikaan saamaa. Lasten lapsuus on pelkoa , epävarmuutta ja turvattomuutta, kaikenlaista saastaa puskee tekusta ja tietokoeista ja paljon
paljon muusta. Eikä paremmin mene aikuisillakaan . Ja lait,-eikö ne ole vain ihmisten laatimia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merkillistä. Kirkko pohtii ja pohtii eroamisia sen sijaan, että pohtisi ja tekisi eroamisiin johtaville syille jotakin. Onko niin, että suomalainen evl.kirkko on niin ukkoutunut, akkautunut ja fakkiutunut, että siltä on mennyt kyky tiedostaa ja ymmärtää. Mitä tiedostaa ja mitä ymmärtää, sitä en kerro. Sen verran valaisen, että kyseessä eivät ole kirkollisveron tuotot vaan aivan muut jokaisen henkilön omakohtaiset ja loukkaamattomat arvot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkosta eroavista lähes joka ikinen on liitetty kyseiseen kirjakerhoon heiltä lupaa kysymättä. Miksi tähän epäkohtaan ei kiinnitetä minkäänlaista huomiota?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkkoon pitäisi voida liittyä vasta samassa iässä, kuin siitä voi erota. Eli 15-vuotiaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herkäsäpä ovat kirkosta eronneet olleet, kun Päivi Räsäsen lausunnot tällaista ovat aiheuttaneet. En kylläkään usko, että Räsäsen kannanotot tämän aiheuttavat, eronneet ovat vain odottaneet syytä painaa entter- nappia. Toisaalta näin varmasti on ihan oikein sillä seurakunta/kirkko järjestäytyy Jumalan tahdon mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkahattutädit reakoivat yliherkästi, minä en eroa kirkosta sanoi Räsänen mitä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkonki ois katottava peiliin.. tai ainaki pitäs alakaa lukkeen enempi Raamattua ja ottaa opiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketähän ihmiset rankaisevat eroamalla kirkosta - ilmeisesti itseään - ei ainakaan KD:tä tai Räsästä. En ymmärrä ollenkaan vapaa-ajattelevaksi itseään kutsuvan muutaman henkilön pitämää sivustoa. Ei mistään muustakaan yhteisöstä erota vihollisen kautta. Miltä tuntuisi jos demarit pitäisivät sivustoa eroakepusta.fi ? Täysin epärationaalista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa ne ihmiset herkkiä, kun eroavat omasta uskonnosta, kun joku vähän lausuu ääneen omia mielipiteitä... Itse en kuulu kirkkoon (ihan siksi kun en usko raamattua), mutta mielestäni ihan turhaa tässä Räsästä syytetään. Toisaalta Räsänen tekee hienoa työtä, kun koettelee kirkolliskansaa ja jäljelle jäävät vain tosi uskovaiset, jotka pääsevät paratiisiin joskus :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha syyllistää kirkosta eronneita siitä, että politikot ja herätysliikkeisiin kuuluvat ovat omahyväisiä pönöttäjiä, jotka eivät ikinä eroa tai myönnä olevansa väärässä. Näille idiooteille ei kannata rahaa työntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät 18-19-vuotiaat nyt kesällä eroa, koska he eroavat yleensä koko lukioluokka kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaitoin juuri Ylelle pyynnön että Ajankohtaisen kakkosen Homo-ilta ohjelman voisi näyttää uusintana :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu- kansa ajattelee vihdoin omilla aivoillaan eikä pane rahojaan turhan laitoksen ylläpitoon.Uskontokunnat hankkikoon rahansa itse eikä valtion avustuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Ei eläkejärjestelmän tuotto ole riippuvainen jatkuvasta talouskasvusta, Nyt tuli nimellisellä 1%:n voitolla eläkekassaa... Lue lisää...
Vaahteramäen Eemeli

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image