Kotimaa

Ra­ken­nus­val­von­ta keskeytti pysyvästi poliisitalon remontin – vaaditaan ulkopuolinen tarkastus

KUVA: Essi Puuri
Kotimaa 3.2.2017 11:14
Panu Sivula

Oulun rakennusvalvonta päätti tänään keskeyttää poliisitalon remontin välittömästi. Työmaalle vaaditaan ulkopuolisen tekemä tarkastus.

– Senaatti-kiinteistöjä kuultiin ja hyvässä yhteisymmärryksessä päädyttiin siihen, että koko työmaa keskeytetään, rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä sanoo.

– Koska kysymyksessä on vahva epäily terveyshaitasta, niin edellytetään asumisterveysasetuksen mukaista ulkopuolista tarkastusta, jossa pitää olla rakennusterveysasiantuntijaosaaminen mukana.

Senaatti-kiinteistöt sai viime kesänä rakennusvalvonnalta rakennusluvan tehdä tiettyjä peruskorjaus- ja muutostöitä poliisitalolla, mutta se ei liittänyt rakennuslupahakemukseen sisäilma- ja kosteusteknistä kuntotutkimusta.

Aiemmin tällä viikolla rakennusvalvonta keskeytti poliisitalon ikkunaremontin puuttuvien suunnitelmien vuoksi. Rakennusvalvonta ei myöskään ollut saanut tietoa vastaavasta työnjohtajasta.

Lue lisää 04.02.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Miksi viranomaiset antavat tehdä näihin mikrobivauriokohteisiin ihan mitä sattuu ilmanvaihtojärjestelmiä. Eikös ilmanvaihdon tarkoitus ole pitää sisäilma sellaisena että siellä on turvallista hengittää? Mitä järkeä on vaihtaa huoneessa ilmaa jos sama ilma tulee osittain "palautus tai siirtoilmana" toiseen huoneeseen ??? Toisinsanoen jos yhdessä huoneessa on ongelma niin miksi se pitää ilmanvaihdon kautta levittää muihin tiloihin !

Ps. Erityiskiitos sille suunnittelijalle joka keksi että naapurini jäteilma menee seinästä ulos ja kun haluan tuulettaa aamulla niin haistan vain naapurin wc:n ja palaneen paistorasvan hajun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko näihin korjauskohteisiin joku sisäilma-asioihin perehtynyt viranomaisryhmä määrätä että tilakohtaisesti suunnitellaan sopiva ilmanvaihto niin että se huomioi rakenteista, materiaaleista, ihmisistä yms tulevat sisäilman kuormitustekijät ja näin ollen ilmoitetaan mitä kyseisessä tilassa voi yhtäaikaisesti olla. Tietysti on sitten käyttäjän vastuulla ettei näitä maksimiarvoja ylitetä. Tietojen nähtävillä olo esimerkiksi huonekortissa herättää jokatapauksessa jokaisessa käyttäjässä mietinnän aihetta. Näinhän oli ennen myös kokoontumistiloissa joissa pelastusviranomainen oli määrännyt montako henkilöä tilassa voi yhtäaikaa olla.
Rakennusvalvonnassa näyttää olevan myös lisätty henkilöitä LVI johtoon, joten olisiko tässä sopiva kehityksen paikka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Rakennusvalvonta! Jyrätkää nyt vihdoinkin maan tasalle tuo myrkkyrakennus! Todennäköisesti tässä käy kuitenkin kuin hölmöläisen peitonvenytyksessä. Rahaa syydetään korjaukseen, mutta terveeksi rakennusta ei saa. Yliopiston kiinteistöt samassa jamassa kuin Poliisitalo. Herätkää jo, meillä on sairastuneiden nuorena eläköityneiden joukko pian edessänme. SYK ja Senaatti - tulevaisuuden tekijät. Sairaan tulevaisuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se karseeta, että vuosikausia talon johto on niin piittaamaton henkilökunnan sairastumisista. Pelataan vaan aikaa, että kaunko vielä pystyttäis talossa porukka pitämään ennen kuin on pakko tehdä jotain radikaalimpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin kohteliaan hempeää tietää, suomessa valvotaan putkaan joutuvien terveyttä! Joutuuhan Suomessa törsäämään mielettömästi rahaa, että saa niin paljo ostettua brenkkua, että tulis niin känniin, että vietäs putkaan? Hienoo hoito on Suomi nimisessä itsenäisessä, vapaassa ja turvallisessa maassa! KYLLÄ SUOMEN HALLITSIJAT OSAAVAT!? Saa vaan nähdä, ettei jouduta sotimaan ja taisteleman heidän, omahyväisiä etuoikeuksien puolesta!!???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ottaa päähän tämä poliisijohdon väliinpitämättömyys. Kun lähes 90 työntekijää on sairastunut ja useat uusia astmaatikkoja, niin sitten vasta aletaan puuhaan väistötiloja. Kuha on pahasti myöhässä. Eläkä jaksa sitä remonttia enää puuhata, vaan hanki se uusi poliisitalo tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ulkopuolinen tarkastus määrätään aina rakenteille vaikka jos sisäilmasta puhutaan niin kyllä maalaisjärkikin sanoo että ilmanvaihto on se tekijä jota tulisi tarkastella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisäilmaa vasten on ne rakenteet, joissa on jotakin, mikä pääsee ilmaan. Pelkkä ilma, liikkuva sellainen, on "puhdas", jostakin siihen tulee epäpuhtaudet. Useimmiten rakenteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli jos rakenne on mätä(sille asiallehan ei voi mitään jos ei pureta koko mökkiä) ainut asia mitä voidaan tehdä on hallita vuotoilman määrää rakenteista sekä ilmanvaihtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi olla taaemmin uutisissa, että tähänkin taloon oli tungettu huomattavasti enemmän porukkaa, kuin mille se oli suunniteltu. Ei ole ihme jos ilma ei ole riittänyt. Tämä tiloihin ahtaminen tehokkuuden nimissä on kaikissa julkisissa tiloissa nykymallia, mutta sen seuraksista ei kukaan puhu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennuksen lähihistoriassa olisi pitänyt tehdä näistä "ikkunaremonttiin" johtaneista asioista kymmenittäin kanteluita oikeuskanslerille tai eduskunnan oikeusasiamiehelle. Olisi saatu riittävän isoja herroja sikariportaista suurennuslasin alle. Työterveys esimerkiksi olisi voinut olla se kanteluiden alkuunpanija ja työntekijöiden ja työnantajien ammattiyhdistykset ja edushenkilöt toimijoita kuultuaan ensin asiantuntijoita. Näyttöä olisi varmasti ollut vaikka millä mitalla. Rakennus terveydelle vaarallisena työympäristönä olisi tyhjennetty ja sen osittainen tai koko purkukin olisi mahdollisesti käynnistetty, analyysien jälkeen jo aikaa sitten. Nyt näitä tapauksia saadaan käsitellä oikeudessa seuraavat vuosikymmenet. Ikkunoidenkin olisi pitänyt kestää asiallisesti toimintakykyisinä varmaan sata vuotta. Ainakin sellainen takuu niillä tulisi olla asialliselle käytölle. Vanhempiakin toimintakykyisiä ikkunoita on vielä olemassa. Ikkunanvaihto ei ainakaan energiataloudellisista syistä ikinä tule maksamaan itseään takaisin. Suunnatonta inhimillistä ja yhteiskunnallista tuhlausta koko rakennuksen ylläpito. Tervettä rakennuskantaa lie paikkakunnalla vapaana vaikka kuinka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt rakennusterveysasiantuntija skarppina: Senaatti yrittää huijata, että saisivat jatkaa remonttia ja saisivat ko. rakennuksesta edelleen vuokratuloja vuokralaiseltaan Oulun poliisilaitokselta. Mutta muista, että lähes 90 työntekijää on käynyt työterveyshuollossa homesisäilmasta sairastumisen vuoksi ja lukuisat heistä on parhaillaankin sen vuoksi sairaslomalla. Älä anna niitteen jatkaa sitä turhanpäiväistä remonttia, vaan laita rakennus lopullisesti käyttökieltoon ja purkumääräys. Tätä me työntekijät hartaasti toivomme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian kauan on oltu liian hiljaa työpaikkojen ja etenemismahdollisuuksien menettämisen pelossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä! Kiinteistö pitää (ainakin muualla) suojata Ikkunavaihtotyön ajaksi.Ilmastoiti on muutettava ns. Vastavirtatekniikalle,tai väliaineelliselle Klykoolitalteenotolle,jolloin tuloilma on varmasti puhtaampaa,kun mitään sekoittumista ei voi tapahtua.
Myös ns. Palopeltejä tulee seurata ko. kanavaryhmän paineella,eli sen kasvamisella,jos Palopelti on "lauennut".Hälytys A1 varmistuksin.
Ps. Ohjetta saa lainata/toteuttaa ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mikä mättää senaattikiinteistöjen remonteissa???esim kasarmilla remonteista huolimatta vakavia ongelmia sisäilmojen laadun kanssa!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopultakin! Tämä on viikon paras uutinen, ehdottomasti. Taitaa olla lopun alku tuolle talolle. Eikä tuu ikävä. Sen verran on sairastuttanut poliiseja, ettei mitään rajaa. Missä on senaatin vastuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennuksen omistaa valtionyhtiö Senaattikiinteistöt. Poliisit on vuokralaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

22:04
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
21:43
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
20:50
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille
20:35
Nuokkarilla notkuminen ei haitannut opetusministeri Li Anderssonin koulunkäyntiä – "Poliittinen vaikuttaminen alkoi kunnolla yliopistoaikoina"
20:23
Saudi-Arabia haluaa viedä öljynsä maailman merille – kuningaskunta edistää salaista aiettaan Jemenin sisällissodan varjolla
19:50
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa
19:42
Suomen mitalitili ei auennut agilityn MM-kisojen avauspäivänä – maksikoirien joukkuekilpailun viides sija paras suomalaissijoitus
86
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
62
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
61
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
47
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
45
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
45
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image