Kotimaa

Rajuilma koettelee Flow-festivaalia – päälavalla ohjelmaa tarkoitus jatkaa normaalisti, osa ohjelmasta peruttu

Rankkasade Suvilahden yllä alkoi hieman kello seitsemän jälkeen. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 12.8.2017 20:01 | Päivitetty 12.8.2017 21:03
Anna Humalamäki

Helsingin Suvilahdessa vietettävän Flow Festivalin esityksiä jouduttiin keskeyttämään lauantaina alkuillasta pääkaupunkiseudulle iskeneen rajun ukkoskuuron vuoksi. Rajuilma puhkesi hieman kello seitsemän jälkeen ja sai festivaalivieraat pakenemaan sateen suojaan.

Tapahtuman tiedottaja Sini Tiainen kertoi, että keikat jouduttiin keskeyttämään neljällä lavalla: Lapin Kulta Red Arenalla, Bright Balloon 360 -lavalla, Zalando Black Tentissä ja päälavalla.

Päälavalla ohjelmaa on tarkoitus jatkaa normaalisti kello 21 jälkeen. Yhdysvaltaisräppäri Danny Brownin keskeytynyttä keikkaa ei enää jatketa uudestaan. Bright Balloon 360 -lavalla koko loppuillan ohjelma on peruttu, eli Mikko Joensuun ja Janka Nabayn konsertit jäävät väliin.

Moni festarikävijä oli varautunut rajuilmaan sadetakilla.

Ilmatieteen laitos varoitti lauantai-iltana erittäin voimakkaista ukkospuuskista ja rajusta salamoinnista pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla sekä Suomenlahdella.

Rajuilman puhkeamiseen oli Tiaisen mukaan varauduttu jo aamusta lähtien yhdessä turvatiimin kanssa. Alueelta oli kerätty pois esimerkiksi irtonaisia tavaroita, jotka olisivat voineet lähteä tuulen mukana lentoon.

Tiaisen mukaan näin huonoa keliä ei ole tapahtumassa nähty ainakaan viime vuosina.

- On tämä oikeasti Flow'lle aika poikkeuksellista.

 

Aikaisemmin iltapäivällä festivaalia saatiin viettää vielä aurinkoisessa säässä.

Kun yhdysvaltalainen lauluntekijä Julie Byrne aloitteli ensimmäisten artistien joukossa lauantaipäivän keikkarupeamaa Suvilahdessa, yleisössä istui tyytyväisen näköisiä kävijöitä. Uudelle paikalle sijoitettu Bright Balloon -lava oli kaukana päälavan metelistä ja siellä oli tarjolla tuplamäärä istumapaikkoja viime vuoteen verrattuna.

- Minun mielestäni on parempi, kun tämä on siirretty pois päälavan vierestä, totesi konserttia seuraamaan tullut Iisa Löksy.

Viime vuonna Flow sai kävijöiltä kielteistä palautetta tungoksesta. Osa festivaalivieraista koki, että keikkoja ei mahtunut katsomaan riittävän läheltä ja väkimäärä tuntui paikoitellen pelottavalta.

Järjestäjät reagoivat tilanteeseen muun muassa ottamalla käyttöön kokonaan uuden 1,5 hehtaarin alueen, jolla on Balloon-lavan lisäksi hengailutilaa ja ruokailupaikkoja.

- Tilanne on selvästi helpottunut tänä vuonna, Löksy arvioi.

Telttakatokseen sijoitetuilla, ilmapalloin koristelluilla riipputuoleilla istuskeli ystäviensä kanssa usean vuoden Flow-konkari Juho Koponen. Festivaalilla käyminen on porukalle jokavuotinen traditio: Suvilahteen vetävät kerta toisensa jälkeen kaverit ja urbaani tunnelma.

- Täällä esimerkiksi ruoka on ihan törkeän hyvää, Koponen toteaa.

Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat porukan mielestä brittiläinen elektropop-trio The xx ja kotimaan kovimpiin nimiin kuuluva Alma. Kaveruksia ei haittaa edes se, että viime vuosina Flow’sta on tullut yhä enemmän suuren yleisön tapahtuma verrattuna takavuosiin, jolloin paikan päälle löysivät vain kaikkein trenditietoisimmat - päinvastoin.

- Sehän on makeaa. Tämä on kohta jo vientituote Suomelle, Koponen tuumaa.

Samoilla linjoilla ovat Laura Eskola ja Eeva Kylén, jotka ovat istahtaneet punomaan itselleen kirkkaanvärisiä kukkaseppeleitä. Heidän mielestään Flow on onnistunut urbaanin miljöön ja artistikattauksena avulla säilyttämään omaleimaisuutensa, vaikka tapahtuma onkin nykyään monen suosikki.

- Ei se ole mikään huono asia. Kaikki ilmiöt laajenevat aina, vaikka ne olisivat ensin jonkin pienen porukan juttu, Kylén pohtii.

Lauantaipäivän kääntyessä iltaa kohti Suvilahden ylle kerääntyvät tummat ukkospilvet saivat festivaalivieraat mietteliäiksi. Moni kuitenkin jonotti edelleen sadetta pelkäämättä suosikkiartistiensa keikoille.

Seitsemältä esiintymisensä aloittavan yhdysvaltalaisräppäri Danny Brownin keikkaa odottivat Hertta Kella, Viena Orrela ja Aleksandra Jääskeläinen. Eturivissä seisovat kaverukset kertoivat kuitenkin, että itse asiassa illan kohokohta olisi vasta myöhemmin.

- Oikeastaan Death Grips on ykkösnimi, Kella totesi.

Illan edetessä myös tunnelma alueella tiivistyi. Ruotsalaisräppäri Silvana Imam veti Zalando Black Tentin ääriään myöten täyteen.

Keikkaa seuraamassa olleet Ilona Lehtinen ja Johanna Runila olivat kuitenkin sitä mieltä, että tilaa teltassa oli riittävästi ja tunnelma mahtava. Myöhemmin illalla ystävysten oli tarkoitus siirtyä seuraamaan Alman esiintymistä.

- Toivotaan, että keikka on hyvä ja ehditään ennen ukkosta pois, Lehtinen tuumasi vielä tuolloin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taas saamme nauraa etelän poroille ketä ovat tunkeneet asuinkelvottomille rannoille kaupuntia rakentamaan. Ei huolinut Leninkään Helsinkiä asuinpaikakseen ja antoi itsenäisyyden Suomelle, ajatellen, että NATO ja ilmasto ovat väärämielisille riittävä rangaistus. Porkkalan niemenkin totesivat mahdottomaksi edes varusmiehille asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hain myräkässä tytön töistä ja muutama kymmenen kaatunutta puuta oli muutaman sadan metrin matkalla. Vastaavaa tuli nähtyä takavuosikymmeninä Mauri -myrskyn aikaan ja joku vuosi sitten Kymenlaaksossa trombin jäljiltä. Mutta elämä jatkuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä kiinnostaa. Ei oo uutisoitu siitäkään ku vesipato murtu kollaksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille
20:31
Tämä tiedetään Saksan yliajajasta: 29-vuotias Saksan kansalainen, epäillään tapon yrityksistä – 30 loukkaantunutta, heistä osa lapsia
19:30
Pohjois-Pohjanmaan museon sisäilmatulokset saadaan viikkojen päästä
19:00
Korvausehdoissa on merkittäviä eroja vakuutusyhtiöiden välillä – osa korvaa keski- ja toiset puuskatuulen perusteella myrskyvahinkoja
18:51
Brittimatkustaja halusi pois Milanon koneesta Lontoossa koronaviruspelon vuoksi – Finnair lentää normaalisti Milanoon
18:35
Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa useita onnettomuuksia – pelastuslaitos kehottaa varovaisuuteen liikenteessä
18:11
Pohjankartanon remontissa pikkuetappi, nyt tehdään juhlasaliosan vesikatto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image