Kotimaa

Ra­ja­var­tios­ton operaatio Lampedusassa käynnistyi

Kotimaa 1.11.2013 6:01
Jouni Kantola

Suomen rajavartioston osallistuminen EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin Hermes-operaatioon Sisilian kanaalissa on käynnistynyt. Suomalaisjoukot saapuivat Italiaan kuuluvalle Lampedusan saarelle torstaina aamupäivästä.

- Aloitamme välittömästi valmistelut operatiivisen toiminnan käynnistämiseksi yhteistyössä Frontexin ja Italian viranomaisten kanssa, sanoo joukkueen johtaja Lauri Pakkala.

Suomalaiset ovat Lampedusassa Frontexin tukipyynnöstä ja suorittavat merivalvontaa rajavartioston Dornier 288 -merivalvontalentokoneella. Tarkoitus on avustaa Italiaa Afrikan rannikolta Eurooppaan meriteitse suuntautuvan laittoman siirtolaisvirran valvonnassa ja mahdollisten onnettomuuksien pelastustoimissa.

363 ihmistä kuoli Lampedusan edustalla lokakuun alussa siirtolaisia kuljettaneen laivan upottua. Italiaan on saapunut tämän vuoden aikana noin 37 000 venesiirtolaista.

Suomalaisjoukot osallistuvat Frontexin operaatioon Lampedusassa marraskuun ajan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaiset ovat osallisina Frontex-joukkojen operatiivisessa toiminnassa Lampedusassa.

Lue lisää 01.11.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Miksi artikkeli puhuu "laittomista" siirtolaisista? Jokaisen maahantulijan tilanne tutkitaan ja määritellään vasta Eurooppaan saapumisen jälkeen. Nämä ihmiset eivät ole syyllistyneet rikokseen, ja on asiatonta puhua heistä etukäteen lainrikkojina. Olisi kinnostavaa kuulla, kuinka näitä ihmisiä pyritään oikeasti auttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ylittää valtakunnan rajan paikasta, joka ei ole virallinen rajanylityspaikka ja vailla virallisia lupia, kuten viisumia, eikä kyseessä ole sopimusten mukainen vapaan liikkumisen raja, kuten vaikkapa pohjoismaiden välillä, niin on automaattisesti laittomalla asialla. Ei se ole sen monimutkaisempaa. Vai miksi luulet, että jos on vahingossa koukannut Venäjän puolella maassa, ilmassa tai merellä, niin aina asiasta tehdään viranomaistutkinta? Eikä näillä herroilla ja rouvilla, jotka ruostuneissa, hengenvaarallisissa purkeissa yrittävät Välimeren yli, ole todellakaan paperit kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisellä, joka ei voi elää kotimaassaan, ei varmasti ole paperit kunnossa. Näistä ihmisistä osa saa turvapaikan eikä sakkoja. Leimaamalla nämä ihmiset kriminaaleiksi voidaan yrittää oikeuttaa se, että heidän annetaan kuolla tai viivytellään apua. Uskomatonta julmuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:07
Inarinsaamelaisuus oli läsnä jo Kari Kyrön lapsuudenkodissa – "Saamelaiskäräjien tärkein tehtävä on saada rauha Saamenmaahan"
22:30
Oululaiset ottivat kantaa kaupungin budjettiin aluefoorumeissa – Kaakkurissa epäiltiin, että säästämisestä voikin koitua lisämenoja
22:15
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta
20:59
USA:n varapresidentti Pence: Turkki keskeyttää sotilasoperaationsa Pohjois-Syyriassa
64
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
58
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
55
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
50
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
39
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
37
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
31
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Alma-kysely: Pekka Haavistao on ylivoimainen suosikki seuraavaksi presidentiksi!

Ottakaapa arvon viher-pösilöt huomioon se, että onkin sitten ihan eri asia, kun ollaan toisella kierroksella ja vain kah... Lue lisää...
MP.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image