Kotimaa

Rajavartiosto lopetti tutkinnan suden ampumisesta Kuhmossa – rikosta ei epäillä

Arkistokuva. Kuvan susi ei liity tapaukseen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 2.11.2017 10:42 | Päivitetty 2.11.2017 10:53
Kaleva

Kainuun rajavartiosto on lopettanut esitutkinnan Kuhmossa tapahtuneeseen suden ampumistapaukseen liittyen. Tapauksessa ei epäillä rikosta. 

Ampuminen tapahtui viime lauantaina hirvenmetsästyksen yhteydessä. Rajavartiosto tutki asiaa epäiltynä törkeänä metsästysrikoksena, koska susi on rauhoitettu eläin.

Rajavartioston mukaan esitutkinnassa on saatu selvitettyä, että ampumistilanteessa susi oli ollut koiran kimpussa. Susi ei ollut reagoinut metsästäjän karkotusyrityksiin, joten se oli ammuttu noin kymmenen metrin etäisyydeltä.

Tapauksen selvittämistä auttoi Rajavartioston mukaan se, että suden ampumisen jälkeen tapahtumapaikka oli pidetty koskemattomana ja mesästysseurue ilmoitti asiasta välittömästi tapahtuneen jälkeen viranomaisille.

Esitutkinnan aikana tehdyssä tutkinnassa saadut tiedot ja suden ampuneen metsästäjän selvitykset tapahtuman kulusta tukivat esitutkinnassa saatuja tietoja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

En edelleenkään ymmärrä miksi ne koirat pitää viedä sinne metsään, jos alueella tiedetään olevan susia. Näyttää olla nämä nykyajan hirvimiehet niin laiskaa porukkaa, että teetetään työ koirilla ja ite istutaan vain makkaranpaistossa ja nappaillaan kattoryyppyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nuiha se piti mennäkki mitään uutta ole tuossa jutussa. Ainako suden näen metsässä minulla ainaki on koira mukana ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kellään muuten tietoa, pannoitetun Suden Uron kuolemasta, joutuiko salametsästäjän surmaamaksi? Uro oli löytynyt Sonkajärven ja Rautavaaran välimaastosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Eli nyt metsänomistaja voi puolustaa omaisuuttaan ja ampua taimikossa tuhoja tekevät hirvet??! Samoin maajussi viljapellossa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin että rajavartiosto on lopettanut tutkinnan? Jo on joutilasta aikaa rajamiehillä kun ei tarvitse muuta hommailla kuin vahtia metsästäjiä.Entäs omat pyssyt rajavyöhykkeellä virka-aseiden lisäksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin järkeä ja nopea toimintaa. Tällaiset asiat pitää ratkaista juuri näin, maalaisjärjellä. Toivotaan että muissakin vastaavissa asioissa käytetään järkeä ja ei ratkaisuja pitkitetä ja tuhlata yhteiskunnan resursseja .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

.. pois metsästä ja metsästäjille enemmän liikuntaa. Maistuu se hirvenpaistikin makeammalta talvella. Metsästäjillä on sentään pyssyt millä puolustautua, koiralla ei mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KIiitos Kalevalle kun kirjoitti myös syyttämättä jättämisen, eikä pelkkiä epäilyjä sensaatio hakuisesti.Ei taida iltapäivä lehdissä lukea päätöksestä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästäkin revittiin ensin metsästäjiä syyttäviä otsikoita pitkin lehdistöä. Lopulta kaikki oli täysin oikeaa toimintaa! Nostan hattua ampujalle ja kannustan jatkamaan harrastusta. Ei näitä kaikkia syyttelijöitä voi vain ymmärtää tässä maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
35
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tietääkö kukaan tappiota tehnyttä sijoittajaa?

Jokainen pitempään sijoittanut on kokenut takaiskuja. Keskimäärin tuotto on kuitenkin positiivinen. Kannattaa ryhtyä muk... Lue lisää...
50€/kk riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image