Kotimaa

Rajavartiosto lopetti tutkinnan suden ampumisesta Kuhmossa – rikosta ei epäillä

Arkistokuva. Kuvan susi ei liity tapaukseen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 2.11.2017 10:42 | Päivitetty 2.11.2017 10:53
Kaleva

Kainuun rajavartiosto on lopettanut esitutkinnan Kuhmossa tapahtuneeseen suden ampumistapaukseen liittyen. Tapauksessa ei epäillä rikosta. 

Ampuminen tapahtui viime lauantaina hirvenmetsästyksen yhteydessä. Rajavartiosto tutki asiaa epäiltynä törkeänä metsästysrikoksena, koska susi on rauhoitettu eläin.

Rajavartioston mukaan esitutkinnassa on saatu selvitettyä, että ampumistilanteessa susi oli ollut koiran kimpussa. Susi ei ollut reagoinut metsästäjän karkotusyrityksiin, joten se oli ammuttu noin kymmenen metrin etäisyydeltä.

Tapauksen selvittämistä auttoi Rajavartioston mukaan se, että suden ampumisen jälkeen tapahtumapaikka oli pidetty koskemattomana ja mesästysseurue ilmoitti asiasta välittömästi tapahtuneen jälkeen viranomaisille.

Esitutkinnan aikana tehdyssä tutkinnassa saadut tiedot ja suden ampuneen metsästäjän selvitykset tapahtuman kulusta tukivat esitutkinnassa saatuja tietoja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

En edelleenkään ymmärrä miksi ne koirat pitää viedä sinne metsään, jos alueella tiedetään olevan susia. Näyttää olla nämä nykyajan hirvimiehet niin laiskaa porukkaa, että teetetään työ koirilla ja ite istutaan vain makkaranpaistossa ja nappaillaan kattoryyppyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nuiha se piti mennäkki mitään uutta ole tuossa jutussa. Ainako suden näen metsässä minulla ainaki on koira mukana ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kellään muuten tietoa, pannoitetun Suden Uron kuolemasta, joutuiko salametsästäjän surmaamaksi? Uro oli löytynyt Sonkajärven ja Rautavaaran välimaastosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Eli nyt metsänomistaja voi puolustaa omaisuuttaan ja ampua taimikossa tuhoja tekevät hirvet??! Samoin maajussi viljapellossa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin että rajavartiosto on lopettanut tutkinnan? Jo on joutilasta aikaa rajamiehillä kun ei tarvitse muuta hommailla kuin vahtia metsästäjiä.Entäs omat pyssyt rajavyöhykkeellä virka-aseiden lisäksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin järkeä ja nopea toimintaa. Tällaiset asiat pitää ratkaista juuri näin, maalaisjärjellä. Toivotaan että muissakin vastaavissa asioissa käytetään järkeä ja ei ratkaisuja pitkitetä ja tuhlata yhteiskunnan resursseja .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

.. pois metsästä ja metsästäjille enemmän liikuntaa. Maistuu se hirvenpaistikin makeammalta talvella. Metsästäjillä on sentään pyssyt millä puolustautua, koiralla ei mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KIiitos Kalevalle kun kirjoitti myös syyttämättä jättämisen, eikä pelkkiä epäilyjä sensaatio hakuisesti.Ei taida iltapäivä lehdissä lukea päätöksestä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästäkin revittiin ensin metsästäjiä syyttäviä otsikoita pitkin lehdistöä. Lopulta kaikki oli täysin oikeaa toimintaa! Nostan hattua ampujalle ja kannustan jatkamaan harrastusta. Ei näitä kaikkia syyttelijöitä voi vain ymmärtää tässä maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image