Kotimaa

Ra­ja­var­tio­lai­tos epäilee, että suomalaismies auttoi kolmea miestä laittomassa ra­jan­yli­tyk­ses­sä – tällä hetkellä kolmikko on kadoksissa

Rajavartiolaitos epäilee marokkolaistaustaista miestä laittoman maahantulon järjestämisestä. KUVA: Nina Susi
Kotimaa 11.10.2018 11:29
Ulla Jäske

Rajavartiolaitos epäilee marokkolaistaustaista miestä laittoman maahantulon järjestämisestä. Lisäksi kolmea marokkolaismiestä epäillään valtionrajarikoksesta

Miehet saapuivat Venäjältä Suomeen laittomasti ilman Schengen-alueelle oikeuttavia matkustusasiakirjoja.

Laittoman maahantulon järjestämisestä epäilty mies on Suomen kansalainen.

 – Valtionrajarikoksesta epäillyt miehet hakivat kiinnioton yhteydessä Suomesta turvapaikkaa, mutta he ovat jo lähteneet vastaanottokeskuksesta, tutkinnanjohtaja kapteeni Ville Mihl kertoo.

Miehet ovat kadoksissa.

– Jos heidät tavataan jostain muusta Schengen-maasta, heidät palautetaan Suomeen, Mihl toteaa.

Kävellen Lappeenrantaan

Laittoman maahantulon järjestämisestä epäillyn miehen arvellaan kuljettaneen miehet autollaan Pietarista Vaalimaan vastaisen Venäjän rajanylityspaikan läheisyyteen MM-jalkapallokisojen aikaan kesäkuussa.

Mieskolmikko käveli Venäjän puolelta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lappeenrannan Ylämaan puolelle. Luvaton rajanylitys tapahtui puoli kuudelta sunnuntaiaamuna.

Kaakkois-Suomen rajavartioston partio otti kolmikon kiinni aamulla Ylämaalta. Rajavartiolaitos sai ilmoituksen kulkijoista ja partio lähti tutkimaan asiaa.

– Partio pyysi miehiltä asiakirjoja ja passeja ja siinä selvisi, ettei heillä ole viisumeita Schengen-alueelle, Mihl kertoo.

Miesten ohjelmassa jalkapalloa 

Rajavartiolaitoksen esitutkinnassa selvisi, että marokkolaiskolmikko on tullut Venäjälle Moskovaan kesäkuun 10. päivä jalkapallon MM-kisoihin tarkoitetuilla niin sanotuilla Fan-id-korteilla, jotka korvaavat Venäjän viisumit.

Suomessa asuva marokkolaistaustainen mies meni Venäjälle Pietariin henkilöautollaan katsomaan 15. päivänä pelattua Marokon MM-alkulohkon ottelua.

Pietariin saapunut marokkolaiskolmikko oli pyytänyt mieheltä kuljetusta Helsinkiin Marokko-pelin jälkeen, koska Helsingissä asui marokkolaiskolmikon sukulainen. Suomessa asuva mies lupasi ottaa kolmikon kyytiinsä, joten he vaihtoivat yhteystietojaan.

Miehet jäivät kyydistä ennen rajanylityspaikkaa

Suomalaismies kertoi esitutkinnassa kuljettaneensa marokkolaiskolmikon 16. päivä autollaan noin 200 kilometrin matkan Pietarista noin 15 kilometrin päähän Venäjän ja Suomen rajasta.

– Suomessa asuva mies ei myöntänyt tienneensä, että miehet tulevat maahan laittomasti, Mihl kertoo.

Hän jatkaa, että miehen on täytynyt ymmärtää, että kaikki ei ole kunnossa, jos miehet jäävät kyydistä hieman ennen virallista rajanylityspaikkaa.

– Miesten olisi pitänyt hankkia viisumi Suomeen etukäteen.

Rikosepäily on siirretty Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

MAINOS

Kommentoi

Marokkolaisilla ei ole mitään oikeaa syytä edes lähteä omasta maastaan, kunhan vain lähtevät etsimään helpompia elinoloja. Takaisin vain kotimaahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella todella outo tapaus, toisaalta ei ullata, mehän ei enää asuta jostakin syystä Impivaarassa. Siellä asumista vielä välillä kaiholla muistellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image