Kotimaa

Rajamäki: Paateron vallankäyttö näivettää poliisin kent­tä­toi­min­taa

Entisen sisäministerin, kansanedustaja Kari Rajamäen (sd.) mielestä Paateron toimet ovat heikentäneet poliisin kenttätoimintaa. KUVA: Markku Ojala/com.pic
Kotimaa 29.3.2012 7:51 | Päivitetty 29.3.2012 7:52
Kaleva

Entinen sisäministeri, kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.) arvostelee kovin sanoin poliisiylijohtaja Mikko Paateron toimintaa, kertoo Yle Uutiset. Rajamäen mielestä poliisiylijohtajalle on kertynyt liikaa valtaa, jota pitää karsia.

Rajamäen mukaan Paateron vallankäyttö ja hänen johtamat uudistukset ovat kasvattaneet hallintoa ja heikentäneet kenttätoimintaa.

"Helsinki, keskeinen turvallisuusympäristö, on menettänyt viidessä vuodessa 200 virkaa. Keskusrikospoliisi on menettänyt 70 virkaa. Samaan aikaan on kasvatettu poliisihallitusta entisen lääninjohdon 80 henkilöllä. Kyllä jatkovalmistelussa on lähdettävä siitä, että poliisihallitus puretaan, että tämä Paateron palatsi puretaan", Rajamäki sanoo.

Rajamäki vaatii, että seuraavan rakenneuudistuksen vetäjäksi pitää valita ulkopuolinen selvitysmies.

 

Ylen uutinen
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Onhan ne määrärahat kasvaneet, mutta niin ovat kallistuneet poliisin kulutkin. Polttoaine, palkat, autot, vuokrat tietotekniikka jne. Kaikki kallistuu joten ei vakiobudjetillakaan voida pitää vakiomäärää väkeä vuodesta toiseen.
Ei Rajamäkeä kiinnostanu poliisin asiat näin paljoa silloin kun hän oli ministerinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatus, miksi aina syyllistää edellinen ministeri, pitäishän hallinnon seurannan toimia myös sen jälkeen kun ministeri on vaihtunut. Muutenhan kaikki edelliset ministerit olisivat valtakunnan oikeudessa. Vastuu päätöksistä on sen hetkisellä hallituksella. Virkamiesten pitää kantaa vastuu omista teoistaan, Liikkuvaa poliisia ei lihoiksi, tämä poliisi on tärkeä osa Suomen poliisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittajista voi päätellä, että osa heistä on kriittisijä poliiseja. Joilla on vielä älliä. Oulun poliisi on aina pärjännyt, vaikka on ulkona Suomen Poliisien Liitosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta Paateronkin takana on vielä yksi syyllinen. Kokoomuslainen ent. sisäministeri Holmlund joka hänet nimitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tyypillinen kehityslinja myös muilla hallinnon aloilla, ja tuntuu toimivan myös yksityssektorilla, ainakin suurissa yrityksissä. Eli johtajat keräävät ympärilleen hovin, joka alkaa sitten elää omaa elämäänsä. Siihen liittyy mm. jatkuva hallinnon paisuminen ja hallintohenkilöstökulujen kasvu. On suunnittelijaa, koordinaattoria, osastonjohtajaa ym. pikkudirikkaa, jotka saavat näennäistyöstään hulppeaa palkkaa. Säästöjä haetaan sieltä, missä ne vähiten itseä tai lähipiiriä kirpaisevat. Eli yleensä juuri kentältä, suoritusportaasta. Tuloksena itseään ruokkiva noidankehä, jonka seurauksena itse ydintoiminta heikkenee, mutta kustannukset nousevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin ylijohdolta pitäisikö vaatia selvitys siitä, että
- kuinka monta poliisia on kentän ja tutkinnan tehtävissä?
- kuinka monta johto- ja esikuntatehtäää poliisissa on poliisilaitoksissa ja erillisyksiköissä sekä poliisihallituksessa ja sisäasiainministeriössä?
- kuinka monta poliisia hallintorakenteen uudistamisien Pora I ja Pora II yhteydessä kyettiin lisäämään kentälle ja tutkintaan?
- miksi johtaminen poliisissa on organisoitu käsitämättömän monikerroksiseksi ja raskaaksi?
Miksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen MOT:n kanssa samaa mieltä. Lääninhallitusten poliisiosastot lakkautettiin ja kärrättiin 80 hlön revohka Poliisihallituksen alle. Mistään ei saa tietoa mikä väkimäärä nykyisessä Poliisihallituksessa on. Minun käsityksen mukaan hallinnon suuruus hipoo jo 200:n pinnassa. Totta tuota voi vielä turvottaa muutamalla poliisiylijohtajalla. Vähennetään kentältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuodesta 2005 on poliisien määrärahat kasvaneet 140 miljooonaa euroa + erinäiset lupamaksut päälle eli ei ainakaan rahasta ole kiinni, samoin poliisien määrä on lähestulkoon sama lukuunottamatta yhtä vuotta jolloin oli erillislisä poliisien palkkaamista varten oli Paatero jauhaa sitä itseään julkisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paatero vähentää väkeä kentältä ja kasvattaa omaa valtakuntaansa. Herää kysymys onko Paatero jonkun vartiointiliikkeen osakas? Sehän se tästä vielä puuttuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kari! On hyvä saada syyniin Paateron korruptoima poliisihallinnon hyvävelijärjestelmä ja poliisivaltiomenttaliteetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajamäki oikeassa ,näin se menee että toimistoihin perustetaan virkoja ja kentältä vähennetään.Herrat määrää näköjään .Paaterokin kerää vain virkanimikkeitä ja toimistoja lisää.EI stna voi olla totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko outoa että miehen jonka pitäisi sanoa että hommat hoidetaan ja hoitakaa hommanne(alaisilleen) ulisee tiedotusväilneissä kuinka resurssit ei riitä jne jne.. Samaan aikaan sama mies puhuu poliisien tehtävien siirtämiistä yksityisyrityksille, pikkusen haiskahtaa taas rahastukselle!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin rakenneuudistushan piti tehdä sillä tavoin, että poliisin johtoa ja hallintoa kevennetään ja lisätään henkilöstöä poliisin eturintaman työhön, mutta miten sitten kävikään? Johtoa ja hallintoa ei ole vähennetty, vaan päinvastoin ja vielä niin, että poliisin eturintamasta on vähennetty henkilöstöä? Meniköhän tämä rakenneuudistus ihan oikein???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, Kari Rajamäki! Koska ministeri Räsäsellä ei ole (poliittista) rohkeutta esittää poliisihallinnon lopettamista, tarvitaankin joku tomerampi, joka uskaltaa tehdä sen. Suuremmatkin hallinnonalat tulevat toimeen ilman turhaa hallitusporrasta, ja säästetään mieluummin hallinnosta kuin kenttätyöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajamäki on yhdessä Perussuomalaisten kanssa oikeassa.
Paatero on hyväksynyt rikollisjärjestöjen toiveen. Poliisien vähennyksen.
Tuollainen mies , ja äkkiä pois päättävistä elimistä. Tähän ei mitään muuta tarvita , ja poliisien työ kunniaan?
Poliittiset päättäjät vaihtoon, jotka ovat tämän takana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että joku poliitikkokin on pikkuhiljaa ymmärtämässä minkälaista poliisivaltiota Paatero on näiden muutamien DDR ministereiden avustamana rakentamassa. Meillä on kansan valta ja oikeudet siirretty pikkuhiljaa lainsäätäjän tukemana Paateron käsiin. Ja eihän tälläinen vallankaappaus onnistu ilman vahvaa ja osaavaa hallintoa, joka tukee johtajaansa! Pitäisiköhän jonkun ruveta jo pikkuhiljaa tekemäänkin jotain ja karsimaan turhia lakeja ja poliisin ylimääräistä valtaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on absoluuttista faktaa ja politiikka on vastuunkantoa vaikka joskus kyrsiikin olla absoluuttisen oikeassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
50
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
43
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
35
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
33
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
30
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
29
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image