Kotimaa

Räjähdevaaran aiheuttanut kontti oli ainoa lajiaan

Kotimaa 13.7.2013 13:49 | Päivitetty 13.7.2013 15:30
STT

Vihtavuoren räjähdetehtaalta Laukaasta ei ole löytynyt samanlaisia jätekontteja kuin vaaratilanteen keskiviikkona aiheuttanut kontti.

Räjähdevalmistaja Forcitilta kerrotaan, että savunneen kontin sisällöstä ja tapahtumien kulusta on saatu hyvä kuva. Aiheesta ei kuitenkaan kerrota tarkemmin, koska tutkinta on kesken.

- Kyseinen savuava kontti oli yksittäistapaus, vahvistaa tekninen johtaja Jari Henriksson.

Hänen mukaansa yhtiöllä on jo tiedossa, mikä aine aiheutti lämpöä tuottaneen kemiallisen reaktion. Näytteitä kontista ovat ottaneet sekä Forcit että viranomaiset.

Tehtaan tuotanto keskeytettiin perjantaina, jotta henkilökunta voi auttaa konttien siirtämisessä turvallisempaan paikkaan. Tavoitteena on, että tuotanto saadaan taas käyntiin keskiviikkona.

Lauantaina siirtoa valmisteltiin ja kontteja käytiin läpi. Niistä tarkastettiin merkinnät ja ulkoinen kunto. Myös konttien korkkeja avattiin tarpeen mukaan ja kurkattiin sisälle.

Puolustusvoimilta on pyydetty virka-apua konttien siirtämiseen ja hävittämiseen. Avun muodoista aiotaan keskustella ensi viikon alussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kun tässä ihanassa euroopan lintukodossa elämme on ihmeellistä ja käsittämätöntä, ettei firmaa, joka on laimlyönyt vuosi toisensa jälkeen lakisääteiset velvoitteensa jatkaa ja jatkaa vaan. Miten espanjassa, italiassa ja kreikassa vastaavat hoidetaan? Ei mitenkään, antaa palaa vaan .d Aivan sama, ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten nuo kontit on täytetty? Jostakin pikkureiästä heitetty tavaraa sisään vai jostakin avo-ovesta nostettu tavaraa järjestyksessä paikoilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiemmassa haastattelussa Forcitin edustaja vahvisti, että yhtiö ei tiedä yksittäisten konttien sisältöä. Kuinka he siis voivat nyt antaa lausunnon jonka mukaan tämä kommentti oli ainoa lajiaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuota räjähdejätettä melkein joka toisen kontin korkin ympärillä.Pari konttia selvästi oksentanut
paineella sisältöään ulos tai sitten ylitäytetty . Tehkääpäs Kaleva tutkivaa joirnalismia siitä miksi
räjähtävää ainetta on näin huonolla varastoinnilla.Staattinen kipinä ja kaboomm!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kontista nousseella höyryllä, kontin lämpenemisellä ja vihtavuoren
evakuoinnilla oli vain ajallinen yhteys, eikä asiasta ole julkaistu
vielä ainoatakan vertaisarvioitua tutkimusta arvostetussa
julkaisussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siinä, kun viranomaiset kerran niin sanoo... Jos sen sijaan unohtaa virallisen hyssyttelylinjan tajuaa pian, että näitä aikapommeja on pakko olla alueella enemmänkin. Miksi niistä ollaan hiljaa? No jottei kansalaisten keskuudessa herää paniikkia, mutta kohta on liian myöhäistä vaieta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
102
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
80
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
38
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
28
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image