Kotimaa

Räjähdevaaran aiheuttanut kontti oli ainoa lajiaan

Kotimaa 13.7.2013 13:49 | Päivitetty 13.7.2013 15:30
STT

Vihtavuoren räjähdetehtaalta Laukaasta ei ole löytynyt samanlaisia jätekontteja kuin vaaratilanteen keskiviikkona aiheuttanut kontti.

Räjähdevalmistaja Forcitilta kerrotaan, että savunneen kontin sisällöstä ja tapahtumien kulusta on saatu hyvä kuva. Aiheesta ei kuitenkaan kerrota tarkemmin, koska tutkinta on kesken.

- Kyseinen savuava kontti oli yksittäistapaus, vahvistaa tekninen johtaja Jari Henriksson.

Hänen mukaansa yhtiöllä on jo tiedossa, mikä aine aiheutti lämpöä tuottaneen kemiallisen reaktion. Näytteitä kontista ovat ottaneet sekä Forcit että viranomaiset.

Tehtaan tuotanto keskeytettiin perjantaina, jotta henkilökunta voi auttaa konttien siirtämisessä turvallisempaan paikkaan. Tavoitteena on, että tuotanto saadaan taas käyntiin keskiviikkona.

Lauantaina siirtoa valmisteltiin ja kontteja käytiin läpi. Niistä tarkastettiin merkinnät ja ulkoinen kunto. Myös konttien korkkeja avattiin tarpeen mukaan ja kurkattiin sisälle.

Puolustusvoimilta on pyydetty virka-apua konttien siirtämiseen ja hävittämiseen. Avun muodoista aiotaan keskustella ensi viikon alussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kun tässä ihanassa euroopan lintukodossa elämme on ihmeellistä ja käsittämätöntä, ettei firmaa, joka on laimlyönyt vuosi toisensa jälkeen lakisääteiset velvoitteensa jatkaa ja jatkaa vaan. Miten espanjassa, italiassa ja kreikassa vastaavat hoidetaan? Ei mitenkään, antaa palaa vaan .d Aivan sama, ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten nuo kontit on täytetty? Jostakin pikkureiästä heitetty tavaraa sisään vai jostakin avo-ovesta nostettu tavaraa järjestyksessä paikoilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiemmassa haastattelussa Forcitin edustaja vahvisti, että yhtiö ei tiedä yksittäisten konttien sisältöä. Kuinka he siis voivat nyt antaa lausunnon jonka mukaan tämä kommentti oli ainoa lajiaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuota räjähdejätettä melkein joka toisen kontin korkin ympärillä.Pari konttia selvästi oksentanut
paineella sisältöään ulos tai sitten ylitäytetty . Tehkääpäs Kaleva tutkivaa joirnalismia siitä miksi
räjähtävää ainetta on näin huonolla varastoinnilla.Staattinen kipinä ja kaboomm!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kontista nousseella höyryllä, kontin lämpenemisellä ja vihtavuoren
evakuoinnilla oli vain ajallinen yhteys, eikä asiasta ole julkaistu
vielä ainoatakan vertaisarvioitua tutkimusta arvostetussa
julkaisussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siinä, kun viranomaiset kerran niin sanoo... Jos sen sijaan unohtaa virallisen hyssyttelylinjan tajuaa pian, että näitä aikapommeja on pakko olla alueella enemmänkin. Miksi niistä ollaan hiljaa? No jottei kansalaisten keskuudessa herää paniikkia, mutta kohta on liian myöhäistä vaieta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

171
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
36
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
35
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
25
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
17
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image