Kotimaa

Raimo Piirainen: Val­tio­nyh­tiöi­den johtajien ahneus vie työpaikat Suomesta

Oululainen Tytti Tuppurainen (sd.) ja kajaanilainen Raimo Piirainen (sd.) eduskunnassa huhtikuussa 2011. Edessä SDP:n varkautelainen kansanedustaja Kari Rajamäki.
Kotimaa 3.5.2013 8:59
Kaleva

SDP:n kajaanilainen kansanedustaja Raimo Piirainen moittii valtionyhtiöiden yritysjohtoa ahneudesta.

Piiraisen mukaan useat valtionyhtiöt ovat viime vuosina julkistaneet kulukuureja, joilla haetaan liiketoimintoihin lisää kannattavuutta. Viimeisimpänä Konepajayhtiö Metso on ilmoittanut vähentävänsä Suomesta toistasataa työpaikkaa ja siirtää tuotantoa Portugaliin.

"Kannattavien toimintojen siirtämistä Suomen ulkopuolelle ei voi perustella muulla kuin Metson johdon ahneudella", Piirainen sanoo.

Kun johtajien palkkaus kytketään yrityksen liikevoittoon, se houkuttaa Piiraisen mielestä johtajia hakemaan liiketulosta arveluttavilla keinoilla. Yksi nähty keino on hänen mukaansa siirtää työpaikat Suomen ulkopuolelle halvempiin maihin.

"Toimintojen siirron yksi tarkoitus on, että liiketulosta jahtaavat johtajat voittavat lisäbonuksia ja suomalaiset työntekijät häviävät työpaikkansa", toteaa Piirainen.

"Olisi toivottavaa, että valtionyhtiöiden ohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) olisi tehtäviensä tasalla ja puolustaisi suomalaisten työntekijöiden työpaikkoja yritysjohdon ahneudelta", Piirainen jatkaa.  

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Valtion johtoisten yhtiöiden pitäisi sijoittaa kotimaahan ja luoda työpaikkoja eikä ulkoistaa toimintoja ulkomaille . Monoo persuuksille tälläiselle johdolle ja vastuulliselle ministerille .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on kohta kuin Lyly, näkösällä pitää koittaa olla keinolla millä hyvänsä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähänhän sitä on menty ja työttömiä on tullut. Totuus sanottiin ääneen ja sitä on jo alemman kansanosan taholta huuveltu. Ahneus kaataa koko Suomen. Työttömyys ja kurjuus kasvaa. Tuloerot kasvavat. Hulluus pahimmillaan. Mitä te rikkaat teette loppujen lopuksi rajattomilla rahamäärillä, miettikääpä sitä. Pysähtykää miettimään kotimaamme olemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos valtion toiminnot on kerran yhtiöitetty ja yksityistetty (vieläpä usein SDP:n hallitessa Suomea) niin sen jälkeen pelataan yritysmaailman säännöillä. Metsostakin valtio omistaa vain viipaleen Solidiumin kautta.

Mielestäni valtion tulisi omistaa toimintoja vain 100-prosenttisesti, ei yhtiömuodossa, ja tälle omistukselle pitäisi olla jokin syy, esimerkiksi luonnollinen monopoli tyyliin Digita, tai terveydenhuollon, valokuituverkon ym. infran tarjoaminen kaikille edullisesti. Ei-strategiset sijoitukset eivät kuulu valtion toimintaan. Jo niiden nimikin kertoo ettei omistukselle ole mitään strategista syytä. Kansalaiset voivat sijoittaa rahansa itsekin.

Valtio rahoittakoot toimintansa veroilla tai mikäli kyseessä on aidosti itsenäinen valtio niin rahanluontikin onnistuu käden käänteessä. Jos rahanluonti on suuressa hölmöydessä annettu ylikansallisen pankkiirieliitin käsiin niin se on voi voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tunnu edes valtionyhtiöillä olevan isänmaata eikä yhteisöveronalennuksellakaan mitään vaikutusta tuotannon ja työpaikkojen säilymiseen satikka lisääntymiseen Suomessa ja Piiraisen väittämä , että em. tapauksessakin ainoa hyötyjä on yhtiön johto on paikkansapitävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitähän voi jokainen itsekseen pohtia että mitä siitä seuraa että yksi ja sama käytettävissä oleva raha kertyy yhä harvempien taskuihin.

Kumpiko se mahtaa olla loppupeleissä yhteiskunnan kannalta parempi: että on A) 1 ihminen jolla on 1000000 euroa, vaiko B) 1000 ihmistä joilla kaikilla on 1000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä(kään) kansa ei ole vieläkään oppinut mitä kapitalismi tuo tullessaan ja vie mennessään.

Ennen suojatussa taloudessa kapitalisti tyytyi siihen että rahaa tehtiin kotimaassa ja siinä vahingossa saivat duunaritkin hommia.

Suomalainen kapitalisti voi edelleen asua Suomessa tai missä nyt lystää. Mutta pian ei suomalaisella duunarilla ole varaa asua Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi kansanedustajan ymmärtää ettei edes äänten kalastelun vuoksi kannattaisi päästää suustaan mitä tahansa. Tällaisessa syyttelyilmapiirissä yritykset eivät uskalla investoida Suomeen. Lisäksi Suomi ylisäätelee ja verottaa työn muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän on kyse siitä, että johdon palkkamalli on suunniteltu väärin ja vika on silloin omistajassa. Palkkamallin pitäisi tietysti palkita johtaija (ja muitakin työntekijöitä) sellaisesta toiminnasta, mitä omistaja haluaa. Eihän mikään estä tekemästä vaikka sellaista palkkamallia, että johtaja saa sitä isommat bonukset, mitä enemmän yhtiö maksaa veroa Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha juttu, uudessa paketissa. Nyt on vähä SDP:llä hätä keksiä sanottavaa, kun on vellit housussa.

Olispa jokin puolue, joka keksis laittaa uusia arvoja kehiin, jotka syrjäyttäisi vaikuttavassa olevien ihmisotusten ahneuden.
Sitä odotellessa tämä peli jatkuu ties kuinka kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Piirainenkin mene ostoksille sinne mistä saa haluamansa tavaran halvimmalla? Demarin mielestä tämä ei ilmeisesti ole yritykselle kannattavaa? Suomalaisen työn hinnan kilpailukykyistäminen on ainoa tapa saada työpaikat pysymään Suomessa ja halvimman työvoiman perässä siirtyminen on ainoa tapa vaikuttaa siihen työn hintaan. Tosiasioita, joita Piirainen ei jostain syystä halua nähdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuules kansanedustajan palkkaa ja kulukorvauksia nauttivilla ole mitään tarvetta mennä ostoksille halvimman hinnan perässä. Voi asioida vaikka Stockmannilla kaikessa rauhassa ilman että rahvas tuulipukukansa häiritsee hyllyjen välissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan se olla ettei Piiraisen tarvi, mutta yrittäjä ryövätään tässä maassa sen verran puhtaaksi, että kyllä on visummin eurot sijoitettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi demari tietysti olla noinkin tyhmä. Seuraus tuosta törsäämisestähän on ainoastaan se, että hinnat nousevat entisestään. Ja kaikki hyötyvät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verotuksessa ja liittoutumisessa ei ole mitään vikaa. Vaan siinä, että Suomessa kaikki rahat menevät asumiseen ja grynderi-kartellien ja fortumien tileille veroparatiiseihin.

Vaikka asumisen laatu on huonoa ja varsinkin nuoret ja lapsiperheet asuvat ala-arvoisissa, ylihinnoitelluissa kopeissa ahtaasti. Moni varakas vanhus sensijaan hallinnoi linnamaista kiinteistöä yksin. Sukupolvien epätasa-arvon voi mitata asuinneliöissä.

Ihmettelen aina miksi kaupungit ja kunnat eivät kaavoita tontteja joille uudet veronmaksajat voisivat rakentaa kotinsa. Tai miksi kunnat eivät rakenna itse edullisia koteja ja siten mahdollista uusien veronmaksajien ja firmojen tuloa alueelle.

Mieluummin nostetaan vanhojen 60-luvun homepommien (putkiremontit tekemättä) vuokraa ja sitten maksetaan keskituloisille työntekijöille asumistukia!

Moni suomalainen lapsi jää syntymättä koska elintaso ja talous ovat syöksykierteessä eikä mitään vakautta ole työmarkkinoilla, eikä nuorilla ole aitoa mahdollisuutta päästä omaan kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raimo Piiraiselta hieno avaus, mutta miksei politikot astu rinnalle puolustamaan näitä ihan oikeita näkemyksiä! Hallitukset ovat hassanneet ulkomaille hienoja toimivia yhtiöitä, esim. Kemiran kohtalo on malliesimerkki, mitä tyhmät politikot ovat saaneet aikaan. ( tässä taisi huseerata Mönkäre ja Häkämies etunenässä (kokoomus) )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta, jotain tartis tehdä ja heti. Samalla kertaa myös eduskunnan menot tarkastuksen piiriin, sillä onhan aivan törkeyden huippua se, kuinka eduskunnan oma "vahtikoira" törsää lentoretkeilyyn lähes 100 000 euron lisälaskun veromaksajien piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, tuo on suuri ongelma! Näiden ahneiden kahmijoiden toimintaa ei voi mitenkään hyväksyä! He kiskovat itselleen leijonan osan yhteisestä kakusta! Onha tuo tauti jo levinnyt kaupunkienkin johtajiin, olisi saatava demokratian palautus pian aikaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image