Kotimaa

Ra­dan­tar­kas­tus­vau­nu Emma tutkii kiskojen kuntoa

Emmaksi kutsuttu ja neljä miljoonaa euroa maksanut vaunu tutkii sekä radan että sähköradan ajojohtimien kuntoa ja antaa tietoa mm. raiteen asennosta, radan suoruudesta ja ajojohtimen asemasta.
Kotimaa 10.7.2003 16:55 | Päivitetty 10.7.2003 17:13
STT
Junalla matkustamisesta pyritään tekemään entistä turvallisempaa satsaamalla rataverkon kuntoa kartoittavaan laitteistoon. VR-Radan vastikään hankkima radantarkastusvaunu Emma vainuaa vaaratekijät tehokkaasti.

Lähes neljän miljoonan euron arvoinen tarkastusvaunu tulee kolkuttamaan läpi noin 30 000 kilometriä kiskoja vuodessa. Vaunu välittää reaaliaikaista tietoa radan kunnosta ja tarkastaa samalla, että ajojohtimet toimivat niin kuin pitää.

Rataverkon kunnosta vastaava Ratahallintokeskus tarvitsee tarkastusvaunun keräämiä tietoja päättäessään radan kunnossapidon edellyttämistä investoinneista ja toimenpiteistä.

Koko rataverkko käydään läpi vähintään kahdesti vuodessa. Kaikki Pendolino-junien käyttämät reitit ajetaan peräti kuuteen kertaan, ja muilla matkustajajunien käyttämillä radoilla tarkastukset tehdään kolmesti vuodessa. Sitä mukaa kun nopeat junat lisääntyvät, ajomäärät kasvavat.

Uuden tarkastusvaunun hankinta on osa VR-Radan ja Ratahallintokeskuksen seuraaviksi viideksi vuodeksi solmimaa palvelusopimusta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:04
Junaliikenteessä poikkeustilanne teknisten ongelmien vuoksi – myös pohjoisen-junat ovat myöhässä
10:53
Vesijohto poikki Kuusamon keskustassa – Kitkantien ja Vienantien risteys suljettu liikenteeltä
10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image