Kotimaa

Pyhäjoella avattiin ydinvoiman vastainen tie­do­tus­kes­kus – tunnettu näyttelijä toimii suojelijana

Kotimaa 19.1.2018 14:47
Timo Myllykoski

Pyhäjoella avattiin perjantaina Tiedotuskeskus Hanhikivi. Osuuskunta Noidanlukon ylläpitämän tiedotuskeskuksen toiminnan tavoitteena on tuoda tieteen ja taiteen keinoin kriittisiä näkökulmia Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen sekä uraanin käyttöön polttoaineena.

– Fennovoiman ja Rosatomin tiedotus Pyhäjoella ja sen ympäristössä on ollut kovin voimakasta ja siksi vastapainoksi on hyvä tuoda esiin myös toisenlaista näkemystä, sanoo Tiina Prittinen Osuuskunta Noidanlukosta.

Tiedotuskeskuksesta pyritään luomaan matalan kynnyksen tila muun muassa ydinvoimasta ja energiatuotannosta kiinnostuneille ihmisille. Tiedotuskeskus lupaa tarjoaa työskentelypuitteet ihmisille ja ryhmille, jotka tekevät ydinvoiman vastaista toimintaa ja jotka hyväksyvät tiedotuskeskuksen tavoitteet ja periaatteet.

Tiedotuskeskus Hanhikivi sijaitsee osoitteessa Lahnaojantie 18, Pyhäjoki. Talolla vietetään avointen ovien päivää lauantaina 20. tammikuuta kello 11-16.

Osuuskunta Noidanlukon kotisivujen mukaan näyttelijä Martti Suosalo toimii Tiedotuskeskus Hanhikiven suojelijana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

maksaako suosalo kulut vai kerjätäänkö kulut verovaroista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä on tyhmää touhua koko fennovoimaton toiminta on pelkkää sotkua eikä meistä asukkaista kukaan ole hyväksynyt tuommosta laitosta joka myrkyttäälaajan meren ja sotkee asuinalueen hylkyyn heti tuo turha touhu ei koskaan tuota sähköä koko touhu jo oksettaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluatko vuokrata välimerkkejä kommentiisi?
Yleishyödyllinen hanke ja kyllä sinullekin sähkö näköjään kelpaa.
Meri ei myrkyty mihinkään, tai ainoastaan perämoottoreiden ja laivojen öljyvuodoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osuuskunnan kotipaikka on Helsinki, kuten arvata saattoi ! Hesalaiset suosalot voisivat mielestäni aktivoitua kivihiilikasojensa pienentämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan järjettömän hysteeristä Helsinki kateutta jälleen ilmassa, miten kukaan pääseekään tuollaiseen tahtotilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kohta pyörii metsät täynnä aktivisteja sotkevat paikat tekevät ilkivaltaa ja luulevat saavansa jotain toiminnallaan aikaiseksi ainoa fakta on että ydinvoimala tulee ja toimii vaikka mitä tekisivät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedottaminen tarkoittanee tässä tapauksessa pelottelua ja harhaluulojen levittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoima on puhdasta, ei tuota hiilidioksidia. Ei päästä saasteita luontoon. Käytetty polttoaine suljetaan kallioluolaan, joten siitäkään ei ole aikuisten oikeasti vaaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etpä näy tietävän asioista YHTÄÄN MITÄÄN!
Sitäpaitsi hiilidioksidi ei ole saaste vaan kaiken kasvikunnan pääravinne.
Kävisit nyt sen peruskoulusi loppuun ja edes vähän viitsisit seurata opetusta, ettet ihan kokonaan vieraantuisi elävästä elämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisiko sinun nyt ihan oikeasti hiukan selvittää asioita, siis oikeasti.
Hiilidioksidi on merkittävin ihmistoiminnan tuottama kasvihuonekaasu. Hiilidioksidi on merkittävä ilmastoa lämmittävä kasvihuonekaasu, koska se päästää näkyvän valon lävitseen, mutta absorboi voimakkaasti infrapuna- eli lämpösäteilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma näissä ydinvoiman vastaisissa agumenteissä on yleisesti niiden epätieteellisyys. Siinä menee helposti mukana myös uskottavuus asiallisinta ajatuksilta.
Onko tosiaan niin, että ilmastonmuutos on vähäpätöisempää kuin oman kannattajakunnan populistinen ruokkiminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieressämme on planeetta jonka nimi on Venus. Sen kaasukehä on lähinnä hiilidioksidia. Hyvin pärjäävät kukkaset siellä kedolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka saa sotkut tai siis Suomen lakien mukaan konkurssipesän sotkut maksaa kansa. Eikä Sipilä aio muuttaa kaivoslakia siten että yrityksiltä pidätettäisiin riittävät takuut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vastapuolen suojelija on Vladimir Putin,IAEA,TEM,STUK jne. Nämä eivät todellakaan toimi talkoopohjalta, eikä näiden tarjouksista kieltäydytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites tuotanoin tuo turvevoima? Maailman saastuttavin energiamuoto ja koska Suomen graniittikallioperästä liukenee suohon radioaktiivisia Kalium-isotooppeja, turvevoimala tuottaa enemmän radioaktiivisia päästöjä kuin ydinvoimala. Maalaisliiton jälkeiset poliitikot vain edelleen yrittää pitää rahasampoaan elossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sekin on kannanotto, ettei ilmoita ydinvoimakantaansa. Se kertoo esimerkiksi siitä, että pelkää mielipiteestään olevan ikäviä henkilökohtaisia seurauksia. Ydinvoimaa edistävillä tahoilla on vaikutusvaltaa ja miksi eivät loisi tietynlaista "pelon ilmapiiriä"ydinvoiman vastaisen mielipiteen tukahduttamiseksi. Ja jos sitä vaikutusvaltaa ei ole, niin voi vaikka leimata somekommentilla huonoksi näyttelijäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdoin tahdoin annetaan Putinin rakentaa iso peukaloruuvi, jolla kiristää suomalaisia. Epäisänmaallista toimintaa. Putin itse on sanonut ydinvoiman viennin olevan strategista Venäjän vallan ulottamista muihin maihin. Suomalaiset lämmittelevät itsepetoksen nuotiolla ja sitten tuleekin holotna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image