Kotimaa

Putinin ja Trumpin tapaamista varten on valmisteltava kai­von­kan­net­kin – muuten ne voivat pettää pans­sa­ri­au­to­jen alla

Finlandia-taloa ja sen ympäristöä valmistellaan ainakin 1 400 journalistin käyttöön. Suomesta yritetään antaa hyvä kuva maailmalle.
Kotimaa 12.7.2018 16:42
Ossi Rajala

Yhdysvaltojen presidentin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisen valmistelut näkyvät jo Helsingin katukuvassa. Torstaina iltapäivällä Pohjoisesplanadin kaivonkansia tutki niin poliisin, Puolustusvoimien kuin Helsingin Energian liiveihin pukeutuneita työntekijöitä.

Osa kansista hitsataan kiinni, jotta ne kestävät presidenttejä kuljettavien painavien autojen alla. Presidenttejä kuljettavat autot ovat panssaroituja, joten ne myös painavat paljon.

– Tarkistamme, että kulku on turvallista ja kannet pysyvät varmasti paikallaan ja kestävät panssaroidut autot. Kannet voivat normaalissakin liikenteessä joskus ponnahtaa ylös, paikalla ollut ylikonstaapeli Tuomo Luoto kertoi.

Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentin virka-auto "The Beast" (Peto) voi painaa eri arvioiden mukaan noin kahdeksan tonnia.

Helsingin poliisi kertoi torstaina Twitterissä, että kaupungilla liikkuu näyttävästi viranomaisia.

– Kyseessä Helsinki Summit-vierailuun varautuminen ja turvallisuusvalmistelut. Turvallisuusvalmisteluihin liittyen muun muassa hitsataan kiinni kaivonkansia. Valmistelut aiheuttavat jonkin verran häiriöitä liikenteeseen, poliisi tviittasi.

Finlandia-talolle mediakeskus

Putinin ja Trumpin tapaamista on tulossa seuraamaan Suomeen yli 1 400 journalistia. Ulkoministeriö satsaa ulkomaisten journalistien viihtyvyyteen, jotta Suomesta välittyvä kuva maailmalle olisi mahdollisimman myönteinen.

– Erityisesti satsataan palveluiden toimivuuteen sekä kansainvälisten mediavieraiden viihtyvyyteen. Ulkoministeriön toteuttama kansainvälinen mediakeskus Finlandia-talolla avataan toimittajien käyttöön sunnuntaina 15.7. Keskuksella on työnimi ”Probably the Happiest Press Center in the World”, ja siellä tarjotaan toimivien palvelujen lisäksi suomalaisia makuelämyksiä, saunomismahdollisuus pihalla olevassa konttisaunassa ja suomalaisella designilla sisustettu viihtyisä oleskelutila, Helsinki Lounge, jossa voi myös seurata jalkapallon MM-kisojen loppuottelua, ulkoministeriö tiedottaa.

Finlandia-talollakin tehdään jo valmisteluja vieraita varten.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti eivät "kokousta"enää täällä,maksakoon joku muu viulut seuraavalla kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivonkansien hitsaaminen johtuu ihan muista syistä kuin että kestäisivät yliajon. Mutta näinhän Suomipoikaa rauhoitellaan. Ettei tajuaisi mitä oikeasti voi tehdä avoinaisella kaivonkannella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan onni, etteivät mahtiherrat kokoonnu Maamiesseurantalolla. Ulkohuussi pitäisi silloin ensitilassa varmistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maailmalla ne hitsataan ainakin siksi, ettei sinne pääse väijymään tai laittamaan pommeja. kestäähän nuo kannet rekatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image