Kotimaa

Putin saapuu Suomeen ensi viikon keskiviikkona – Niinistö: "Odotan mie­len­kiin­toi­sia ja hyödyllisiä keskusteluja"

Presidentit Putin ja Niinistö ovat tavanneet usein. Kuvassa presidentit tervehtivät toisiaan Putinin vieraillessa Savonlinnassa heinäkuussa 2017. KUVA: MAURI RATILAINEN
Kotimaa 14.8.2019 12:18
Heikki Uusitalo

Tasavallan presidentin kanslia kertoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu työvierailulle Suomeen keskiviikkona 21. elokuuta 2019. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistö ja presidentti Putin käyvät viralliset keskustelut Presidentinlinnassa.

– Odotan mielenkiintoisia ja hyödyllisiä keskusteluja, Niinistö kommentoi Twitterissä.

Suomen ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden lisäksi keskustelunaiheina ovat alueelliset ja kansainväliset kysymykset.

Keskusteluiden päätteeksi presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden. Vierailu päättyy yhteiseen päivälliseen Suomenlinnassa.

Presidentti Niinistö ja presidentti Putin tapasivat edellisen kerran huhtikuussa 2019 Arktisen foorumin yhteydessä Pietarissa. Suomessa presidentti Putin vieraili viimeksi 16. heinäkuuta 2018.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Toivottavasti Putin saa kuulla häneen itseensä kohdistuvasta arvostelusta ja länsimaisten demokratioiden häneen kohdistamasta suurvalta-aseman palauttamispyrkimyksien tuomitsemisesta. Putinille pitää tehdä selväksi se, että hänen itsensä, Venäjän poliittisen ja sotilasjohdon pitää kunnioittaa naapurimaiden suvereniteettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisetkin presidentit ovat olleet jatkuvasti yhteydessä kaikkiin naapurimaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö on ylivoimaisesti paras Presidentti sitten Kekkosen. Kannattaa pitää naapureihin hyvät ja rakentavat yhteydet ja myös kertoa selkeästi omat kannat asioihin. Tätä venäläiset arvostavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole kummoinenkaan vertailukohde tämä Kekkonen.

Käytännössä Kekkonen oli presidenttikautensa alusta lähtien jonkinasteinen Neuvostoliiton kenraalikuvernööri Suomessa. Hän oli vuoden 1956 outojen vaalitapahtumien jälkeen Neuvostoliiton panttivanki, mutta ajan myötä rakastui kaappaajiinsa, eli kärsi tunnetusta Tukholma-syndroomasta.

Toivotaan, että Niinistö ei ala kärsimään samasta syndroomasta. Tai että hänet ylistämällä alistettaisiin itänaapurin toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku sentään ymmärtää, todella osaa ja vielä uskaltaakin pitää yhteydet yllä vähemmänkin leppoisina aikoina.
Jos ei edes keskustella vakavasti ja asiallisesti niin paha välirikko on aivan varma.
Sitäkö halutaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahaa välirikkoa ei tarvitse haluta, sellainen on jo. Ja siihen syyllinenkin voidaan nimetä: Vladimir Vladimirovitš Putin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti, tauko, toinen tauko, yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se olekaan Erkki... eikun Antti Rinne, joka on ottanut Saulilta ylipäällikkyyden ja komentaa puolustusvoimia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä taas Puutttinilla turvamiehiä mukana, siellä on aina vielä lisäksi turvamiesten turvamiehet. Jos viime kerralla niitä oli 400 :DDD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan noita rupatteluita ollut eikä mitään ole muuttunut. Eikä muutu nytkään.

Niinistölle profiilinkohotusta ja materiaalia muistelmiin ja yhteiskuvia maailman johtajien kanssa. Eikö Soinikin kirjoita muistelmiaan suurena valtiomiehenä ja vahvistukseksi yhteiskuvissa Putinin ja Lavrovin kanssa. Näin mie luulen.

Putinille tärkeää olla ystävällismielinen EU-puheenjohtajamaan presidentin kanssa, hyvää materiaalia venäläiseen mediaan. Taustalla kuitenkin salamyhkäisiä videoita yhteistyöstä hallitusta lähellä olevien oligarkkien kanssa, ensin Sveitsin hallitus joutui eroamaan ja sitten kohua Italian populistien rahoittamisesta öljysopimuksella. EU:n yhtenäisyyden hajottaminen taustalla. Jotain tällaista oon mediassa ollut lukevinani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nauravat kuulemma takanapäin tälle niinistölle joka kuvittelee olevansa isokin vaikuttaja maailmalla😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten, miten se on Niinistön asia? Naurajia ja sivustahuutelijoita aina tulee olemaan, mutta kuka niistä oikein välittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että vieraillaan puolin ja toisin. On se kyllä ikävää, että osa suomalaisista tuntee pakonomaista tarvetta panetella naapuriamme. Ja nimenomaan itänaapuriamme. Lienee jonkinlaista sisäistä pahaa oloa, jota sitten näin kanavoidaan. Siinä mielessä jokainen voisi hetkeksi pysähtyä ja miettiä, miksi niin toimii. Ja miettisi vielä, että pystyisikö kertomaan viestinsä kasvotusten jollekin venäläiselle. Veikkaan, että jäisi kertomatta. Venäläiset pitävät suomalaisia ystävinään, tämän kokee, kun heitä tapaa Venäjällä. Valtioilla on omat intressinsä ja mielestäni Suomen ja Venäjän valtiolliset välit ovat hyvät ja se on molemmin puolinen intressi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuo ihmisoikeusrikkomusten määrä ja laatu on sitä luokkaa, että kritiikki on pääosin ihan aiheellista. Kun lisäksi ottaa huomioon vastuuttoman voimankäytön valtapolitiikan ajamisen välineenä, on ymmärrettävää, että kritiikki kääntyy toisinaan jopa suoranaiseksi panetteluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee niitä parjauskirjoituksia, mitä Venäjän lehdistössä on Suomesta viime vuosina kerrottu, niin on vaikea uskoa maiden hyviin väleihin. Osa näistä kirjoituksista on kuitenkin ollut Pekmannin kynästä, valitettavasti...

Suomalaisten katkeruudelle puolestaan on kuitenkin erittäin hyvä syy. Yli miljoonalla suomalaisella on vanhemmissaan tai esivanhemmissaan joku Karjalan evakko, ellei sitten itse ole sellainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikasakuluksi tulee käymään ja samalla silittelee kokoomuslaisen nk,presidentin päätä..Ja se naurattaa kun tämä niinistö kuvittelee olevansa joku tärkeäkin henkilö maailmalla:) ei tartte kun mennä pohjoismaitten ulkopuolelle niin ei tunnista kukaan eikä koko suomea,pidetään Venäjän alusmaana..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinin työvierailu onkin paikallaan. Täällä on vielä paljon tekemätöntä työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis kahdenlaisia keskusteluja. Olisi hauska kuulla mitä ne mielenkiintoiset keskustelut tulee olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image