Kotimaa

Puo­lus­tus­voi­mien kuorma-auto pysähtyi tykkilavetin alettua savuta Suo­mus­sal­mel­la – kaksi takaa tullutta kolaroi sumassa

Kotimaa 22.1.2020 13:38 | Päivitetty 22.1.2020 22:33
STT, Kaleva

Kaksi varusmiestä loukkaantui lievästi, kun Puolustusvoimien kolme kuorma-autoa kolaroi Viitostiellä Suomussalmella keskiviikkona ennen puoltapäivää.

Joukko-osaston jälkiosa joutui pysähtymään yllättäen sen jälkeen, kun yhden ajokin tykkilavetin renkaista tai jarruista oli alkanut tulla savua.

Useimmilta osaston autoista pysähtyminen onnistui, mutta häntäpäässä ajanut ajokki törmäsi edellä ajaneen auton vetämään tykkiin. Lisäksi kolariin joutui näistä seuraavana ajanut auto, kertoi Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen.

Ensihoito tarkasti lievästi loukkaantuneet, mutta heitä ei ollut tarvis kuljettaa sairaalahoitoon, kertoi päivystävä palomestari. Hänen mukaansa onnettomuudessa oli osallisina kaikkiaan yhdeksän ihmistä.

Viranomaiset ohjasivat turman jälkeen liikennettä turmapaikalla, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Suomussalmelta Kuusamon suuntaan. Liikenne saatiin palautettua tieosuudella normaaliksi kello yhdeksän aikaan keskiviikkoiltana.

Hujasen mukaan kolarit Puolustusvoimien moottorimarsseilla ovat harvinaisia.

Juttua muokattu kello 14.06 ja 22.33: tarkennettu yksityiskohtia. Tilanne ohi.

MAINOS

Kommentoi

On ihan normaali syy. Varmasti turvallisuus, ja turvavälit on koulututettu hyvin. Toiseksi viimeistä luultavasti väsytti, ja keskittyminen herpaantui. Viimeinen ei sitten kerennyt jarruttamaan ajoissa, äkkipysähdyksen tullessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikeksi onneksi tykki ei lauennut, kun perässä ajanut Nasu törmäsi tykin putkeen, Nasun jarrutustehon ollessa tilanteeseen nähden riittämättömällä tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin,onneksi ei ollut putkiräjähdys ,vaan pelkkä tyrmäys ,tuskinpa noissa on ammukset paikoillaan moottorimarsilla ,eikä taida olla edes vetoautossa niitä mukana ,vaan ammukset luultavasti kuljetetaan jo päiviä aikaisemmin eri autoilla ,jos on tarvetta harjoituksessa niille.Viimeiset aina kärsii armeijan kuljetuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

-moottorimarssella ole sovitut ajoneuvovälit? Jos edellä ajava hidastaa tai pysähtyy, perässätuleva tekee samoin? Vai onko tätäkin harjoiteltu tuvissa läppärillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykin vedossa maksimi nopeus rajoitus, umpikumirenkaat "sulavat" alle jos kaahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image