Kotimaa

Puo­lus­tus­voi­mat: Kainuun prikaatissa palvellut varusmies kuoli mön­ki­jä­on­net­to­muu­des­sa Rovajärvellä

Kotimaa 6.12.2018 10:10 | Päivitetty 6.12.2018 10:14
Heidi Peltonen

Varusmies menehtyi Arctic Shield 18 -harjoituksessa sattuneessa onnettomuudessa varhain torstaiaamuna, tiedottaa Puolustusvoimat. Onnettomuus sattui Rovajärvellä hieman ennen aamuseitsemää.

Onnettomuus tapahtui, kun varusmiehen kuljettama maastomönkijä kaatui liukkaassa rinteessä ja kuljettaja jäi mönkijän alle. Mönkijän kyydissä ei ollut onnettomuushetkellä muita henkilöitä. Poliisi tutkii onnettomuutta.

Paikalle hälytettiin onnettomuuden vuoksi Puolustusvoimien pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkäri sekä siviiliambulanssi.

Onnettomuudessa menehtynyt varusmies palveli Kainuun prikaatissa. Hänen omaisensa on tavoitettu. Paikalla olleille on aloitettu kriisituen antaminen. 

Maavoimien verkkosivuilla kerrotaan, että Arctic Shield 18 -harjoitus on Rovajärvellä 27. 11.–12.12. järjestettävä harjoitus, johon osallistuu yhteensä noin 4 800 henkilöä. Mukana ovat Maavoimien kaikki aselajit ja johtamistasot.

Osallistujat ovat pääasiassa Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista ja Porin prikaatista.

Mukana on myös noin 200 sotilaan joukko Ruotsin maavoimista 4.–12. joulukuuta välisenä aikana.

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image