Kotimaa

Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Niinistö rauhoittelee reserviläisiä ase­di­rek­tii­vis­tä – vapaaehtoiset ammunnat saavat jatkua

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan kaikki toiminnalliset ampumaurheilulajit näyttävät tällä hetkellä menevän urheilupoikkeuksen soveltamisalaan. Arkistokuva. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 8.3.2018 10:17
Ossi Rajala

– Reserviläisten ei tarvitse olla huolissaan maanpuolustukseen liittyvien vapaaehtoisten ammuntojen jatkumisesta, kirjoittaa puolustuministeri Jussi Niinistö (sin.) torstaina blogissaan.

Reserviläisten ammuntojen jatkumisesta ennallaan on ollut epäselvyyttä uuden EU:n asedirektiivin takia. Direktiivillä tiukennetaan aseiden käyttöä ja hallussapitoa koskevaa sääntelyä.

– Suurin muutos direktiivissä reserviläisten omaehtoisen ampumaharjoittelun kannalta on tiettyjen aseen ja lippaan yhdistelmien muuttuminen kielletyiksi. Kiellettyihin aseisiinkin on direktiivissä poikkeuksia, joista merkittävin myös reserviläisten ampumaharjoittelun osalta on niin sanottu urheilupoikkeus. Sen nojalla lupa kiellettyyn yhdistelmään on mahdollista saada muun muasa reserviläisten paljon harrastamissa toiminnallisissa ampumaurheilulajeissa, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan kaikki toiminnalliset ampumaurheilulajit näyttävät tällä hetkellä menevän urheilupoikkeuksen soveltamisalaan.

Kansalliseen puolustukseen perustuvan poikkeuksen soveltamista tarvitaan hänen mukaansa vain Maanpuolustuskoulutus ry:n (MPK) kautta järjestettävän ampumatoiminnan osalta, koska se ei ole ampumaurheilujärjestö eikä se järjestä urheiluammuntaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

KOVAT PIIPUSSA

Ministeri Niinistö rauhoitteli, rauhoitteli. Hänen mukaansa harjoittelu jatkuu, ainoastaan tiukennetaan aseiden tehoja/tekniikkaa ja hallussapitoa. Kaikkihan ymmärtävät aseiden olevan vaarallisia asiattomien käsissä.

Mitä tulee maanpuolustukseen, rauhallisuus siinäkin on parasta, niinkuin tähtäyksessäkin. Pidetään lippu korkealla ja räiskitään ylös, ettei osu omiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanpuolustuskoulutus ry on lakkautettu 31.12.2007, ei sellaista enää ole olemassakaan eikä Maanpuolustuskoulutus ry todellakaan enää järjestä yhtään mitään. Julkisoikeudellinen yhdistys nimeltään Maanpuolustuskoulutusyhdistys sen sijaan on olemassa ja järjestää yhtä sun toista hienoa ja hauskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Aseet eivät tapa, vaan ihmiset!"
Suomessa on vallalla edelleenkin pienten vähemmistöjen valta, joka joko kieltää tai yrittää omia valtaväestön harrastukset ja arvomaailman tuomalla siihen omia normeja, jotka tavallaan estävät aivan normaalin ja rehellisen kansalaisen harrastukset ja toiminnat. Nämä aseisiin liittyvät normit ovat ihan samanlaisia. Kun joku "kukkaistäti" tai "vihervasemmisto" on päättänyt, että näitä ei saa olla, niin poliittinen valtaeliitti ei uskalla pitää puoliansa median edessä, vaan he mukautuvat tähän hömppään mukaan.
Ennen oli maalla joka talossa hirvensarvissa roikkumassa hurja määrä aseita, eikä niitä kukaan halunnut mennä näpelöimään kuin harrastus- ja metsästysmielessä. Nyt kannattaisi puolustusministeriönkin olla hereillä, voi nimittäin äkkiä käydä niin, että kukaan ei halua kohta puolustaa tällaista maata, joka rakennetaan ihan harhaiseen maailmaan, jossa realismi on todella kaukana. Kyllä reserviläisen tulee saada ylläpitää ampumataitoa, sehän on aivan selvä, joten Suomen hallitus toimikaa sen mukaisesti, että tähän on mahdollisuus, jos te yleensäkin haluatte, että tätä maata joku puolustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös laista löydy semmoinkin pykälä että yhdistyspakkoa ei ole. Nyttenhän tämä tarkoittaa käytännössä että jos meinaa harrastaa täytyy kuulua johonkin seuraan tai yhdistykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta se on rikollista jos käy ampumaradalla ihan itsekseen treenaamassa kympintavoittelua ihan vain treenaamisen hauskuuden vuoksi - eli siis ilman mitään tarkoitusta kilpailla... Tulee tosiaan entinen Neuvostoliitto mieleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että kansallinen turvallisuus kiinnostaa nuoria ja työikäisiä. Kiihkoton maanpuolustustahto jo itsessään kohottaa hyökkäyskynnystä tänne.
Jalkaväkimiinojen palauttaminen olisi halpa keino korottaa kynnystä entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansallisen turvallisuuden nimissä kansalta kerätään aseet pois. Jotta kansa olisi turvassa ja pystyisi puolustamaan Suomea, niin eikö pitäisi toimia toisinpäin? Vai tuleeko uhka sisältä päin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja samaan aikaan suunnitellaan että muiden EU-maiden joukkoja voi tulla vierailemaan Suomenkin alueelle ilman sen kummempia luvankysymisiä. Hmm...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja keneltä se lupa pitäisi kysyä? Äänestäjät ovat antaneet mandaatin päättäjille, jotka voivat tehdä päätöksiä ilman sinun erillistä lupaa, sillä se lupa sisältyy mandaattiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt vain puuttuisi, että EU kieltäisi reservilaisten, ampumaurheilijoiden ja metsästäjien aseen harjoittelun ja käytön. Jos näin olisi ollut, niin siinä olisi vielä yksi naula lisään EU:n arkkuun.
Käy entistä selvemmäksi, että EU:n "kaukaisena" päämääränä on luoda EU-diktaattori, joka tulee lähentelemään kommunistista yksinvaltiutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neuvostoliitossa oli komissaarit jotka vallan omasivat. Ei niitä komissaareja vaaleilla valittu. Mutta niinhän meillä on myös EU:ssa, ihan samanlaiset komissaarit jotka esimerkiksi rahaa kansalle jakavat. Eikä heitäkään ole poliittisesti valittu, he ovat virkamiehiä. EU on menossa hyvää vauhtia kohti vanhan Neuvostoliiton hallintomallia, äänestämällä valituilla poliitikoilla ei ole kohta enää lainkaan valtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä hyvä esimerkki mäennäissääntelystä jota tehdään. Kiellettiin laillisia aseita terrorismin nimissä vedoten Pariisin ja Brysselin iskuihin. Kummassakaan iskussa ei edes käytetty direktiivissä kiellettyjä aseita. Näennäissääntelyä poliitikkojen ääntenkalasteluun. Ohjataan keskustelu sivuraiteille ettei oma osaamattomuus vain paljastu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti nuo reserviläisporukat tsekataan tarkasti, tuolla Youtubessa olen törmännyt "isänmaallisiin", jotka hekumoivat kommunistien viemistä sorakuopalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taas olen youtubessa nähnyt videoita, missä naamioituneet antifantit uhkailevat suomalaisia ja ihan kaikkia iästä riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoliautomaattisia suuren ammuskapasiteetin omaavia sotilasaseita ei tulisi olla siviilien hallussa. Mikäli reserviläinen ei ole oppinut varusmies aikana ja kertausharjoituksissa ampumaan rynnäkkökiväärillä, ei hän opi ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pysy kuten ei säily hiihtotaito tai auton ajotaito niin ei se säily tuo ampumisen taitokaan. Jokakeväinen havainto omakohtaisesti ja isommassakin mitassa - ei tarvitse olla kuin harjoittelematta neljä, viisi kuukautta niin heti näkyy. Rynnäkkökivääri tai mikä tahansa tuliase on vain ase, täytyy olla oikea asenne - ja väkivallantekijöiden lapsellinen demonisointikin on vain vastuun välttelyä. Aseet on turvaksi, asenne ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et tule koskaan elämäsi aikana tekemään rynnärilläsi urotekoja Suomen hyväksi. Terävällä päällä oikeassa ympäristössä se voisi olla mahdollista, mutta epätodennäköistä kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image