Kotimaa

Puolustus: Lasten kertomukset muuttuneet hurjemmiksi

Kotimaa 20.8.2013 10:26 | Päivitetty 20.8.2013 14:22
STT

Anneli Aueria kuullaan henkirikoskäräjillä Porissa vasta huomenna. Pääkäsittelyn ensimmäinen päivä päättyi ennen kahta iltapäivällä.

Syyttäjä vaatii Auerille tuomiota aviomiehen murhasta. Puolustuksen mukaan tekijä oli ulkopuolinen.

Syyttäjän mukaan Anneli Auerin motiivista henkirikokseen on saatu tutkinnassa selvyyttä. Hän katsoo Auerin olleen väkivaltainen miestään kohtaan jo ennen henkirikosta, muun muassa lyöneen, pitäneen puukkoa tämän kurkulla ja uhanneen tappamisella.

Syyttäjä sanoi miehen olleen kymmenisen senttiä Aueria lyhyempi ja pelänneen tätä. Mies ei syyttäjän mukaan pitänyt esimerkiksi siitä, että vaimo oli lapsia kohtaan väkivaltainen ja vei näitä myymälävarkaisiin.

– Vuoteen 2006 mennessä Auerin tekemiset ja hänen arvomaailmansa oli ajanut pariskunnan vahvasti erokurssille. Eropuheita oli kantautunut ulkopuolistenkin korviin, sanoi syyttäjä Jarmo Valkama aamupäivällä Satakunnan käräjäoikeudessa.

Auerin aviomies kuoli pariskunnan kotona joulukuussa 2006. Syyttäjä vaatii Auerille tuomiota murhasta tai vaihtoehtoisesti taposta. Puolustuksen mukaan miehen surmasi ulkopuolinen tekijä.

Puolustus: Mitään riitaa ei ollut

Auerille vaaditaan tuomiota henkirikoksesta jo toistamiseen. Aiemmin hovioikeus katsoi hänet syyttömäksi, mutta korkein oikeus palautti asian käräjäoikeuteen uusien todisteiden vuoksi. Todisteina ovat muun muassa perheen kolmen nuorimman lapsen kertomukset.

Vakavailmeinen Auer kuunteli syytteiden lukua tyynenä. Puolustuksen mukaan mitään riitaa ei puolisoiden välillä ollut ja tästä on näyttöä. Auerin kertomusta ulkopuolisesta tekijästä tukee myös vanhimman lapsen kertomus.

Puolustus kyseenalaistaa perheen kolmen nuorimman lapsen kertomukset henkirikoksesta. Sen mukaan kertomukset ovat muuttuneet yhä hurjemmiksi ja niitä alkoi ilmaantua vasta silloin, kun lapset olivat tiiviisti sijaisvanhempiensa kanssa esimerkiksi pitkällä venematkalla.

Oikeudessa käytiin aamupäivällä läpi esimerkiksi Auerin kotoa otettuja valokuvia. Syyttäjästä veren vähyys asunnossa horjuttaa Auerin kertomusta ulkopuolisesta tekijästä. Puolustuksen mukaan tällaisia päätelmiä ei voi tehdä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Lapset ovat kasvaneet ja alkaneet ymmärtämään mikä on oikein ja mikä väärin. Ovat voineet luulla että esim äidin kanssa tehty myymälävarkaus on ihan ok tai että äidin tekemät pahoinpitelyt eivät olekkaan normaalia ja niin ei kuulu tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten joku edellä mainitsi, tapahtumasta on nyt noin seitsemän vuotta. Auer on istunut tästä seitsemästä vuodesta suuren osan tutkintavankeudessa. Suomen käytännön mukaan ensikertalainen istuu vain puolet ja tutkintavankeudessa vietetty aika vähennetään tuomiosta joten kohta ollaan siinä pisteessä että tuomion saadessaan Auer vapautuu välittömästi. Tai vapautuu siihen asti että tämä syyttäjä jonka mukaan Anneli on syyllistynyt nyt jo pedofiliaan, saatananpalvontaan, uhrirituaaleihin ja lastensa pahoinpitelyyn löytää jälleen uusia todisteita ja sama ruljanssi jatkuu ikuisesti.

Lopettakaa jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auer on tuomittu hovioikeudessa seksuaalirikoksista lapsiaan kohtaan. Siinä oikeudenkäynnissä hän jäi useasti kiinni tarkoituksellisesta valehtelusta saadakseen itselleen etua. Hänen uskottavuutensa on nolla. Ei se tosin ole korkealla poliisillakaan surkean rikospaikkatutkinnan vuoksi. Mutta aina löytyy rikollisten puolustelijoita, joiden mielestä totuuden selvittäminen ei ole niin tärkeää. Kunhan seksuaalirikollista Anneli-raukkaa ei vain kiusata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuka antaa tuomion. vaan kova on ollut verho ovi-ikkunassa, jos lasinsirpaleet lentäneet jopa neljän metrin päähän verhosta kimmoten ulospäin kun ulkoa päin ikkuna rikottu! kukaan ei sitte kuullut mitään talossa olleista. riuttasen hennon naisen taistelusta sen verran, että aika kaukaa haettu ja yleensähän kaapatun on pakko olla yhteistyössä tai henki menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän hyvänen aikanoin vanhoja tapahtumia lapset voi enää muistaa, auer pitää saada syylliseksi keinolla millä hyvänsä. Eihän valtiolla ole varaa maksaa kuluja mitkä tulis maksettavaksi jos hänet vapautettaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuneesta on n. 7 vuotta. Vanhin tyttö oli silloin 9v ja poika 7v. Varmasti muistavat minkälaista perhe-elämä on ollut, jos haluavat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä samallahan Aueri lusii tuomiotaan, eli jos syytetään taposta, niin siitähän ei saa kovin monta vuotta, joten vapaaksi pääsee kun päätös tulee, oli myönteinen tai kielteinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukapa sen tietää, mitä tuolla rauhallisen ulkokuoren alla piilee? Johan hänet on todettu syylliseksi joihinkin rikoksiin, joten turha häntä on alkaa paremmaksi puhua kuin onkaan. Jos lapsia käyttää hyväksi, niin silloin ihminen jo on tosi paskamainen raakalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syytön kunnes toisin todistetaan,ja kun oikein kauon todistetaan niin syylinen sen täytyy olla kun kerta ei muita ole ilmaantunut syylliseksi ei ku nuotiolle vain,tai voihan se olla syytönkin nii in miten sitten jaa ans olla ny paass kattoen,voihan se olla syylinenkin yhtä hyvin kuin kuka tahansa meistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Noissa jutuissa ei ole mitään samaa. Toinen oli sieppauksen uhri ja tämä Auer syytteessä murhasta ja on jo tuomittu seksuaali rikollinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...seikalla onko Auer syyllinen vai syytön ei ole mitään merkitystä."
Tuolla seikallahan nimenomaan on merkitystä!!Siinä mielessä on käräjäoikeuden ja poliisin kunniasta,että saadaan aikaan oikea päätös.Ei mikään itävaltalaisnaisen tapaus saa olla ohjeena tapauksen ratkaisemiseksi.Ei totisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auer ei ole mikään hento nainen , pituutta 175 - 180 cm. Lahti sen sijaan oli 160 -165 cm ja hänellä oli myös jonkunlainen vamma jalassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

väitetyssä kamppailu paikassa jossa tämä surman saanut ja surmaaja ovat painineet vastaajan mukaan ei ole verta, takkahuoneen takassa tai seinillä ei ole myöskään? jokainen joka on lukenut esim. alibia on nähnyt minkälaista jälkeä tulee kun tapellaan verissään. joka paikka on ihan veressä. tuntuu oudolta näin maallikkona, ettei kamppailusta ole sitten tullut verta juuri mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tuntuu kohtuuttomalta. ettei tähän juttuun ole saatu päätöstä, vuosikausia on jauhettu ja siirretty oikeudesta toiseen!
Selviääkö tällä tavalla totuus ollenkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paha saa aina palkkansa. Hienoa että veromarkkoja käytetään tällaisiinkin, ja saadaan asia selväksi - HIENOA

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyttäjä pitäisi viedä haagin ihmisoikeuteen tuomittavaksi koska tämä syyttämisen into rikkoon jo ihmisoikeuksia. Tuskimpa tälläkään kertaa syyttäjällä ei ole muuta todisteita kuin että lapset muistelivat jotain traumaattista asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotakin hyvin outoa tässä kyllä on! Tulee sellainen tunne kun katselee tuon jutun käsittelyä. Merkillisen intohimoisesti ajetaan asiaa syyllisyydestä, se pistää jo tavallisen ihmisen silmään. Ihan kuin olisi jotakin henkilökohtaista pelissä. MIksi näitä sukulaisia ei haastatella? Olisipa mielenkiintoista tietää kuka tässä on syyllinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sääli syyttäjää seuraavaksi haetaan joulupukki ja 2 tonttua todistajaksi tälläinen on suomen oikeus jos olet syytetty vaikka mistä olet varmasti syyllinen oikeuden mukaan ei ole syytöntä syyllistä paitsi kaikki valkokaulus rosvot ja politikot jotka ovat aina syyttömiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image