Kotimaa

Puo­lue­sih­tee­ri myöntää: Kes­kus­ta­lai­set huolestuneita kokoomuksen gal­lup­suo­sios­ta

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska kuvailee itseään "kentän ääneksi" ministeriryhmän ja puoluejohdon kokouksissa. KUVA: Minna Jalovaara
Kotimaa 20.10.2017 5:00
Lauri Nurmi

Kokoomus jyrää gallupeissa ja pääministeripuolue keskusta on jäämässä jälkeen. Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska kertoo, että keskustalaiset ovat huolissaan puolueen alkiolaisten arvojen jäämisestä kokoomuslaisen talousretoriikan varjoon.

Ovaska kuvailee itseään kentän ääneksi ministeriryhmän ja puoluejohdon kokouksissa. Hän kiertää ympäri maakuntia 110 000 jäsenen puolueen toimintakulttuuria uudistamassa ja saa valtavan määrän palautetta.

- Viestimme pitää näkyä ja kuulua vahvemmin politiikassa. Puhutaan paljon talouskasvusta ja siitä, miten työllisyys paranee. Ne ovat hyviä asioita, ja lupasimme niitä vuonna 2015. Keskustalaisille talous on kuitenkin vain väline siihen, että pystymme järjestämään ihmisille palveluita koko maassa, Ovaska painottaa.

Ovaskan mielestä keskustan on pystyttävä vakuuttamaan äänestäjät siitä, että puolue huolehtii alueellisesta ja sosiaalisesta tasa-arvosta.

- Jokaisen suomalaisen on päästävä osaksi nyt tapahtuvasta talouskasvusta, Ovaska sanoo.

Jos keskusta ei saa viestiään kuuluviin, kannatuksen nostaminen on Ovaskan mukaan vaikeaa. Kentältä tosin ropisee myös palautetta, jossa isojen hallitushankkeiden toteuttamista pidetään tärkeimpänä, vaikka se tie veisi oppositioon.

Keskustalaiset ovat hermostuneet Helsingin kokoomuslaisen pormestarin Jan Vapaavuoren maakuntauudistusta kritisoivista puheenvuoroista.

- On voimia, jotka yrittävät herättää vastakkainasettelua sillä, että kaupungit ja maaseutu olisivat vastakkain. Meillä on voimakkaasti kavahdettu Jan Vapaavuoren ulostuloja. Toivon, että voimme opettaa ja kertoa hänelle, miten maakuntien perustaminen vähentää hallintoa huomattavasti nykytilanteeseen verrattuna, Ovaska toteaa.

Vapaavuoren perustama C21-kaupunkiverkosto koetaan keskustassa alueiden välisiä ristiriitoja kärjistäväksi.

- Olen Tampereen kaupunginvaltuutettu. Meillä maakuntauudistusta tekevät yhteistyössä pienemmät kunnat ja Tampereen kaupunki. Ne purkavat nykyistä hallintoa ja yrittävät rakentaa uutta. Kavahdan sitä, mitä tuulimyllyjä vastaan Vapaavuori taistelee ja miksi, Ovaska jatkaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Keskustan lääkäriedustajat Niilo Keränen, Pekka Puska ja Martti Talja tekevät parhaansa, että näyttäisi siltä että kokoomus kyykyttäisi keskustaa.

Jos Sote-esityksessä on arvosteltavaa, niin sitä ei kannattaisi tehdä julkisuuden kautta. Kokoomus näyttää hallitsevan julkisuuspelin keskustaa huomattavasti paremmin, mikä saattaa selittää ainakin osan kokoomuksen gallupmenestyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö siellä ajeta kansan etua, siksi teidät on sinne valittu, eikä oman köörin. yhteen hiilen puhaltaa pitäs, ei näytä tämä nykymeno hääviltä, kaikki pitäs saaha oman sakin hallintaan ja kermankuorintaan, kansa on tasan tarkkaan maksajan asemassa. nyt kaikki puhaltaa kassasta rahaa minkä ehtii. korostan vielä, yhteen hiileen pittää puhaltaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USAssa tehtiin tutkimus autoilijoiden käyttäytymisestä suojateiden kohdalla, että pysähtyykö vai ei. Huomattiin kalliiden autojen ajajien antavan penseimmin tietä jalankulkijoille. Tämän ja muidenkin vastaavien tutkimusten mukaan rikastuminen surkastuttaa kykyä tuntea empatiaa ja vaikeuttaa samastumista vähävoimaisempiin ihmisiin, halusipa sitä tai ei.Tämä on totisesti näkynyt nykyisen keskustajohdon toimissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa ollakin huolissaan Sipilä ns.junaili sinisen ryhmän hallitukseen Eikä kukaan keskustalaisia siitä kiitä .Lisäksi ministerien käytös Suomalaisia kohtaan Esm.sote asioissa on aivan uskomatonta ."tepastellaan sisään ,"tahma rähmä hunajat vai mitä ne olikaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan ja kokoomuksen köyhän kansan kyykytys koko kansan talkoissa ja hyväosaisten tarkoituksellinen jättäminen talkoiden ulkopuolelle on avannut monen keskustaa äänestäneen silmät.
Maakuntatason valta-asemien säilyttämiseksi keskusta sai ajettua läpi 18 maakunnan perustamisen, mutta muuten uusi sote toteutetaan täysin kokoomuksen viitoittamalla tavalla. Tulevilla toimilla sote mahdollistaa miljardien arvoisten terveyspalvelujen siirron yksityissektorille. Edes keskustaa ei näy huolettavan monikansallisten yritysten valtava kiinnostus Suomen terveyspalvelujen toteuttamiseen. Käytännössä yksityistäminen tulee tarkoittamaan mm. julkisen sektorin sairaalapalvelujen toteuttamisen vaikeutumista, kermankuorintaa terveyspalvelujen toteutuksessa isommilla paikkakunnilla kuten kaupungeissa ja väistämättä ajaudumme tilanteeseen, jossa terveyspalvelut tulevat maksamaan hurjasti entistä enemmän, vaikka uudella sotella oli tarkoitus saada säästöjä. Terveysalvelujen tasa-arvoinen huononee entisestään aivan kuten hallituksen muidenkin toimenpiteiden kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Keskusta aja alkiolaista politiikkaa Juha Sipilän ollessa puheenjohtajana. Nykykeskusta ajaa kokoomuslaisempaa politiikka kuin Kokoomus. Niin kauan kuin Sipilä on Keskustan puheenjohtaja, en äänestä Keskustaa. Toivottavasti ensi kesäkuun puoluekokouksessa "ukko" menee vaihtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta on unohtanut omat kannattajansa! Maakuntauudistus on täysi susi jo syntyessään! Hyväpalkkaisia johtajia uudistus toisi lisää ja juopa tavallisten kansalaisten ja suuripalkkaisten johtajien välillä vain kasvaa. Kokoomus nauraa selän takana ja hykertelee (arvataanpa miksi?).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo puhe viestin menemisestä perille on typerää ja äänestäjiä aliarvoivaa puhetta, koska teot ovat ne jotka puhuvat. En tiedä pettääkö kepu aina, ts. enemmän kuin muut puolueet, mutta aika lailla petosmies Soinin tiellä se on mennyt. Kokoomus on ehdottomasti luotettavin puolue, joka on aina rahan ja vallan oikealla puolella. Lisäksi mielikuvamarkkinoilla se on onnistunut parhaiten. Rahalla saa, ja etenkin politiikasta täysin pihalla olevat ovat tässä mielessä helppo kohde (eivät seuraa politiikkaa eivätkä esim. eivät tiedä hallituspuolueita).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus tekee ja on tehnyt Suomalaisesta yhteiskunnasta aina vain kovemman heikoimpiaan ja keskiluokkaa kohtaan. Minkä ihmeen takia tuo osa kansasta (10%), joka tämän kehityksen mahdollistaa, äänestää Kokoomusta sen perusteella millainen mielikuva sillä on Niinistöstä, joka ei edes ole enää kokkareiden ehdokas? Herätkää hemmetissä jo siitä ruususen unesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on tuo 10% joka on näitä kovapalkkaisia johtajia jotka tienaavat sen 50 000€/kuukaudessa joten tahtovat että kovapalkkaisten veroja alennetaan ja sakkojärjestelmää "tasa-arvoistetaan" siten että jokainen maksaa sen 100e ylinopeudesta kuin ylinopeudesta - eikä suhteuteta sitä tehtyyn työmäärään, tarkoitan sitä kun toinen tienaa 10€/tunnissa ja toinen sen 1000€/tunnissa, jolloin toinen maksaa sen tunnissa ja siitä jää vielä käteen reippaasti ylimääräistä kun taas toinen tekee 10h töitä sen eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuitenkaan tunnu oikeasti pahemmin huolestuttavan, koska sama kannatuksen vienyt politiikka jatkuu ja pikemminkin jyrkkenee kuin lievenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu on täysin kokoomuksen kevytversio. Olen pettynyt ja eivät saa enää ääntäni jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän keskusta ole muuta kuin paikallisen maakunta-ja kuntamafian sekä kotimarkkinoiden kartelliyritysten opportunistinen lobbausjärjestö...ei mikään oikea aatteellinen puolue. Siinä sivussa tämä jengi edistää itänaapurin intressejä ja etupiirin laajentamispolitiikkaa ilmeisen hyvää korvausta vastaan. Kyllä näiltä pelureilta kokoomusyhteistyö sujuu tulevaisuudessakin, kun hinnoista sovitaan. Yhtä vähän näillä on tekemistä perinteisen maalaisliittolaisuuden kanssa kuin halla-aholaisilla vennamolaisuuden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maakuntahaihattelu vei sen viimeisenkin kannatuksen. Nyt se alkaa näkyä. Ei kansa tyhmä ole. Sekin tajuaa ettei 18 maakunnassa ole mitään järkeä vaan alle puolet olisi riittänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoluesihteeri Ovaskan on syytäkin olla huolissaan keskustan kannatuksesta kun keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Sipilä pyörittää hallitusta missä kolmas pyörä pyörii alle kahden prosenttiyksikön kannatuksella mutta viiden(5) ministerin salkkujaolla.
Kuorrutuksena puhemiehen paikka joka taitaa korjaantua seuraavassa valtiopäivien avajaisten puhemiesäänestyksessä.
Tämä jos mikä ei mahdu äänestäjän oikeudentajuun ja tämä näkyy gallupeissa myös keskustan luvuissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo maakuntatason rakentaminen viimeistenkin silmät aukaisi keskustan politiikasta. Tappiinsa verotetussa maassa olllaan rakentamassa lisäverotustasoa. Jos joku luulee että verotus ei maakuntien myötä nouse, on viimesen päälle sinisilmänen. Toivottavasti hallitus hajoaa ja saadaan järkiperäinen kokoonpano, joka hoitaa maakuntavouhotuksen mappi ööhön.
Kaupungistuminen on maailmanlaajuinen ilmiö, tälle ei keskustan ököilijätkään mitään mahda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne ovat nämä puolueet jotka pilaavat yhteiskuntamme ja demokratian. Nimittävät puoluepeliksi jota paimennetaan esimerkiksi puoluekurilla. Kyllä se tuollainen ei demokratiaan sovi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeen kauan keskustan kenttäväeltä on vienyt aikaa tajuta kokoomuksen vieneen keskustaa kuin pässiä narusta. Hallituksen hyvin oikeistolainen politiikka on ollut tietysti täysin kokoomulsen arvomaailman mukaista, mutta kitkatta sitä ovat tukeneet keskustalaisista vaikuttajista ainakin Sipilä ja Berner. Leikkausten kurjistamille vähäosaisille kansalaisille on ollut vaikeaa ymmärtää hallituksen suosiollista suhtautumista hyväosaisiin ja hyvätuloisiin, joita hallitus on hemmotellut veronalennuksilla. Keskustapuolue on käsittämättömällä tavalla auttanut harjoittamallaan politiikalla kansan kahtiajakautumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
13:11
Nuori nainen ei tiennyt olevansa raskaana ja synnytti käymälään – joutui vankilaan puoleksitoista vuodeksi El Salvadorissa
12:49
Kiihtelysvaaran kirkkopalolle ei löytynyt järjellistä motiivia –"Kyse on ollut päähänpistosta"
46
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
43
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
35
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
23
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
22
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image