Kotimaa

Puo­lue­joh­ta­jien pöydässä alettiin rakentaa talousraameja hal­li­tus­neu­vot­te­lu­jen ilmiöpöytiin – Myös sunnuntaina neuvotellaan

Hallituksen muodostaja Antti Rinne on vaitonainen neuvottelujen yksityiskohdista. Vasta kun kokonaisuus on kasassa, tiedetään hallitusohjelman sisältö, hän perusteli. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 15.5.2019 18:18
Aki Taponen

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) saapui keskiviikkona iltapäivällä kertomaan tiedostusvälineille hallitusneuvotteluista suoraan puolueiden puheenjohtajien pöydästä.

Siellä on vihdoin päästy käsiksi myös raha-asioihin, sillä puheenjohtajat ovat käyneet läpi tämänhetkistä kehystilannetta talouden raamista.

Rinne ei ottanut kantaa mihinkään suuruusluokkaan, millä tuleva hallitus aikoo uudistuksiaan toteuttaa. Liikkumavaraa on arveltu olevan ehkä kaksi miljardia euroa, josta yksi miljardi yritetään mahdollisesti saada kasaan kohdentamalla määrärahoja uudelleen.

Sen jälkeen, kun puheenjohtajat ovat sopineet talousraamien periaatteista, taloustyöryhmä käy ne läpi ja sitten ne viedään ilmiöpöytiin.

– Toivottavasti raamin kanssa päästään tällä viikolla mahdollisimman pitkälle, sillä ensi viikon lopulla pitäisi olla valmista, Rinne viittasi alkuperäiseen tavoitteeseen saada hallitusohjelma valmiiksi ensi viikon perjantaina.

Rinne vakuutti, töitä hallitusneuvotteluissa tehdään edelleen hyvällä mielellä eikä tunnelma ole kiristynyt.

Keskiviikkona vahvistettiin, että hallitusneuvotteluja käydään myös ensi sunnuntaina.

– Teemme myös viikonloppuna töitä, jotta kokonaisuus saataisiin sellaiseen muotiin, että hallitusohjelmalle on selvät talousraamit.

Rinteen mukaan aikataulupaineita on ollut koko ajan, koska hallitusneuvotteluilla on tiukka aikataulu.

– Se johtuu siitä, että EU:n puheenjohtajuuskausi painaa päälle heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Aiemmin on kerrottu, että uusilla ministereillä olisi hyvä olla kuukausi aikaa totutella ennen EU-puheenjohtajuuskauden alkua.

Rinne sanoi keskiviikkona, ettei ole luvannut kenellekään ministerin paikkaa eikä ole keskustellut niistä lainkaan muiden puolueiden kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Ilmiöpöydät on hyvä oivallus Rinteeltä, niistä muodostuu kokonaisnäkemys yhteiskunnan tilasta. Taitaa tulla hyvä hallitusohjelma, kun Vasemmiston Li pysyy 'isompien' talutettavana.
Odotetaan tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma, että oululaiset viitsivät levittää perättömiä huhupuheita niin poliitikoista kuin muistakin. Nyt Rinne on ihmisten "hampaissa", vaikka hän johtaa hallitusneuvotteluja juristin tarmolla. Suomen politiikkaan pitää saada inhimillisempi linja ja sitä SDP tarjoaa suomalaisille. Liian monella on nälkä, rahat eivät riitä ruokaan laskujen maksamisen jälkeen, tähän johti liikemies Sipilän johtaman hallituksen poliittiset päätökset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ja muut lakkoilulla pinnalle päässeet yrittävät nyt sumuttaa ihmisiä ilmiöpöydillään. Rinteellä on kuulemma ote karannut ei käsitystä mitä tapahtuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talousraameihin Antin unelmahöttö kaatuu.

Keskusta ei voi hyväksyä nyt kaavailtuja veronkiristyksiä ja "ilmastotoimia". Ne iskisivät kovaa syrjäseutujen pienyrittäjiin. Tulemme näkemään dramaattisen ulosmarssin Säätytalolta.

Perussuomalaisilla olisi todella herkullinen paikka kannatuksen nostoon keskustan ydinalueilla, jos keskusta lähtisi punavihreän verotusta kiristävän talouspolitiikan takuumieheksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sittenkin olla, että keskustan nuorta nousevaa sosialistisiipeä ministeriauton takapenkki siinä määrin kiinnostaa, että yrittäjät jäävät unholaan. Sekä isot että pienet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu tietysti siitä, ketkä keskustassa asioista päättävät. SDP:n apupuolueeksi ryhtyminen olisi joka tapauksessa kohtalokas virheliike keskustan tulevaisuuden kannalta. Seuraavissa vaaleissa ei palkintoa olisi odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:29
Britannia ja Ruotsi sopivat ilmapuolustuksen yhteistyöstä – Suomeenkin ehdolla olevat Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät nostettiin kumppanuuden esimerkeiksi
11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

80 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

7 vuotta peruskoulun jälkeen. Palkka 5450€/kk. Kokemusta 9 vuotta. Tulkki Lue lisää...
Aikaperuspalakka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image