Kotimaa

Puo­lue­joh­ta­jien pöydässä alettiin rakentaa talousraameja hal­li­tus­neu­vot­te­lu­jen ilmiöpöytiin – Myös sunnuntaina neuvotellaan

Hallituksen muodostaja Antti Rinne on vaitonainen neuvottelujen yksityiskohdista. Vasta kun kokonaisuus on kasassa, tiedetään hallitusohjelman sisältö, hän perusteli. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 15.5.2019 18:18
Aki Taponen

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) saapui keskiviikkona iltapäivällä kertomaan tiedostusvälineille hallitusneuvotteluista suoraan puolueiden puheenjohtajien pöydästä.

Siellä on vihdoin päästy käsiksi myös raha-asioihin, sillä puheenjohtajat ovat käyneet läpi tämänhetkistä kehystilannetta talouden raamista.

Rinne ei ottanut kantaa mihinkään suuruusluokkaan, millä tuleva hallitus aikoo uudistuksiaan toteuttaa. Liikkumavaraa on arveltu olevan ehkä kaksi miljardia euroa, josta yksi miljardi yritetään mahdollisesti saada kasaan kohdentamalla määrärahoja uudelleen.

Sen jälkeen, kun puheenjohtajat ovat sopineet talousraamien periaatteista, taloustyöryhmä käy ne läpi ja sitten ne viedään ilmiöpöytiin.

– Toivottavasti raamin kanssa päästään tällä viikolla mahdollisimman pitkälle, sillä ensi viikon lopulla pitäisi olla valmista, Rinne viittasi alkuperäiseen tavoitteeseen saada hallitusohjelma valmiiksi ensi viikon perjantaina.

Rinne vakuutti, töitä hallitusneuvotteluissa tehdään edelleen hyvällä mielellä eikä tunnelma ole kiristynyt.

Keskiviikkona vahvistettiin, että hallitusneuvotteluja käydään myös ensi sunnuntaina.

– Teemme myös viikonloppuna töitä, jotta kokonaisuus saataisiin sellaiseen muotiin, että hallitusohjelmalle on selvät talousraamit.

Rinteen mukaan aikataulupaineita on ollut koko ajan, koska hallitusneuvotteluilla on tiukka aikataulu.

– Se johtuu siitä, että EU:n puheenjohtajuuskausi painaa päälle heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Aiemmin on kerrottu, että uusilla ministereillä olisi hyvä olla kuukausi aikaa totutella ennen EU-puheenjohtajuuskauden alkua.

Rinne sanoi keskiviikkona, ettei ole luvannut kenellekään ministerin paikkaa eikä ole keskustellut niistä lainkaan muiden puolueiden kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Ilmiöpöydät on hyvä oivallus Rinteeltä, niistä muodostuu kokonaisnäkemys yhteiskunnan tilasta. Taitaa tulla hyvä hallitusohjelma, kun Vasemmiston Li pysyy 'isompien' talutettavana.
Odotetaan tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma, että oululaiset viitsivät levittää perättömiä huhupuheita niin poliitikoista kuin muistakin. Nyt Rinne on ihmisten "hampaissa", vaikka hän johtaa hallitusneuvotteluja juristin tarmolla. Suomen politiikkaan pitää saada inhimillisempi linja ja sitä SDP tarjoaa suomalaisille. Liian monella on nälkä, rahat eivät riitä ruokaan laskujen maksamisen jälkeen, tähän johti liikemies Sipilän johtaman hallituksen poliittiset päätökset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ja muut lakkoilulla pinnalle päässeet yrittävät nyt sumuttaa ihmisiä ilmiöpöydillään. Rinteellä on kuulemma ote karannut ei käsitystä mitä tapahtuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talousraameihin Antin unelmahöttö kaatuu.

Keskusta ei voi hyväksyä nyt kaavailtuja veronkiristyksiä ja "ilmastotoimia". Ne iskisivät kovaa syrjäseutujen pienyrittäjiin. Tulemme näkemään dramaattisen ulosmarssin Säätytalolta.

Perussuomalaisilla olisi todella herkullinen paikka kannatuksen nostoon keskustan ydinalueilla, jos keskusta lähtisi punavihreän verotusta kiristävän talouspolitiikan takuumieheksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sittenkin olla, että keskustan nuorta nousevaa sosialistisiipeä ministeriauton takapenkki siinä määrin kiinnostaa, että yrittäjät jäävät unholaan. Sekä isot että pienet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu tietysti siitä, ketkä keskustassa asioista päättävät. SDP:n apupuolueeksi ryhtyminen olisi joka tapauksessa kohtalokas virheliike keskustan tulevaisuuden kannalta. Seuraavissa vaaleissa ei palkintoa olisi odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

97
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
48
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
40
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
22
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
16
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
14
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
12
Leijonat taistelee iltapäivällä loppuottelupaikasta tutuilla ketjukoostumuksilla – Venäjän tähtihyökkääjä Kovaltshuk: "Suomi on vienyt meiltä hermot monta kertaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Uusin lukijakuva

Pelityyni

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image