Kotimaa

Puolueet nimesivät ehdokkaansa tie­dus­te­lu­val­von­ta­va­lio­kun­nan jäseniksi – listalla on 13 kan­san­edus­ta­jan nimet

Kansanedustaja Mika Kari (sd.) on yksi vahva ehdokas eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 25.6.2019 16:19
Riikka Sipilä

Eduskuntaryhmät ovat esittäneet puolueidensa ehdokkaat tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseniksi. Eduskunta päättää lopullisesti valiokunnan kokoonpanosta täysitunnossaan huomenna keskiviikkona.

Eduskuntapuolueet ovat hetki sitten jättäneen eduskunnan keskuskansliaan ehdokaslistansa, joiden mukaan tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsenet valitaan.

Valiokunnan jäsenten nimet vahvistuvat nuijan kopautuksella huomenna, kun valiokunnan jäsenistä äänestetään eduskunnan täysistunnossa.

Sdp ehdottaa puolueesta tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseniksi Mika Karia ja Tarja Filatovia sekä varajäseneksi Antti Lindtmania.

Rkp ehdotus valiokunnan jäseneksi on Veronica Rehn-Kivi, vihreiden Heli Järvinen, vasemmistoliiton Markus Mustajärvi ja kd:n Päivi Räsänen.

Keskusta ehdottaa valiokunnan varsinaiseksi jäseneksi Antti Kurvista ja varajäseneksi Hanna-Leena Mattilaa.

Perussuomalaiset ehdottaa tiedosteluvalvontavaliokuntaan Riikka Slunga-Poutsaloa ja Mari Rantasta, kokoomus puolestaan Sofia Vikmania ja Pauli Kiurua.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan tehtävänä on toimia siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan parlamentaarisena valvojana.

Valiokunta toimii lisäksi suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarisena valvojana ja osallistuu myös tiedusteluvalvontavaltuutetun nimittämiseen.

MAINOS

Kommentoi

Kiinnostaisi, että minkä tasoinen turvallisuusselvitys heille nyt sitten tehtiin. Tehtiinkö edes normaalin virkamiestason selvitys eli nelosluokka (STIV)?

NO, odotellaan tässä nyt vähän aikaan, kyllä sieltä joku jotakin paljastaa, ja katsotaan sitten. Viimeksi vuotoja oli esimerkiksi perustuslakivaliokunnasta, josta tuli vuotoja useita. Tässä kansalaista jopa pelottaa, että joku vuotaa jotakin merkittävää Suomen kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettu pudonneen sähköjohdon vuoksi
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
77
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
43
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
16
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
15
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
13
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
9
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image