Kotimaa

Puolangan pessimismi käy kaupaksi Brysseliä myöten

Pessimismi on elämäntapa.
Kotimaa 4.7.2010 0:00
Kimmo Rauatmaa
Euroopan unionin kuhisevassa keskuksessa, Belgian Brysselissä kävelee vastaan nainen, jonka t-paidan rintamukseen kirjattu syvä kainuulainen viisaus: Mitäpä se hyvejää.

Paita on kotoisin Puolangalta, pessimismiaatteen isän Arto Korkatin varastoista.

Sama tunnuslause näkyy Puolangan kirkonkylällä paitojen lisäksi rintanapeissa ja kauppakasseissa (jos nyt kenelläkään on varaa jotain ostaa tai kaupassa mitään ostettavaa).

"Jos omat saadaan pois niin hyvä on", pessimismiaatetta jalostavan Puolangan kulttuuriyhdistyksen Kultsun puheenjohtaja Jaakko Paavola kiteyttää bisnesidean.

Pessimismi sopii Kainuuseen kuin räntäsade jalkapallokauden avausotteluun. Rintanappien tekstit kuten "tie ite" tai "van se luottaa" aukeavat selittämättä kaikille korpikainuulaisille.

Pessimistikaartin yllätykseksi sanoma lankeaa hedelmälliseen maaperään myös maakunnan ulkopuolelle.

"Pelkästään t-paitoja on myyty viime talvena kuutisenkymmentä ympäri Suomea", Korkatti laskee. Uusia tekstejä yhdistys sai aforismikilpailusta. Voiton vei "kaikki mikä ei tapa, vituttaa".

"Se on niin huono slogan, ettei siitä kannata rintanappejaan painaa. Ei niitä kukaan ostaisi kuitenkaan", Arto Korkatti sanoo vakavalla naamalla.

Myydyin rintanappi on kantanut tekstiä hankala akka. Tuotesarja on laajentunut pessimistin elämänhallintaoppaalla, depressio-linimentillä, Mökövootin siitakesienillä sekä postikorteilla. "Näin surkeita valokuvia ei kyllä ole ikinä korteiksi painettu", Johan Heino vakuuttaa.

Lue lisää sunnuntain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

53
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
52
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
36
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
14
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
14
"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia
9
Lumisateessa lakkovahtina värjötellyt PAU:n pääluottamusmies: Tunnen kaikki, jotka ovat tulossa tänne töihin
6
Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image