Kotimaa

Puhemies Vanhanen pyytää toi­mi­tus­mi­nis­te­ris­töä viemään loppuun kunnialla ensi Suomen vuoden budjetin ja EU-pu­heen­joh­ta­juus­kau­den

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) toivoo eduskunnalta malttia ja tukea toimitusministeristölle loppuvuoden tärkeissä tehtävissä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 3.12.2019 15:28
Joonas Kuikka

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) toivoo eduskunnalta malttia ja tukea toimitusministeristölle loppuvuoden tärkeissä tehtävissä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) nosti esiin kaksi tärkeää keskeneräistä asiaa, joissa poliittisen päätöksenteon pitäisi kestää myös hallituksen kaatuessa.

– Budjetin viimeistely on parhaillaan käynnissä. Esitän toiveeni, että vanha hallitusrintama veisi eteenpäin ensi vuoden talousarviota, Vanhanen kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa pääministeri Antti Rinteen (sd.) erottua.

– EU:n ministerineuvostossa on tärkeitä kokouksia. EU:n budjetin valmistelu on kesken. Niissä olisi omaksuttava kanta, että toimitusministeristön ministerit saavat eduskunnalta mandaatin, jonka he voivat tarvittaessa hyväksyttää valiokunnissa, Vanhanen sanoi.

– Toivon, että EU:n puheenjohtajakausi viedään säntillisesti päätökseen.

Suomen puheenjohtajakausi jatkuu vielä vuoden loppuun. Ohjelmassa on muun muassa valtiovarainministerien kokoontuminen EU-budjetin vuoksi.

Suurimman puolueen edustaja aloittaa tunnustelut

Seuraavaksi suurimman eduskuntapuolueen edustaja aloittaa hallitustunnustelut. Tunnustelijaa ei ole vielä valittu.

SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu Iltalehden tietojen mukaan valitsemaan uuden pääministeriehdokkaan torstaina 12. joulukuuta. Tällä hetkellä kiinnostuksensa pääministerin tehtävään ovat ilmoittaneet sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Rinne jatkaa toistaiseksi sdp:n puheenjohtajana.

Hallituspuolueiden tavoitteena tällä hetkellä on jatkaa nykyisellä hallituspohjalla ja hallitusohjelmalla.

Puhemies Vanhanen kuitenkin muistutti, että myös hallituksen kokoamisessa edetään virallisen kaavan mukaan, eikä aikataulua voi etukäteen vahvistaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toimitusministeriön ei pitäisi hyväksyä ensi vuoden budjettia, koska se on täysin poliittinen Rinteen hallituksen tekele. Budjetin hyväksyntä pitää jättää uudelle hallitukselle ja se hallitus voi tehdä budjettiin omat painotukset ensi vuodelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti on nyt pihalla, eihän toimitusministeriö voi päättää mistään eikä varsinkaan viedä perille ensi vuoden eikä minkään vuoden budjettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän Vanhanen sitten sanonutkaan"kunniallisesti" vaan säntillisesti. Siinä on iso ero, nimittäin voisi olla vaikea monen poliitikon ymmärtää sanaa kunnia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän toimitusministeriö saa tehdä mitään suurempia päätöksiä , esim. budjettin päättäminen on aika pitkälle vievä päätös

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image