Kotimaa

Puheenaihe: Pitääkö kannabis laillistaa Suomessa?

KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 28.2.2015 6:00
Kaleva

Lauantain lehdessä Kalevan Lauantaikäräjät-raati ottaa kantaa kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan kannabiksen laillistamista.

Nimenkeräys kansalaisaloitteeseen alkaa 1. maaliskuuta. Hallussapidon ylärajaksi esitetään viisi grammaa vähintään 18 vuotta täyttäneillä, kasvatuksen rajaksi kolme kannabiskasvia 20 vuotta täyttäneillä.

Ratkaisu: äänin 4-1, ei pidä.

- Rinnastamalla kannabis koviin aineisiin vähätellään alkoholin ja tupakan haittoja ja luodaan käyttäjille turhaa narkkari-identiteettiä, Suomen Kannabisyhdistyksen varapuheenjohtaja Kimmo Wilska sanoo.

- Suomeen ei tarvita uusia laillisia päihteitä. Haittakustannukset ovat lähes 2000 miljoonaa euroa vuodessa, Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja Kimmo Sainio toteaa.

Mitä mieltä olet, pitääkö kannabis laillistaa Suomessa?

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (367)

Verolle tietenkin. Valitettavasti Suomi tajuaa tämän aivan viimeisten joukossa kaikista eu maista. Alkoholi on traumatisoinut suomalaiset, koska valtaosa meistä ei osaa käyttää sitä myrkkyä kohtuudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

17 vuotta käyttäneenä voin todeta että alkoholilla olisin jo arkussa. Nyt olen 33 ja pyöritän muitakin työllistäviä yritystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannabis pitäis todellakin laillistaa ja alkaa veroittamaan samalla tavalla, kun esimerkiksi Tupakkaa tai Alkoholia.
Hyvänä esimerkkinä toimisi muutamat USA:n osavaltiot.
Kannabis on myöskin erittäin tärkeä lääkeenä.
Menee varmaan muutama vuosikymmen ennenkun suomailaisuuden ahdasmielisyys häviää ehkä lopulta ja tajutaan jotain asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En näe yhtään syytä miksi se pitäisi olla laitonta, huomattavasti viisaampaa olisi vapauttaa kaikki kasvikunnan tuotteet ihmisten hyödynnettäväksi, näin tekemällä niistä saataisiin kerrytettyä tuloja, toisin kuin nykyinen kriminalisointipolitiikkamme josta koituu ainoastaan menoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen monisairas mm kipukroonikko, IBS eli suolisairaus, glaukooma, fibromyalgia, jnejne. nämä listasin siksi, että cannabis/lääkekannabis auttaisi kaikkiin listan sairauksiin huomattavasti. Nyt napsin opioideja siis morphiiniopioidi tabletteja kuin terveet leipää. Olen lähes vankina kodissani suolisairauden takia....ei ole kiva vääntää torttuja housuun....kokeilkaa jos ette usko. Cannabiksen laillistaminen HALLITUSTI olis paikallaan. Nyt lääkärit saavat kirjoittaa lääkekannabista.... YLLÄTYS kun kirjoitat joudut "mustalle listalle" , joten maassamme on 10 potilasta joille on kirjoitettu lääkekannabisresepti. Fimea ja Valvira jossa asioista päätetään miten homma toimii, hmmm heitän että niissä asiat on kuin FIFAssa. Kukaan ei vaan pääse tutkimaan lääketehtaiden lahjontaa Fimeaan, Valviraan ja lääkäreihin. MM lääketieteen opiskelijoita varoitetaan toistuvasti "mustasta listasta" ei tietenkään suoraan sanoen..... Hollantilainen kipvunhoidon erikoislääkäri nauroi kun näki lääkitykseni ja luki sairauksistani ja totesi: luuluin ettei EUROOPASSA varsinkin EU-maassa enää eletä mustaa keskiaikaa ja noitavainot olisivat jo loppuneet... Repikää tästä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannabiksen haittakustannuksista melkein kaikki johtuu siitä että se on laitonta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni kannabiksesta on jo muualla hyviä kokemuksia tarpeeksi. Oikeastaan voisimme dekriminalisoida kaikki päihteet, koska sota niitä vastaan on turhaa ja syö meidän resursseja. Päihteiden kriminalisaatio on tuhonnut tarpeeksi ihmisten tulevaisuuksia. Mielestäni kaikilla AIKUISILLA on oikeus päättää haluaako hän laajentaa tajuntaansa päihteillä vai ei. Kannabis on todettu monessa tutkimuksessa hyväksi lääkkeeksi ja sosiaalisiin tilanteisiin se sopii aivan mainoisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyl pitäs... lääkkellisesti hyvä, voi tehdä vaatteita ja käyttää ruuanlaitossa! Paljon haitattomampi kuin alkoholi tai tupakka! Laillistakaaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se todettu että kaikin puolin on kannattavaa.. Päihteenä haitattomampi kuin alkoholi, lääkkeenä tehokas ja taloudellistakin hyötyä siitä on. Ja kaikkienhan oma asia se on mitä haluavat käyttää nii miksi kieltää näin harmiton luonnon tuote

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (367)

Uutisvirta

11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
11:10
Iran sanoo pudottaneensa amerikkalaisen lennokin Iranin alueella – USA:n mukaan isku tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa
11:01
Suomalaisten kesälomabudjetti on kyselyn mukaan 1 200 euroa, suunta alaspäin – "Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta"
49
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
21
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image