Kotimaa

Puheenaihe: Onko oikein, että Yle lukee Koraanin läpi radiossa?

Yle Radio 1:ssä luetaan Koraani läpi. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 7.3.2015 6:00
Kaleva

Lauantain lehdessä Kalevan Lauantaikäräjät-raati ottaa kantaa Yle Radio 1:n ohjelmasarjaan, jossa ryhdytään lukemaan islamin perusteosta Koraania.

Islamin perusteos luetaan läpi 60 jaksossa. Kukin lähetys alkaa selittävällä osalla, jossa Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ja Koraanin suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila asettavat tekstin uskonnolliseen ja historialliseen yhteyteen.

Ratkaisu: äänin 4-1, kyllä on oikein.

- Koraanin lukeminen radiossa on hieno ajatus senkin tähden, että tämä pyhä kirja on tarkoitettu nimenomaan luettavaksi ääneen, resitoitavaksi, pastori Päivi Jussila Tuiran seurakunnasta sanoo.

- Koraanin voi rinnastaa Hitlerin Mein Kampfiin: molemmat teokset sisältävät vihaa ja kiihotusta aatteen vihollisia kohtaan, kansanedustaja Olli Immonen (ps.) Oulusta toteaa.

Onko oikein, että Yle lukee Koraanin läpi radiossa?

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Miksi se olisi sen enemmän väärin, kuin kristinuskon tekstien ja jumalanpalveluksien lähettäminen? Molemmat ovat mielestäni yhtä tyhjän kanssa ja typerää verorahojen haaskausta; toista vaan on muodikasta halveksua, kun sitä tässä maassa harrastavat etupäässä kantaväestöä tummemmat ihmiset, jotka ovat niitä "muita".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihana, että minunkin rahoilla tätä kustannetaan. Yleissivistys ei ole pahasta mutta outoa tuollainen ohjelma. Olispa vaikka lapsille suunnattua satutuntia mieluummin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä homma .Eihän ole pakko kuunnella jos se niin risoo .Sillä voi olla avartava vaikutus ,että sama se on Jumala meillä kaikilla ,mutta on henk.koht. asia miten sen itselle ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kannattaa immosenkin lukea koraani, ennen kuin suunsa aukaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä, miksi sekavaa koraania luetaan ilman sunnaa (hadith, Muhammedin elämäntapa) ja siraa (Muhammedin elämäkerta). Islamissa koraani on pelkkää sanahelinää, elämäntavat ja esimerkit otetaan profeetalta. Koko YLEn juttu on jonkinlaista hämäystä ja harhaanjohtamista. Koraani ei ole kuin raamattu, koraani vaatii muut islamin perusteokset tuekseen tullakseen ymmärretyksi ja muslimille oppaaksi. 60 tuntia käytetään tällaiseen manipulointiin, käsittämtätöntä. Meitä tosiaan "kasvatetaan" monikulttuurisuuteen. YLE-veroa on vain pakko maksaa, vaikka tämäkin ohjelma vääristelee teemaa. Minulle sopisi hyvin, että luettaisiin, jos Muhammedin elämää samalla rehellisesti valaistaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Nyt saa jokainen tilaisuuden kuunnella, mitä Koraanissa sanotaan. Ja on tärkeää myös huomioida mitä EI sanota. Kun tietää enemmän, luulee vähemmän. Tieto suojelee myös ääriliikkeiden propagandalta ja harhaan johdatukselta, ja toisaalta pelottelulta ja ennakkoluuloilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, ei, missään tapauksessa koraanin lukemista radiossa, kyllä riittää RAAMATUN lukeminen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu. Tuleepahan ihmisillä tutustuttua tähänkin pyhään opukseen ja Koraanin lukeminen radiossa kuuluu sananvapauteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi mielestäsi ihmisten tulisi tutustua satukirjoihin? Miten tämä liittyy sananvapauteen millään tavalla? Parasta olisi jos kaikki uskonnollinen tuputtaminen jätettäisiin verovaroin rahoitetun median ulkopuolelle. Lukekoon kukin omalla tahollaan haluamiaan kirjoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama se on mitä lukevat kuuntelija valitsee haluaako kuunnella vai ei. Onhan se sitten hyvä että saadaan käsitys siitä mistä puhutaan kun uutisista luetaan jihadistijen aatteellisista iskuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi YLE on lopettanut sunnuntaiset jumalanpalvelus lähetykset TV:stä??Ja nyt sitten ruvetaan opettaan islamia Suomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan ole oikein, vaan äärimmäisen vaarallista. Se voi korkeintaan lisätä nuorten keskuudessa ääri-ismiä, kun nuori kuulee jotain "jännittävää" ensimmäistä kertaa elämässään. Nyt sitten rinnalle omalle ajalleen Raamatun luku, etenkin Uuden testamentin, ja vikkelästi sittenkin. Tai vertaillen Koraanin rinnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin ne jännitystä kaipaavat jaksavat noita säkeitä kuunnella. Radikalisoituneet opettelevat muutaman fraasin tekojansa säestämään, mutta oikeaa Koraanin sanomaa tuskin tuntevat. Eivät niin toimisi, jos tuntisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua ei haittaa vaikka luetaankin. Tulee vain mieleen mikä polemiikki on ollut suvivirren laulamisesta, joka sentään kuuluu meidän omaan kristilliseen kulttuuriperintöön. Perusteena virren laulamisen estämiseksi on ollut, että se mahdollisesti voisi haitata luokassa ehkä olevia islam uskoisia lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tasapuolisuuden nimissä pitäisi lukea kaikkien muidenkin maailman uskontojen pyhät kirjoitukset? Mikä erikoisasema Islamilla nyt yhtäkkiä on? Terrorin pelkoko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa typerä kommentti. Kaikki muslimithan ovat terroristeja, ihan samoin kuin kaikki kristityt kuuluvat KKK:n.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

23:08
HS: Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastossa maaliskuun lopussa olleet suojaimet eivät olisi riittäneet edes yhdeksi päiväksi
22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
35
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
31
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image