Kotimaa

Pudasjärvellä opiskellaan to­tee­mi­veis­toa Kari Tykkyläisen opastuksella – kumiankatkin käyvät

Taiteilija Kari Tykkyläinen ohjaa tänä vuonna Karhunveistoviikolla toteeminveistokurssia.
Kotimaa 4.5.2016 12:12
Kaleva

Pudasjärven Livolla on alkanut keskiviikkona Karhunveistoviikko. Tapahtuman erikoisuutena on toteeminveistokurssi, jonka opettajana toimii taiteilija Kari Tykkyläinen. Kurssilta saa ohjausta toteemien tekemiseen lauantaihin saakka. Kurssille voi osallistua mahdollisuuksien mukaan vaikka vain päiväksi.

Moottorisahan lisäksi kurssille kannattaa ottaa mukaan kirveitä ja talttoja.

Tykkyläinen kertoo, että toteemi on henkinen taikapuu. Se tuottaa hyvää onnea ja toivoa elämään.

Toteemeihin voi naulata tai niitata itselle tärkeitä asioita puun lisukkeiksi. Liitettäväksi soveltuvat vaikka vanhat kumiankat tai karva ja sulat.

Torstaina Livon koululla järjestetään veistämisen ohessa pöllinheiton SM-kilpailut kello 12. Kilpailuissa on sarjat naisille ja miehille. Perjantaina järjestetään leikkimieliset metsätaitokilpailut kello 11 - 14 lapsille ja aikuisille.

Tapahtumasarja huipentuu lauantaihin, jolloin järjestetään pikasahauskilpailu. Kilpailun alussa annetaan veistotyölle aihe. Sitten pärähtävät sahat soimaan ja puolessatoista tunnissa loihditaan puun sisästä monta erilaista taiteellista tulkintaa aiheesta.

Karhunveistoviikon ajan on myös mahdollisuus valmistaa katiskaverkkoa hyväksi käyttäen pieniä koristekarhuja sekä oppia oikean katiskan valmistus. Katiskaoppia antaa Hilkka Anttila.

Torstaina ja lauantaina on toiminnassa Keramiikkakarhu –työpaja kello 12-16, jossa voi valmistaa karhuja omaksi iloksi. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Pudasjärven kansalaisopiston kanssa ja opettajana toimii Vuokko Nyman.

MAINOS

Kommentoi

no kuule,alappa kyhätä eläkä valita! anna toisten elää ja hanki hyvä ihminen sinäki elämä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taateilijoita riittää suomaassa joka kylässä kymmeniä tyhjän jappasijoita valtion kustannuksella kyhätään jotain paju ym koria

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image