Kotimaa

Prof. Bluffo vuoden 2003 viih­de­tai­tei­li­jak­si

Kotimaa 9.2.2003 20:15
STT
Esiintyvien taiteilijoiden yhdistys on valinnut vuoden 2003 viihdetaiteilijaksi varieteetaiteilija Pekka Kärkkäisen alias Prof. Bluffon. Valinnan perusteena on Kärkkäisen monipuolinen ja ansiokas toiminta estradi- ja sirkustaiteen ammattiartistina.

Pekka Kärkkäisen (51) viihdeura alkoi jo vuonna 1967, kun hän esiintyi TV1:n Sirkus Papukaijassa. Kiertueilla hän hän liikkui Onni Klovnin eli Onni Gideon Tervosen kanssa. Varsinaiseksi ammattityöksi esiintymiset tulivat 1970-luvun loppupuolella.

Prof. Bluffon hahmon Pekka Kärkkäinen loi 1990-luvulla. Kaikkiaan hän on kehittänyt karnevaali- ja sirkusperinteeseen pohjaavia hahmoja lähes neljäkymmentä. Viime vuonna hän työskenteli Sirkus Finlandian paussiklovnina.

Abdesslam Chellaf (62), taitelijanimeltään Langry Jr., puolestaan palkittiin sunnuntaina Riihimäellä yhdistyksen ansiodiplomilla. Maailmanmaineeseen hän nousi uskomattomalla akrobatiaan perustuvalla tikapuuohjelmistollaan.

Chellafin sirkusura alkoi jo 1950 Pohjois-Afrikassa. Suomeen ja Sirkus Finlandiaan hän tuli kausiksi 1980-81, mutta siirtyi jo seuraavana vuonna Teatterikorkeakoulun akrobatian opettajaksi. Vuosina 1984-95 hän työskenteli näyttelijöiden jatkokoulutusprojektien opettajana Joutsenon opistossa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
13
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
12
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
11
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun
6
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
6
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image