Kotimaa

Pre­si­dent­tieh­do­kas Kyllönen Itämeren tilanteesta: Venäjästä halutaan tehdä yksin se mörkö

Kotimaa 12.11.2017 1:11
STT

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen arvioi, että Suomi on liian kallellaan sotilasliitto Natoon. Kyllösen mukaan tästä on esimerkkinä Naton kanssa muutama vuosi sitten solmittu isäntämaasopimus.

Isäntämaasopimuksen tarkoituksena on helpottaa käytännön järjestelyjä, jos Nato-joukkoja saapuu harjoittelemaan Suomen tai Ruotsin alueelle, ja se koskee myös mahdollista kriisiajan tilannetta. Kyllösen mielestä sopimus ei ole edistänyt rakentavaa ja rauhanomaista vuoropuhelua Itämeren alueella.

- Tämä oikeastaan kuvastaa tätä aikaa, kun rakennetaan uhkakuvia. Venäjästä halutaan tehdä yksin se mörkö, joka on joka suuntaan näyttämässä voimaa, kun olemme myös (itse) isäntämaasopimuksen ja Natoon kallellaan olemisen kautta lisänneet jännitteitä, hän sanoo STT:n haastattelussa.

Kyllönen toivoo parlamenttikäsittelyä isäntämaasopimuksesta

Ruotsin valtiopäivät hyväksyi Naton isäntämaasopimuksen viime vuonna selvin äänin 291-21. Sopimusta vastaan äänestivät tuolloin Ruotsin vasemmistopuolue ja osa ympäristöpuolueen edustajista.

Suomessa sopimus hyväksyttiin aikanaan hallituksen ja presidentin päätöksellä eikä sitä tuotu eduskunnan käsittelyyn. Kyllönen kuitenkin toivoisi sopimuksen parlamenttikäsittelyä myös Suomessa.

- Olisin valmis avaamaan asian nimenomaan tästä näkökulmasta, että sopimus saisi demokraattisen (eduskunta)käsittelyn. Kansalaisilla olisi tällöin mahdollisuus tietää, mistä on kysymys ja mihin meidät on sidottu ja velvoitettu.

MAINOS

Kommentoi

Ei Venäjästä tarvitse tehdä muiden mörköä, se saa sen itse aikaiseksi. Vasemmistoliitto väittää kannattavansa demokratiaa, mutta vastustaa demokraattisten valtioiden puolustusliittoa. Miksiköhän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA ei edusta mitään demokratiaa vaan johtaa rahanvaltaa. Sisäisesti sairas yhteiskunta joukkotappoineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Kyllösen esittämä isäntämaasopimuksen parlamenttaarinen käsittely toteutuu ja Suomen edun vastainen sopimus saadaan purettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllönen on nousemassa ainoaksi presidentinvaalien vaihtoehdoksi, joka näkee asiat "lännettäjiä" monipuolisemmin ja tasapainoisemmin Suomen turvallisuuspoliittisen tilanteen ja vaatimukset. Ajatelkaapa "natottajat" miten rauhaa edistää se, että 100 km:n päähän Pietarista tuotaisiin Naton joukot, Paasikivikin jo ymmärsi, että maantiede on syytä ottaa reaalipolitiikassa huomioon, Kyllönen edustaa Suomen rauhaa pitkään taanneen Paasikiven-Kekkosen ulkopoliittisen linjan mukaista politiikkaa. Niinistö hivuttaa meitä länteen pala palalta ja Haavisto ei ole todellinen vaihtoehto. Ei ole Suomen etu vaan yksinomaan Naton sotilaspoliittinen etu tuoda tänne USA:n sotavoimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Suomi on itsenäinen ja suvereeni valtio, joka tekee itse päätöksensä.
Juuri geopoliittisen asemansa vuoksi on järkevää, että Suomi kaveeraa Naton kanssa. Näkisin mielelläni, että Suomi jopa liittyisi Natoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinkaahan Kyllönen pakkaa laukkunsa menee kotimaahansa.Siellä tarvitaan tuollaisia uudistusmielisiä naisia.Moni on kyllä kadonnut matkalla maineeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image