Kotimaa

Presidentti Niinistö YK:n yleis­ko­kouk­seen – osallistuu New Yorkissa Trumpin vastaanotolle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa YK:n yleiskokoukseen ensi viikolla. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 17.9.2019 11:38
Lännen Media

Presidentti puhuu yleiskokouksen avajaisviikolla esimerkiksi ilmastohuippukokouksessa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa Yhdistyneiden kansakuntien 74. yleiskokouksen avajaisviikolle New Yorkiin 22.–25. syyskuuta.

Ensi viikon maanantaina Niinistö puhuu YK:n pääsihteeri António Guterresin isännöimässä ilmastohuippukokouksessa. Kokouksen tavoitteena on nopeuttaa ja tehostaa Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa.

Presidentti Niinistö pitää Suomen kansallisen puheenvuoron yleiskokouksessa ensi viikon tiistaina. Samana päivänä presidentti Niinistö osallistuu muun muassa YK:n pääsihteerin lounaalle ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin isännöimälle vastaanotolle.

Keskiviikkona 25. syyskuuta presidentti Niinistö osallistuu YK:n korkean tason kestävän kehityksen poliittiseen foorumiin ja toimii sen toimenpiteitä käsittelevän keskustelun puheenjohtajana. Vuosittain kokoontuvan foorumin tehtävänä on arvioida kestävän kehityksen tavoiteohjelman toteutumista.

Avajaisviikon aikana Niinistön ohjelmassa on myös useita kahdenvälisiä tapaamisia esimerkiksi YK:n pääsihteerin, YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtajan sekä Georgian, Puolan ja Kazakstanin presidenttien kanssa.

Presidentti Niinistö toimii YK:n yleiskokouksessa Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Valtuuskuntaan kuuluvat myös ulkoministeri Pekka Haavisto, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

YK:n yleiskokouksen tehtävänä on keskustella ja tehdä suosituksia kaikista Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan piiriin kuuluvista kysymyksistä sekä kaikista rauhaan ja turvallisuuteen liittyvistä ongelmista. Kaikki jäsenvaltiot ovat edustettuina yleiskokouksessa ja jokaisella on yksi ääni.

Yleiskokouksessa käsitellään esimeriksi alueellisia konflikteja, aseidenriisuntaa, rauhanturvaoperaatioita ja ihmisoikeuksia. Tällä kertaa ilmastoasioiden lisäksi puhutaan ainakin kestävästä kehityksestä, terveydenhuollosta, kehitysrahoituksesta sekä pienten saarivaltioiden tilanteesta.

MAINOS

Kommentoi

Suomalainen kenraali, joka allekirjoitti antautumissopimuksen NATO-joukkojen kanssa sai hyvin korkea-arvoisen ja harvinaisen amerikkalaisen kunniamerkin palveluksistaan.
"Millaisia olivat ne palvelukset, joita suomalainen kenraali Lindberg teki Yhdysvalloille poikkeuksellisen vaikeissa oloissa, ennen näkemättömällä ja poikkeuksellisella tavalla, tai joihin liittyi erikoisvaatimuksia?"
Perustuslaillisesta oikeudestaan luopunut presidentti on menossa Trumpin vastaanotolle "esikuntansa" kanssa. Onko odotettavissa, että myös presidentti palkitaan korkealla amerikkalaisella kunniamerkillä samantapaisin perustein.??????????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi tämä meidän SUURTA suosiota (keneltä kysytty) saavuttanut (kotimaassaan) pressa ei mene yksin, vaan on noita realisteja ja viisaammin ajattelevia sekä selväsanaisimpia kavereita mukana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:15
Perjantaina luvassa myrskyä isossa osassa Suomea – sää viilenee selvästi ensi viikolla
14:11
Kaako Kakolla on ollut vaisu alku NHL:ssä – arki iski vasten jääkiekkoilijatähden kasvoja
14:09
Tältä näyttää Lontoon läheltä löydetty kuolemanrekka - 25-vuotiasta kuljettajaa epäillään murhista
14:02
Näin oikeusministeri Henriksson torjuisi ylivelkaantumista: Lapsille säästöpossuja, nuorille vähintään toisen asteen koulutus ja pienyrittäjille toinen mahdollisuus
13:37
Oulun kaupungin tahto toteutui – Kärpät lopetti haaparantalaisen Nuuskakairan tukun mainosten esittämisen Raksilan jäähallissa
13:32
Tuulivoimayhtiöiltä kova arvio: Yli puolet Suomen sähköstä mahdollista tuottaa tuulella vuonna 2030 – Suomeen on tehty lyhyessä ajassa lähes 1,5 miljardin tuulivoimainvestoinnit
13:12
Britannian poliisi löysi 39 ruumista rekan kontista – kuljettaja on pidätetty ja poliisi on aloittanut murhatutkinnan
31
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
25
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
19
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
16
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
15
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

120 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image