Kotimaa

Presidentti Niinistö: Puo­lus­tus­mi­nis­te­rien artikkelista olisi ollut hyvä keskustella

Presidentti Sauli Niinistö. KUVA: ADAM WARZAWA / EPA
Kotimaa 13.4.2015 14:09
STT

Presidentti Sauli Niinistön mielestä Pohjoismaiden puolustusministerien yhdessä julkaisemasta artikkelista olisi ollut hyvä keskustella etukäteen presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa. Niinistö viestittää, että artikkeli käsitteli selkeästi ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia.

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) sekä muiden puolustusministerien allekirjoittama kirjoitus julkaistiin norjalaisessa Aftenpostenissa perjantaina. Ministerit toteavat kirjoituksessaan, että Pohjoismaat tiivistävät yhteistyötään Venäjän toiminnan vuoksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ja joutuu taas presidenttimme selittämään Venäjälle ja Putinille, että tuo meidän Calle on vielä niin lapsellinen ja armeijaa käymätön, että se luulee olevansa kova kossi varsinkin kun pääsee ruotsinmielisten sakkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina ihmetyttänyt miten ikinä Haglund on alunperin puolustusministeriksi päässytkään. Lisäksi mies ei liene itse käynyt armeijaakaan...
Mutta kohtahan pestin kantaja vaihtuu kun vaalit ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta Callessa on presidenttiainesta, koska hän rivakasti vie ulkopolitiikkaamme eteenpäin. Siis hän on dynaaminen tyyppi tässä ulkopolitiikan seisoneisuuden pönötyksessä. Tässähän jo meikäläinenkin, eli paatunut pakkoruotsin vastustaja, kääntyilee Rkp:n puoleen, jossa ajatellaan partaveitsen terävästi. Hyvä Calle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on osa Pohjoismaita ja on oikein, että Suomen puolustusministeri oli mukana tässä Pohjoismaiden puolustusministereiden yhteisessä artikkelissa.
Tätä ei edes presidentti Niinistö ole moittinut.
Niinistön kanta Suomen ulkopolitiikasta on selvä ja yksioikoinen joka ei jätä tulkinnoille varaa.
Ei edes väärille sellaisille.
Ote Niinistön sanomisista: "Olen tehnyt venäläisille selväksi, että kehitämme yhteistyötä Pohjoismaiden, EU:n ja Nato-kumppanuuden puitteissa eli että me rakennamme puolustustamme kaikin mahdollisin tavoin niin kuin kaikki muutkin tekevät. Tähän venäläiset ovat tyytyneet".
Näillä mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen ainakin tietää nyt ettei RKP:sta tulee seuraavia ministereitä, ei ainakaan Puolustusministeriä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haglund väittää asiasta informoidun jo kuukausi sitten kuinka Ulkoasiainvaliokunta ja presidentti eivät ole asiasta tietoisia?
Tämän venkula pojan annetaan touhuilla omien mielipiteidensä johdattamana koko valtakuntaa koskevissa asioissa mielin määrin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhat jäärät haluavat edelleenkin että Venäjältä kysytään ensin mitä mieltä me saamme asiasta kuin asiasta olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarin kirjoitus kertoo, että tasavallan presidentti Niinistö toteaa Arabiemiraateissa tapahtuvalta vierailultaan ettei Venäjän ulkoministeriön kannanoton takia ole syytä hyppiä seinille. Miksi Kaleva ei kerro tätä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein on osuva kirjoitus ollut, kun alkavat karhutkin heräillä talvi-ja jatkosuomettumisuniltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pressa itse on huseraanut pääministerin tontilla vähä väliä ja lausunto (=kehoitus) Ykkösaamussa että ennen vaaleja ei keskusteltaisi turvallisuuspolitiikasta ja Natosta oli täysin käsittämätön möläytys! Itse en ole RKP:n kannataja millään muotoa. Mikäli Haglund olisi jonkin muun puolueen edustaja ja ei ajaisi pakkoruotsia olisi aika likellä, että hän olisi suosituin politikko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubbin hallitus on kokonaisuudessaan ollut hallitus, jonka pääasiallinen tavoite on ollut olla saamatta yhtään mitään aikaiseksi. Puolustusministeri nyt ei muutenkaan voi saada ihmeitä aikaiseksi Suomen kaltaisessa nälkämaassa, joten jos hän jotakin pientä onnistuu näpertämään kaikesta huolimatta, suotakoon se hänelle. Ei kirjoituksessa kuitenkaan ilmoitettu mitään sellaista, mistä ei olisi jo aikaisemmin päätetty tai tiedetty. Ehkä se ei vastannut vanhan polven "Suomettumisen ABC" -säännöstöä, mutta se on vain hyvä asia. Venäjällä ei ole tuolia Suomen hallituksessa. Tai ei ainakaan pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapa nähä miten se tämä hallitus kerkeää sotkemaan vielä ulkopolitiikankin kun ne tuon sisäpolitiikan saivat aivan sekasi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
40
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
26
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
22
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image