Kotimaa

Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pää­kont­to­ril­la Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"

Postilaisten mielenosoitukseen oli askarreltu paljon kylttejä, joiden viestit olivat kovia.
Kotimaa 12.11.2019 13:59
Vanessa Valkama

Maanantaina lakon aloittaneet postilaiset osoittivat mieltään tiistaina. Neuvottelut työehtosopimuksesta jatkuvat keskiviikkona valtakunnansovittelijan luona.

Postin työntekijät osoittivat mieltään Helsingissä Postin pääkonttorin edessä tiistaina iltapäivällä. Mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan oli kutsunut koolle Posti ja logistiikka-alan unioni (PAU).

Arviolta pari sataa postilaista kokoontui Ilmalan juna-aseman viereen, josta he siirtyivät osoittamaan mieltään kohti Postin pääkonttoria yhdeltä iltapäivällä.

Postilaiset marssivat Helsingin Ilmalasta Postin pääkonttorille tiistaina.

– Me olemme joustaneet jo äärimmilleen, ja kuinka paljon pitää enää joustaa? Jousto ja riisto eivät ole synonyymeja toisilleen. Tämä pitäisi teidänkin myös tiedostaa, mielenosoituskulkueessa huudettiin megafoniin.

– Nyt on tosi kyseessä. Olette menneet liian pitkälle.

Mielenosoituksen kylteissä näkyi postilaisten turhautuminen. "Postin hullut päivät! Kaksi postilaista yhden hinnalla." "Missä on ahneuden raja?" "Sanomme ei TES-shoppailulle!"

Jo mielenosoituksen lähtöpaikalla Ilmalan juna-asemalla näkyi postilaisten turhautuminen kylteissä.

Ainakin yhdessä kyltissä huomioitiin lakon ensimmäisenä päivänä puhuttanut reikä, joka tehtiin Liedon logistiikka keskuksen aitaan: "Aidassa reikä, eikä!"

PAU:n mukaan aukosta kulkivat vuokratyöntekijät. Postista kerrottiin reiän syyksi lyhyempi matka parkkipaikalta lajittelukeskukseen.

Mielenosoitus lakon toisena päivänä

Kun mielenosoittajat pääsivät pääkonttorin eteen, vihaiset puheet megafoniin jatkuivat.

– Posti on nimenomaan pakottanut työntekijöitä lakkoon. Te olette sen pakottaneet, me emme mielellään lakkoile täällä. Me halutaan töihin kohtuullisilla työehdoilla, emme romutetuilla työehdoilla. Me emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa, yksi mielenosoituksen osallistuja sanoi.

Arviolta pari sataa postilaista osallistui mielenosoitukseen työehtojen romuttamista vastaan tiistaina, lakon toisena päivänä.

Mielenosoittajat puhuivat megafoniin myös esimerkiksi yhtiön hyvästä tuloksesta.

– Te otatte bonuksia meidän työstä ja alennatte meidän palkkoja. Onko se oikein? Hävetkää!

Mielenosoitus järjestettiin postilakon toisena päivänä. PAU:n lakko alkoi maanantaina, ja sen on ilmoitettu kestävän kaksi viikkoa. Jos sopua työehtosopimusneuvotteluissa ei synny, lakko voi jatkua 8. päivään joulukuuta asti.

PAU:n ja työantajaa edustava Palvelualojen työnantajat (Palta) tapaavat seuraavan kerran keskiviikkona iltapäivällä valtakunnansovittelijan luona. Tilannetta on arvioitu vaikeaksi.

Postin työntekijät marssivat tiistaina Postin pääkonttorin eteen osoittamaan mieltään. Mielenosoituksen kutsui koolle PAU, jonka lakko alkoi maanantaina.

Mielenosoituksen Facebook-sivuilla kerrotaan, kuinka irtisanomisten ja muista syistä johtuvan väen vähentymisen vuoksi yksittäisten työntekijöiden työmäärät lisääntyvät entisestään ja kiitokseksi niistä selviytymisestä saadaan työehtojen polkemista.

– Työntekijöiden arvostuksen puute ja Postin johdon ylimielisyys on mennyt äärimmäisyyksiin, tapahtumassa kirjoitetaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Kuka huolehtisi meidän muiden jakajien palkoista ja oikeuksista. Meillä ei ole edes lakko-oikeutta ja nyt Postin lakkoillessa jakelumäärät meillä vain lisääntyy. Kohta kamelin selkä katkeaa, kun työmäärä paisuu kohtuuttomaksi. Ei ole helppoa yön pimeinä tunteina kirjeiden jakelu. Postilla tekevät nekin päivänvalossa. Ja yöjakelussa keli voi olla mitä vain. Nytkin lumihangessa on kahlattu joka yö. Ja meitäkin huonompi palkka on nurisolla, jotka jakavat mainoksia. Heidänkin työmäärä on kasvanut kohtuuttomasti, mutta palkassa tuskin näkyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ja vielä edellisen hallituksen viimeinen pottuilu eli kiky päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkka voi olla liian pieni. mutta liian suuri se ei voi olla.

Jos palkka on liian suuri, niin se on pian entinen palkka, joka korvautuu työttömyyskorvauksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi postin pomojen kohdalla ei. Lasketaanpa huvikseen, paljonko tulisi säästöjä, jos pomojen työehtosopimukset vaihdettaisiin ja palkkaa tiputettiasiin 40%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästöjä tulisi, jos kaikkien postilaisten palkkoja alennettaisiin 40%. Pikaisen laskutoimituksen perusteella säästöjä tulisi noin 40%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskisiko postimaksut sen jälkeen? Postihan tekee voittoa nykyisilläkin palkkakuluilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtionyhtiö näyttää mallia, miten halpuutetaan palkkoja. Kohta tulee uusia liittoja, joissa on pienemmät palkat ja työnantajat siirtää sopimuksensa niihin. Ammattiliitot muka ajaa palkansaajien etuja ja antaa lausuntoja mutta todellisuudessa ne ei tee mitään niinkauan ku niiden johdossa on ylipalkattuja ammattitaidottomia poliittisesti hyvävelijärjestelmän mukaan valittuja pässejä, joille tärkeintä on oma iso palkka ja etuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tätä palkkojen puolittamista tullaan soveltamaan kaikille palkansaajalle jos tämä onnistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen metsiä hakataan liikaa ja ilmasto lämpenee.Syrjäseutujen ihmiset ajetaan kaupunkiin kun palveluja ei ole syrjäseuduilla.Moni taisteli Suomen itsenäisyyden puolesta ja nyt viedään viimeinenkin palvelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen metsiä olisi vara hakata vieläkin enemmän. Syrjäseuduilla saa asua edelleen kuka haluaa ja ihan omaan piikkiin ketään ei ajeta kaupunkiin. Palvelut toimisi erittäinkin hyvin, jos lakoilla ei tuhottaisi palveluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postilaiset ovat olleet oman alansa palkkarälssiä. Nyt kun palkan lasku muiden vastaavassa työssä olevien tasolle uhkaa, niin kirpaiseehan se tietysti.

Kilpailu kasvavalla pakettibisnesalalla on kovaa. Postista pitäisi tämä puoli myydä yksityisille, ja jättää kirjeposti valtion vastuulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin kilpailijoiden palkat eivät ole Postia pienemmät. Tämän todisti kahden suurimman kimpailujan toimitusjohtajat televisiossa jo useita viikkoja sitten. Kenen palkkoihin Postin johto vertaa omia työntekijöitä, kiinalaistenko? No joo, onhan ne Postin duunareiden palkat sitten huikeita. Se on ihan mihin vertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi lakkolaiset eivät herjaa, että kaikki on nykyisen pääministerin syytä niin kuin edellisellä hallituskaudella kaikki kaadettiin pääministerin niskaan!!!??? Missä on pääministeri Rinteen kommentit ja ulostulot tässä postia koskevassa asiassa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan se kommentti äsken tuli. "Lakossa pitää noudattaa sääntöjä". Rinne, jos kukaan sen tietää. Saihan hän jokin aika sitten tuomion lakon aloittamisesta liian aikaisin. Tosi kommentti ei taida helpottaa kumpaakaan osapuolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postilaiset saavat yleisesti tukea oikeutetuissa vaatimuksissaan. Jos tässä ei saada tyydyttävää tulosta aikaan, niin mallia tullaan ottamaan muillakin aloilla palkkojen alasajossa. Suostuisitko itse moiseen?
Kuntatyöntekijöitä on jo kyykytetty kolme vuotta miljonääripoliitikon sorvaaman mallin mukaisesti. Palkoista on leikattu lomarahojen muodossa suuria summia. Ketkä ovat seuraavana vuorossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama se varmaan on kuin digiksi menee ja yyteet hommataan. Ärsyttävää porukkaa. Vääryys on vääryys jota vastaan pitää taistellaan. Vielä oikeen Demokratia. Tämmösillä päätöksillä, valheilla ja sortamisella on kohta yhteiset kunta nurin jos ei loppua tule. Ei maha sitte digikään ennää onnistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä postilaiset nyt vaan kaikki muut tukemaan postilaisia sama tulee muuten koskemaan jokaista!! Yleislakko päälle palkkoihin min.20%korotus kaikille ilmaiset työmatkat ja ruuat ja nämä edut pois herroilta!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

16:56
Pärmäkoski kärsi rajussa alkuvauhdissa –  "Kisa oli ihan jees, vaikka pertsa oli tänään takkuisen oloista"
16:35
Puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero tuskin johtaa Antti Rinteen seuraajan valintaa – "Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla"
15:10
Siilien elinolot kapenevat – samaan aikaan vapaaehtoisten auttajien määrä on kuitenkin lisääntynyt
13:27
Poliisi: Rovaniemellä kadonnut 75-vuotias mies on löytynyt
12:56
Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin Torniossa – törkeän lukemat puhaltanut kertoi juoneensa "muutaman lonkeron"
12:36
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
11:42
Nainen pa­hoin­pi­del­tiin yk­si­tyis­asun­nos­sa Ke­min­maas­sa – uhrin mukaan häntä lyö­tiin, pot­kit­tiin ja re­vit­tiin hiuk­sis­ta
68
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
48
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
32
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
31
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
20
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
13
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
12
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image