Kotimaa

Postin työntekijät järjestävät mie­le­no­soi­tuk­sen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet pos­ti­toi­min­nan alasajoa"

PAU:n aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin pääkonttorilla tänään tiistaina. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 12.11.2019 12:45 | Päivitetty 12.11.2019 12:49
Vanessa Valkama

Maanantaina lakon aloittaneet postilaiset osoittavat mieltään tiistaina Postin pääkonttorin edessä.

Posti ja logistiikka-alan unionin (PAU) aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan Helsingissä tänään tiistaina.

Postilaiset kokoontuvat Ilmalan juna-aseman viereen, josta he siirtyvät kohti Postin pääkonttoria yhdeltä iltapäivällä.

– Me postilaiset olemme jo kauan joustaneet, sekä sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa, postilaiset tiedottavat mielenosoituksen Facebook-sivuilla.

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan irtisanomisten ja muista syistä johtuvan väen vähentymisen vuoksi yksittäisten työntekijöiden työmäärät lisääntyvät entisestään ja kiitokseksi niistä selviytymisestä saadaan työehtojen polkemista.

– Työntekijöiden arvostuksen puute ja Postin johdon ylimielisyys on mennyt äärimmäisyyksiin. On tullut aika kerääntyä yhteen ja suunnata katseet kohti Postintaival 7 - päärakennusta eli sinne, missä Postin päätöksiä tehdään, tapahtumassa kirjoitetaan.

– Tervetulleita ovat kaikki postilaiset, sekä tietysti ystävät, jotka antavat tuen ja arvostuksen postilaisen työpanosta kohtaan.

Facebook-tapahtumaan on puoli yhteen mennessä ilmoittautunut 158 osallistujaa ja 920 kiinnostunutta.

PAU:n lakko alkoi maanantaina, ja sen on ilmoitettu kestävän kaksi viikkoa. Jos sopua työehtosopimusneuvotteluissa ei synny, lakko voi jatkua 8. päivään joulukuuta asti.

PAU:n ja työantajaa edustavan Palvelualojen työnantajien (Palta), pitäisi tavata lakon sovittelun merkeissä keskiviikkona iltapäivällä valtakunnansovittelijan luona.

MAINOS

Kommentoi

Milloin PAU ja vastaavat toimijat tekevät yhden työehtosopimuksen kaikkien toimialaojen logistiikkahenkilöstölle ettei ole eri sopimuksia joilla vedättää palkansaajia köyhyyteen, puutteeseen ja jopa kurjuuteen vailla lääkkeitä ja/tai ruokaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnan juhliin menijät voivat jäädä pois tilaisuudesta osoittamalla Postin ja muiden valtion firmojen palkka leikkauksien takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun maailma muuttuu, kaikki joutuvat sietämään uusia tuulia.

Murrosvaiheessa notkeat selviävät ja osa jää vaikeroimaan muutoksen edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Digitalisaatiota ei pysäytetä millään ukaaseilla ja huutoäänestyksellä, vaikka kuinka toivoisitte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikamoista sikailua on kyllä postin työnantajapuolen toiminta ollut nyt lakon aikana aidan leikkauksineen ja pikarekrytointeineen, joten melkoista menoa taitaa siellä olla muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myötätuntoa näivettyvälle firmalle ja sen työntekijöille. Realistina ei voi muuta toivottaa. Jo kauan järjestelmän toiminta on yskinyt pahoin - näin asiakkaan kannalta kastsottuna. Jatkossa ilmoitan tuttavilleni, etten edes niitä vähiä joulukortteja kaipaa, laskut E-laskuja. Verottaja yms. virallinen taho hoitanee asiansa tavalla tai toisella, vähäinen nettipakettimäärä kulkee muiden palveluntarjoajien toimesta.
Toivon tietysti, että jatkossa yt-neuvottelujen myötä irtisanotut löytävät paremminpalkattuja hommia kilpailjoilta, niinhän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi mitään. Postitoiminnan alasajo vain kiihtyy lakkoilun vuoksi.

Kirjepostin siirtyminen sähköiseksi kiihtyy. Kirjeiden kuskaaminen kallistuu ja kiihdyttää entisestään muutosta. Postin asiakkaat siirtävät pakettienkin toimituksia Matkahuollon, PostNordin yms. firmojen puolelle.

Antti Rinteen hallituksen pitäisi aloittaa suunnittelemansa valtion firmojen myynti Postista. Kohta nimittäin Postin hinta putoaa nollaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tsemppiä postilaiset älkää antako tuumaakaan perikkisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image