Kotimaa

Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Kotimaa 11.11.2019 15:00
Anita Simola

Postin työntekijät ovat pyytäneet uutta kulkureittiä taloon jo aiemmin. Pyyntö hylättiin turvallisuusriskin takia.

Postin lakossa on nähty heti ensimmäisenä päivänä erikoinen näytelmä koskien Liedossa sijaitsevat postikeskuksen ympärillä olevaa aitaa.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoi aamupäivällä, että

työnantajan käyttämille vuokratyöntekijöille oli tehty reikä postikeskusta ympäröivään aitaan, jotta he pääsisivät lakkovahtien ohi.

Puheenjohtajan lähettämästä kuvamateriaalista käy ilmi, että kello viiden jälkeen aamulla uutta kulkuväylää leikataan vuokratyöntekijöille aitaan.

Toinen, valoisampaan aikaan otettu kuva kertoo uudesta kulkuaukosta Liedon postikeskuksessa, jossa käsitellään paketteja.

Ei tekemistä lakon kanssa

Posti on kertonut oman versionsa tapahtumasarjasta Taloussanomille. Postin versio on, että aitaa ei avattu siksi, että vuokratyöntekijät olisi viety sisään ohi lakkovahtien.

Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja on viestittänyt Taloussanomille, että matka sisätiloihin on uutta kulkureittiä pitkin huomattavasti aiempaa lyhyempi.

Matka lyheni jopa useita kymmeniä metrejä. Ainasoja jatkoi, että hänen tietääkseen uudella kulkureitillä ei ollut mitään tekemistä lakon kanssa.

– Kulkureitti on tarkoitettu kaikille työntekijöille, ei ainoastaan vuokratyöntekijöille. Aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide. Aitaa saatetaan purkaa esimerkiksi tilanteissa, joissa ajojärjestelyt muuttuvat tai oikea portti on rikki, poikkeustilannejohtaja viestitti lehdelle.

Puheenjohtaja Niemistä kommentit hämmästyttävät.

– Kyllähän vastapuoli taas onnistui yllättämään, ja joka kerta yllätyn siitä, miten luokatonta valtionyhtiön henkilöstöpolitiikka voi olla, hän jatkaa.

Ei sisäänpääsyä

Nieminen kertoo hetki sitten saaneensa viestin Postin työntekijältä, joka aamulla yritti sisään tuosta uudesta portista.

– Kyse on työntekijästä, jonka tehtävä ei ole lakon piirissä. Häneltä oli kysytty nimeä, kun hän yritti mennä töihinsä uuden väylän kautta. Kun nimeä ei portilla olleen vartijan listasta löytynyt, niin häntä ei päästetty sisään. Jos sanotaan, että kulkureitti on tarkoitettu kaikille työntekijöille, niin miksi näin, Nieminen kysyy.

Turvallisuusuhka

Toinenkin erikoisuus löytyy työnantajan kommenteista.

– Työntekijät ovat halunneet uutta sisääntuloväylää jo vuosia sitten. Juttelin pääluottamusmiehen kanssa asiasta hetki sitten. Työntekijät ovat ehdottaneet sitä, koska matka olisi lyhyempi.

Siihen ei suostuttu.

– Päätöstä perusteltiin sillä, että alueella on niin kova rekkaliikenne, että kulku olisi turvallisuusriski. Nyt tämä riski näköjään poistui aamuviideltä lakon ensimmäisenä päivänä, Nieminen hymähtää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Saakohan noita portteja noin vain ottaa käyttöön? Mitä sanoo rakennusvalvonta! Onko ulkopuolisten mahdollista päästä alueelle? En tarkoita rikkureita. Voi syntyä monenlaisia turvallisuusriskejä, jos luvattomia henkilöitä pääsee alueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laiton reikähän tuo on. Lisäksi postin tonteille pitää kulkea kulkutunnisteella portin kautta, paitsi tuohon uuteen reikään, josta pääsee kuka tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas täällä työnantajan mieleisiä henkilöitä kun ilmaiseksi tekisivät töitä,taitavat olla niitä kuuluisiatukiaisilla uuninpankolla makaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka niin ilmaiseksi? Ammattiyhdistykset ovat neuvotelleet TESsin mukaiset palkat ja ne maksetaan eli voitko hiukan avata tuota käsitystäsi ilmaistyöstä? Taidat olla itse niitä jotka yhteiskunnan rahoilla täällä ulvoo vastoin parempaa tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä ei ole työpaikalla näitä höpöhöpötyyppejä. Ne on just niitä, jotka menevät parkkipaikan leikatusta aidasta pimeällä ilmaistöihin, vieden meiltä muilta työpaikat. Ja ovat vielä työnantajan suosikkeja, kun halvalla tekevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi sinun ainakin vaihtaa ammattia sillä ennusajaksi sinusta ole. Sinun "työpaikallasi" taitaakin olla vain yksi ja ainoa omituinene höpöttäjä eli sinä itse.
Milloin ajattelit kommentoida itse aiheesta? Ilmaiseksi ei kukaan ole edelleenkaan tekemässä töitä vaan liittojen sopimilla palkoilla siellä töitä tehdään. Kommenttisi on erinomainen esimerkki siitä miten rakennetaan olkiukko samalla itsensä totaalisesti nolaten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekisitkö itse samaa työtä pienemmällä palkalla ja huonommilla työehdoilla? Eikä kukaan ole sanonut että ilmaiseksi töitä tehtäisiin, vaan pienemmällä palkalla tai halvemmalla. Ja monelle se kärjistyy sanaksi ilmainen. Käsitätkö? Jos et, niin taidat olla niitä rikkureita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tässä ole kyse minun palkasta vaan siitä, että nyt lakkoillaan sovittuja työehtosopimuksia vastaan jotka on laillisia.
Et näemmä itsekään käsitä mitä kommentoit, kun aiemmassa kommentissa kerroit näin: Ne on just niitä, jotka menevät parkkipaikan leikatusta aidasta pimeällä ilmaistöihin, vieden meiltä muilta työpaikat.
Kommenttisi on erinomainen esimerkki siitä miten rakennetaan olkiukko samalla itsensä totaalisesti nolaten.
On vaan niin säälittävää lukea teidän kommentteja jotka ette ymmärrä tätä(kään) asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et vastannut kysymykseen, että tekisitkö itse työtö pienemmällä palkalla? Vältteletkö vastaamista, miksi? Siitähän tässä on lakkoilijoiden mielestä kyse. Sinä änkytät että lakkoilu on lainvastaista, no se on pakkotoimenpide, kun muu ei auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin päätöksentekoprosessi on kaiketi niin hidas, että esitetty portti saatian aikaan juuri nyt. Toteuttamisajankohta aikaisin aaamulla on luonnollinen ja sillä ei ole mitään yhtymäkohtaa alkaneeseen lakkoon. Uskokaa johtajia-vai uskotteko? Posti tekee itsestään naurettavan ja kriisiviestintä ei oikein toimi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä pienestä episodista huolimatta postin työntekijöiden lakko on oikeutettu. Haluaisitko sinä, että palkkaasi lasketaan kolmasosalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi palkasta nyt nillitetään kun sen palkan on kuitenkin neuvotellut ja hyväksynyt ammattiliitto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkka sovittu sopimuksessa mutta palkanalennusta ei ole sopinut liitto. Vaan työnantaja sitä nyt haluaa jota vastaan lakkoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tässä nyt edelleenkään olla mitään palkkaa tiputtamassa, vaan maksetaan eri työehtosopimuksen mukaista palkkaa jonka medialiitto ja teollisuusliitto on hyväksynyt. Ihmettelen minä vaan, että miksi pau ei hyväksy toisten liittojen työehtosopimuksien mukaisia palkkoja ja nyt tuosta hörhöilystä kärsii syyttömät. Voisivat liitot keskenään jupista hyväksymistään palkoista ja miettiä, että miksi toisilla se on parempi, kuin toisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen palkanalennus? Miksi te höpisette jatkuvasti palkanalennuksesta vaikka tuo ei sitä ole.
Uusi työehtosopimus on tessin mukainen ja liitot on sen hyväksyneet joten miten se voisi olla palkan alennusta koska se on ainoastaan tessin mukainen palkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo jotain luetun ymmärtämisestä... eli käytännössä palkka tulee alentumaan, koska niihin työnantajan uusiin ktiteereihin ei yllä kukaan. Tässä on kyse siitä kuka katsoo miltäkin puolelta tätä sopimusta. Postin kokonaispalkkasumma pysyy väitetysti samana kuin ennenkin, mutta yksilötasolla siihen tavoiteltuun palkkaan ei päästä. Eli tulee säästöjä ja siten ponuksia johtajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi luoja (huutonaurua) noita teidän selityksiä. Ei ole mitään työnantajan uusia kriteerejä, vaan osa porukasta ollaan siirtämässä eri tessin piiriin ja siellä on liiton sopima palkka joka on eri, kuin nykyisen tessin piirissä.
Yritä nyt perehdyttää itseäsi edes jotenkin siihen mistä tässä lakossa on kyse.
Sinä et ymmärrä luettua, etkä myöskään työehtosopimuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ymmärrän, olenhan ollut laatimassa niitä. Työnantajan kriteerit ne on jotka muuttuvat tarpeen mukaan, työntekijöiden haitaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet ollut laatimassa niitä ja kuitenkaan et niistä mitään tiedä, ohho mitä tarinaa jälleen.
Tässä ei edelleenkään ole mitkään työnantajan kriteerit kyseessä vaan ihna laillisen TES:in soveltaminen.
Yritä nyt edes hiukan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

15:10
Siilien elinolot kapenevat – samaan aikaan vapaaehtoisten auttajien määrä on kuitenkin lisääntynyt
13:27
Poliisi: Rovaniemellä kadonnut 75-vuotias mies on löytynyt
12:56
Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin Torniossa – törkeän lukemat puhaltanut kertoi juoneensa "muutaman lonkeron"
12:36
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
11:42
Nainen pa­hoin­pi­del­tiin yk­si­tyis­asun­nos­sa Ke­min­maas­sa – uhrin mukaan häntä lyö­tiin, pot­kit­tiin ja re­vit­tiin hiuk­sis­ta
11:40
Mies hyök­kä­si autossa is­tu­neen tun­te­mat­to­man miehen kimp­puun Ter­vo­las­sa
11:35
Oululaisen Jesse Kangasniemen kokoelmissa on satoja nukkeja, joita hän hoitaa ja pukee tekemiinsä vaatteisiin
59
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
48
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
32
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
30
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
16
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
13
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
11
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

236 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image