Kotimaa

Posti varustaa jakajat äly­pu­he­li­mil­la

Kotimaa 17.7.2015 11:54
Kaleva

Posti hankkii postinjakajilleen mukana kulkevat älylaitteet, joista jakajat saavat myös liikkeellä ollessaan tärkeää lisätietoa.

Älypuhelinten tai minitablettien avulla jakajat saavat tietoa postinjakeluun, verkkokauppaostoksiin, ateriakuljetuksiin tai asiakkaan toivomiin muihin palveluihin liittyvistä muutoksista.

Ensimmäiset laitteet tulevat testikäyttöön Postin mukaan tämän vuoden loppupuolella. Posti kerää kokemuksia ja aikoo aloittaa laitehankinnat vuonna 2016. Laitehankinnat koskevat tuhansia laitteita.

Uudet älylaitteet täydentävät ensi vaiheessa perinteisiä järjestelmiä ja parantavat ajantasaista yhteydenpitoa. Lisäksi ajantasainen yhteydenpito parantaa jakelijoiden työturvallisuutta.

Älylaitteiden kautta asiakas voi myös antaa palvelukokemuksesta heti palautteen.

Postissa kerätään ja käsitellään päivittäin suuria määriä tietoa jo nyt. Esimerkiksi kuljetuskalustossa on erilaisia sensoreita, joista saatua tietoa analysoidaan muun muassa ajettujen reittien, kilometrien ja tiestön kunnon osalta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Sais niillä älylaitteet ollakin..odottelin ulkomailta pakettia jonka piti tuoda ovelle. Satuin kattomaan postilaatikolle niin postin kuriiri puotti laatikkoon saapumisilmoituksen ja kurvasi sitten pois. Älykästä meininkiä. Sentään maksoin ylimääräistä että paketti tuotasiin perille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä että posti kerää tietoa, minne postia viedään ja miten usein. Tietoa voidaan sitten yhdistää autojen seurantalaitteiden antamiin tietoihin. Kappas vain, kohta meille ei postia jaetakaan kerran viikossa, kyllä ne silloinkin ehtii. On kummallista miten meidän kansalaisten omistamalla yhtiöllä on varaa jatkuvasti kaiken maailman projekteihin ja piloteihin ja postin palvelu senkun huononee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niillä muuten näkyy näppärästi kaikki työntekijöiden pitämät tauot ja viivyttelyt. Voidaan sitten kätevästi kehottaa lisäämään vauhtia kun Markkukin viime viikolla suoriutui samasta työmäärästä 7% tehokkaammin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja paino kantajilla lisääntyy. Jonka takia tömistelevät rappukäytävissä vieläkin lujempaa. Unettomat yöt lisääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne on lehdenjakajia jotka rapuissa yöllä juoksee. Lehdenjakajilla ei ole Postin kanssa mitään tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kätevä seurata työntekijän liikkumista. tekeekö turhia reissuja, lepäileekö jopa täysin liikkumatta.
verrata suoritusta toisiin työntekijöihin ja hinnoitella sen jälkeen reitit urakkapalkalle, nopeimman suorituksen perusteella.
laiskimmalle on hyvä näyttää kuinka huono hän on verrattuna parhaimpaan, kun tahtoo palkan korotusta.
Aivan loistava väline narsistiselle työnantajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä tärkeää olisi maaseudulla asiakkaiden tietää, tuleeko posti aamupäivällä, iltapäivällä, vai illalla. Entäpä ensiviikolla, tai seuraavana? Lähes viikottaiset muutokset jakelussa teettävät turhaa työtä postia haettaessa, sillä täällä eivät postilaatikot ole porraspielessä, vaan satojen metrien päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos käy laatikolla aina illalla, se kattaa nuo kaikki kolme mainittua jakeluaikaa. Tai ti-la aamuisin keräämässä pois ma-pe jaetut postit? Tai yhdistää johonkin muuhun kulkemiseen "satojen metrien päässä" sijaitsevan laatikon tarkistamisen, eikä asiasta tehden ehkä turhaakin työtä tehden lähdetä sitä pelkästään tarkistamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän jokainen osaa itsekin omalta kohdaltaan omien tarpeidensa mukaan päättää miten postilaatikollansa käy. Turha siitä on alkaa muiden näsäviisastelemaan ja saivartelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä tulee päivän lehti muun postin mukana. Lehden tilaushinta on lähes 300 euroa vuodessa, eikä läheskään kaikilla ole nettiä, mistä lehden voi lukea. Sitä taustaa vasten olisi hyvä, että jakeluaika olisi kohtalaisen säännöllinen, eikä heittelisi tuntikaupalla jopa päivittäin, toisinaan iltapäivälle asti. Tämä tiedoksi ehdotuksia tekeville. Asutuskeskuksissahan tavallisesti nousee älämölö, ellei lehti ole aamukahvin aikoihin tuotuna luukusta sisälle. Täällä ei vaadittaisi niin hyvää palvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne ilmaantuvat sitten ne kaikkien alojen asiantuntijoiden kommentit, joissa todetaan Postin laitevalinnan menneen pieleen joko puhelinmerkin, sen käyttöjärjestelmän tai akun kestoajan osalta. Voipa olla puhelimen pudotuskestävyys tai vesitiiveyskin liian heikkoa joidenkin mielestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eiköhän postilta selviä mihin mennessä posti on jaettava.meillä ainakinon selvää,ja joka päivähän tuo tulee kun joutuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

5
Jo yli 400 turvapaikanhakijaa on työllistynyt ja saanut oleskeluluvan Suomeen, vaikka turvapaikkahakemus on hylätty
1
Puolukoiden löytämiseksi joutuu uurastamaan tänä syksynä, sato erikoisen huono – "En muista aikaisemmin olleen näin huonoa puolukkavuotta"
1
Poliisi löysi oululaismetsästä poteron – Sisällä piileskeli mies, joka kertoi asuneensa siellä jo vuosia Tilaajille
1
Vain 100 000 euron pelaajabudjetilla sinnittelevä perinneseura taistelee tosissaan noususta Veikkausliigaan
1
Lukiosta startti lentäjän ammattiin – yhä useampi suomalaislukio tarjoaa opiskelijoilleen myös ilmailualan kursseja
1
Suurimmat puolueet eivät täysin torppaa hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa – "Emme ole samalla arvokartalla tällä hetkellä"
1
Vantaalla linja-auton kuljettaja menetti auton hallinnan - bussi luisui 300 metriä ja törmäsi puuhun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image