Kotimaa

Posti varmisti vasta jälkikäteen pro­fes­so­ril­ta, onko postilaisten palkka-ale laillinen – "Pyydettiin parasta asiantuntija-arviota"

Postin palkkakiistaan pyydettiin työoikeuden asiantuntijan lausuntoa sen jälkeen, kun työntekijöiden siirrosta toiseen työehtosopimukseen oli jo päätetty. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 14.9.2019 6:00
Pekka Mauno

Posti pyysi työoikeuden professorilta lausuntoa siitä, onko pakettilajittelijoiden siirto toiseen työehtosopimukseen laillista. Päätös oli kuitenkin tehty jo aiemmin

Postin hallitus varmisteli kovaa kritiikkiä aiheuttaneen pakettilajittelijoiden palkka-asian lainmukaisuuden vasta jälkikäteen. Se pyysi työoikeuden professori emeritus Seppo Koskiselta asiasta lausunnon en jälkeen, kun kiistasta oli noussut poliittinen kohu johdon huikeiden palkkioiden myötä.

– Kun asiasta esitettiin julkisuudessa erilaisia väitteitä sopimuksen soveltumattomuudesta, halusimme pyytää parasta asiantuntija-arviota.  Asiantuntijalausuntojen hankkiminen on osa tavanomaista toiminnan lainmukaisuuden varmistamista, sanoo Postin yhteiskuntasuhdejohtaja Timo Anttila.

Posti kertoi 700 pakettilajittelijan siirtämisestä Teollisuusliiton sopimuksen piiriin 29.8. Koskisen lausunto pyydettiin vasta 2.9.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) puuttui asiaan kutakuinkin samaan aikaan. Hän piti tiedotustilaisuuden valtio-omistajan väliintulosta 3.9.

Lausuntoa ei julkisteta

Professori Koskisen lausunto sinänsä antoi selkänojan Postin hallitukselle.

– Mikään lausunnon johtopäätöksistä ei ole antanut Postille aihetta arvioida uudelleen tekemiensä yritysjärjestelyjen lainmukaisuutta, Anttila toteaa.

itse lausuntoa Posti ei julkista, mutta se koski liikkeenluovutuksessa noudatettavaa työehtojen juridiikkaa.

Professori Koskinen on tunnettu työoikeuden asiantuntija, joka toimi 21 vuotta työ- ja sosiaalioikeuden professorina Lapin yliopistossa ja viisi vuotta Turun yliopiston työoikeuden professorina. Hän jäi viime marraskuussa eläkkeelle.

Pakettilajittelijoiden palkkaehdot huononevat

Posti ilmoitti elokuun lopussa, että se siirtää syyskuun alusta alkaen 700 paketti- ja verkkokaupan liiketoimintaryhmän työntekijää Posti Palvelut Oy:öön.

Kun työntekijöiden työsuhteet siirtyvät Postin tytäryhtiöön, vaihtuu samalla heidän palkkauksensa perusteena oleva työehtosopimus. Palkat maksetaan jatkossa Teollisuusliiton työehtosopimuksen mukaisesti.

Työntekijät saavat lokakuun loppuun saakka viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Sen työehdot ovat sopimuksen solmineen PAU:n (Posti- ja logistikkka-alan unioni) mielestä paremmat kuin Teollisuusliiton työehtosopimuksen mukaiset palkat.

PAU on tehnyt mallilaskelmia, jossa pakettilajittelijoiden palkat laskevat 30-50 prosenttia taulukkopalkat ja työehtosopimusten lisät huomioiden.

Postin tytäryhtiö kannattaa paremmin kuin emokonserni

Posti Palvelut Oy on Postin sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö, joka kilpailee muun muassa yksityisten jakeluyhtiöiden kanssa. Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2018 aikana keskimäärin 2350 työntekijää.

Yhtiö on kasvanut nopeasti ja se kannattaa paremmin kuin emokonserni.

Viime vuonna tytäryhtiön liikevaihto oli jo 59 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön tulos oli kuitenkin miinusmerkkinen sen vuoksi, että se maksoi emokonsernille 1,9 miljoonaa euroa konserniavustusta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Jos ja kun palkan alennus ja siirtyminen toiseen työehtosopimukseen tulee niin työntekiköiden siis kaikkien täytyisi kylmästi sanoa itsensä irti, johan alkaisi johtokunta huomaamaan kuka tai ketkä ovat niitä jotka rahan yritykseen tuovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin johto tuntee työoikeuden yhtä hyvin kuin entinen Sipilän hallitus perustuslain. Periaate näyttää olevan, että ensin tehdään ja siten katsotaan, mitä tästä seuraa, ja raastuvaan päädytään, kun ei haluta myöntää, että väärässä on oltu. PAUn henkilöstölehdestä olen lukenut erinäisiä tapauksia, jossa Posti on oikeudessa jäänyt työehtosopimusriidoissa tappiolle. Olisi ihan mukava lukea lehdistä, minkälaisia summia Posti on joutunut maksamaan näitten oikeudenkäyntien perusteella. Uskoisin, että joku golfosake on siinä mitassa pieni raha.
Suhtautuminen henkilöstöön ja sen edustamiin järjestöihin on ylimielinen.
Kuvaan sopii toki hyvin, että kun temput on tehty, pyydetään lausunto joltain eläkeläiseltä, ja päätetään, että oikeassa ollaan ja tämän pitää riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne kuitenkin tuntuu hyväksyvän palkanalennukset kun tarjoaa hyvitykseksi pientä kertakorvausta.
Outoa entiseltä ay-mieheltä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaakko Pöyry konserni oli aikoinaan yksi Suomen vakavaraisempia yhtiöitä mutta Malisen valtakaudella se syöksyi lähes konkurssin partaalle ja nyt on ilmeisesti postin vuoro kokea sama eli niin sanottu huippujohtaja on työssään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Posti piilottelee työoikeuden raporttia?
Valtion omistaman Postin viimeisen vuosikymmenen tunaroinnit osoittavat huonoa ja heikkoa, mutta äärimmäisen ahnetta ja röyhkeää johtoa. Samaa ahneutta on nähty muissakin valtio-omisteisissa yrityksissä. Ne olkoot oppiläksynä. Valtion palveluita ei pidä yhtiöittää. Tuloksena on kuormasta syövä johtoporras, joka keskittyy vain omiin etuihinsa. Valtiolta karkaa sekä kontrolli, että näkyvyys mitä yhtiössä puuhaillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmasti ole laillista yksipuolisesti muuttaa palkkoja. Aivan huuhaata väittää muuta, kait se paremmin tuottais,i jos ensin otettaisiin kyvyttömiltä ahnepossuilta se 30% jotka pelaavat golfia työajalla ? ? ?Kukaan ,huom kukaan ei ole 82500e/kk arvoinen Postipoika...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvää lienee,että jos työehtosopimusta vaihdetaan on tarkoituksena saada edullisemmat työsopimukset, eli palkkojen huonantaminen.
Siitähän on nyt kysymys.
Turha saivarrella muuta ja sitä muuksi muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijät ruokkivat vain johtajia tästä tulee tehdä loppu. Palkat ylös ja kravattikaulojen rahat jakoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ollaan KOKO Suomen tulevaisuuden osalta syvissä vesissä. Jos pää saadaan auki, loppua ei tule. Mark my word. Halpuutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hienoa, kun valtion virastot on saatu yhtiöitettyä. Nyt ne voivat suhmuroida ihan miten haluavat, eikä minkäänlainen verovarojen käytön avoimuus koske niitä. Onko siis pääteltävä, että salattu lausunto oli Postin johdolle epämieluisa? Vai oliko lausunnon hintalappu vain sellainen, että siitäkin saisi muutaman kohu-otsikon revittyä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postilla ei ole niin heikossa tilassa tai menossa konkurssiin joten palkkojen alentaminen ei ole mahdollista ilman työntekijän suostumusta. Tappiollinen tuloskaan ei anna mahdollisuutta palkkojen alentamiseen. Näin sanoo korkein oikeus.

Palkan alentamisesta löytyy tietoa kun hakee netistä "palkan alentaminen". Ei tarvi montaa sivua lukea niin asia selviää perusteellisesti ja yksiselitteisesti.

Joskus aikoinaan yritys jossa olin töissä yritti laskea kaikkien palkkoja mutta kaikki sanoivat ei. Sen koomin palkkojen alennusta ei enää esitetty. Muutama vuosi myöhemmin palkat nousivat kun oli pula osaavista työntekijöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän ei ole juridisesti kyse palkkojen alentamisesta, vaan työntekijöiden siirtämisestä toiseen yhtiöön, joka käyttää toista TES:ta. Tässä toisessa TES:ssa taas palkka muodostuu eri tavalla. Eli, tässä ei tarvii henkilöstöltä kysyä yhtään mitään. Moraalisesti väärin, juridisesti ei ongelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juridisesti liikkeen luovutuksessa työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä ja vanhoilla sopimuksilla uuteen yhtiöön. Postin tapauksessa työntekijät siirrettäisiin konsernin tytäryhtiöön jolloin ei voi edes puhua liikkeen luovutuksesta vaan organisaatio muutoksesta.

Korkeimman oikeuden pitäisi antaa Postin ongelmasta päätös. Mikäli kyse olisi globaalista suuryrityksestä niin silloin päätös palkkojen alentamiselle olisi kielteinen. Nyt kun kyse on valtion yhtiöstä niin korkeimmalta oikeudelta voi odottaa mitä tahansa päätöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu ei alenneta tämän TESn mukaista taulukkopalkkaa, vaan vaihdetaan koko työehtosopimus ja palkkataulukko ja muutkin työsuhteen edut ovatkin sitten yhtäkkiä heikommat. Epäoikeudenmukaista, mutta valitettavasti laillista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tiedät sitten kun halpuutus osuu omaan nilkkaan. Vai annatko vapaaehtoisesti osan palkastaisi ja heikennät muitakin työsuhteesi etuja?
Et taida olla palkansaaja. En tiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensähän ei pyydetä asiantuntijan lausuntoa ennen eikä jälkeen päätöksen.
Antti Rinnehän on hyväksynyt postin työehtojen huononnuksen ehdottamalla pientä pahoittelurahaa, kertakorvausta. Tämä tästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mutta nyt on tarve tehdä postia haukkuvia uutisia. Kaikki käännetään ja väännetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen täytyy laatia laki joka estää yksipuoliset sopimussiirrot liitosta toiseen jos kyseessä on vain palkkojen lasku.
Niihin tätyy olla työnantajan ja työntekijän suostumus.
Jos näitä siirtoja tehdään yksipuolisesti,niin sen voisi tehdä myöskin työntekijä puoli myös.
Ei valtion omistamat yhtiöt voi millään perusteella toimia näin,kuten nyt Posti tekee Politikkojen suojeluksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

6:31
Nuori nainen kärähti huumeratista Karjasillalla – myös ajokortti puuttui
6:15
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
6:13
Yllätyskäänne! Pohjois-Makedonian sensaatiovoitto sekoitti pakkaa Suomen eduksi EM-lentopallossa – Suomen jatkopaikka saattaa ratketa jo tiistai-iltana
6:00
Matkalentoja omalla koneella Kaupallinen yhteistyö
6:00
Korkeakouluilta ratkaisuja työllisyyden parantamiseen – työvoima on talouskasvun ja investointien este Suomessa, ei niinkään rahan puute Lukijalta
6:00
Viranomaiset tahtovat United Brotherhood -jengin toimintakieltoon nopeutetusti — LM:n tiedot: UB:n johto suunnitellut siirtymistä Helvetin Enkelien yhteyteen
6:00
Ict-alan rekrytapahtuma hämmentää Oulussa – "Oulun kovimmat rekrytoijat" -termi ihmetyttää muita yrityksiä Tilaajille
18
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
5
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
4
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
4
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
4
Oulun koulusihteeripalvelut siirretään Monetralle – Siirrolla tavoitellaan palvelujen "kehittämistä ja tehostamista"
4
Kaupunginhallitus nuiji pöytään asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen painopisteet – "hyväntuulisten asukkaiden kaupunki"
3
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image