Kotimaa

Posti nostaa hintoja - kirjeiden ja postikorttien lähetys kallistuu ensi kuussa

Korttien ja kirjeiden postimaksu nousee. KUVA: Tuulikki Nousiainen
Kotimaa 4.4.2018 10:38 | Päivitetty 4.4.2018 10:49
STT

Posti korottaa korttien ja kirjeiden postimaksuja toukokuussa. Esimerkiksi enintään 50 gramman kotimaan postikorttien ja kirjeiden hinnat nousevat 10 sentillä 1,50 euroon.

Enintään 20 gramman kirjeiden lähetys ulkomaille kallistuu saman verran.

Ulkomaan maksikirjeluokat yhdistyvät niin, että halvempi luokka poistuu.

Vanhat ikimerkit kelpaavat sellaisenaan myös hinnankorotusten jälkeen. Muutokset astuvat voimaan 4. toukokuuta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Nyt poksahti. Ihan oikeasti, kyllä loppuu kirjeiden lähettäminen. Ei kannata enää postitella esim vaatteita (torin kautta myytävät), kun maksu nousee 3 euroon (yleisin maksu kun kirjeessä vaate). Puolen vuoden välein näitäkin hintoja korotetaan. Nyt posti oikeasti voisi miettiä...Argh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hintoja pitäisi laskea eikä nostaa. Lähetän ja vastaanotan paljon kirjeitä ja kortteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nonniin! Nyt "katkesi kamelin selkä". Jätän jatkossa kortit lähettämättä. Onhan tämä jo järkyttävää, että esim. joulukortti maksaa vähemmän kuin sen lähettäminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti on unohtanut tärkeimmän tehtävänsä ja nyt ei enään hinta laatu suhde kohtaa. Paljonko meni itella-syrjähyppyyn!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä? Mikään ei riitä. Pienestä pläntistä joutuu kohta maksamaan varmaan kaksi euroa. Posti sahaa omaa oksaansa. Se valittaa, ettei ihmiset enää lähetä kirjeitä. Onko mikään ihme? Yksi mitätön postimerkki maksaa vähän toista euroa. Malisen ja muiden postipomojen pitää vissiin saada äkkiä lisää bonuksia ja palkakorotusta lisää. Ärsyttää jo. Posti ei edes tuo tiistaisin kuin pelkän lehden ja kehtaa nostaa hintoja. Jossain on mätää. Pitäisi äkkiä jonkun tahon määrätä hintakatto postin hinnoittelulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa olen ajatellut itsekin. Ei köyhällä ole varaa lähetellä mitään ylimääräisiä kun hinnat nousevat jatkuvasti. Kokeilisi Posti alentaa merkkien hintaa, jopa tulisi töitä jakajille kun voisi ostaa useamman merkin esimerkiksi vitosella, eihän sillä nykyisin saa kuin 3 kokonaista merkkiä ja se on liian vähän kun jos hinta olisi vaikka sen euron niin raskisi ostaa useamman ja lähettää sen mutta nyt pitää nekin vähät merkit säästää hätätilannetta varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta posti kiristi, ku paketteja ei oo ja firmat käyttää muita paketti palveluja. Sitten ku niitä on niin vikistään,et on liikaa ja nostetaan hintoja. Eikö oo hyvä ku hommaa piisaa? Eikä päivät oo postimiehillä pelkkää nahan venytystä tai pahin,että töitä ei ois ees tarjolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika paljon osaajia täällä, mutta miksette ole itse järjestelemässä kulurakenteita postilla kun viisautta löytyy? Yksinkertainen mutta pakollinen on esim. kiinteät kulut, jotka pitää hoitaa. Posti kulkee yölläkin kun suurin osa valittajista nukkuu....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tätä vartenhan usein kiinteistä kuluista luovutaan esim ulkoistamalla rakennukset.. ei tämä mitään rakettitiedettä ole, mutta nuo hinnat alkaa olla aika tähtitieteelliset esim. kun lähetän vaikka 20 kutsukirjettä niin se pelkästään maksaa 30€..
no mutta lähetäänpä sellaisesta hypoteesistä, että minulla on miljoona asiakasta joille joudun lähettämään kirjeen esimerkiksi jonkin elämää suuremman asian vuoksi, jonka vakuutus korvaa miljoonaan euroon asti, niin minulle jää vielä 500k€ maksettavaa eli ihan tämän vuoksi tämä valittaja käyttää muita palveluja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän nuo nouse kuin 7 % vain! Nousihan ne palkatkin, ainakin tuon verran ja joka päivä pitää vieläkin jakaa! Vain eläkkeet nousi 0,5%!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella naurettavaa. Suomessa on nyt jo euroopan kalleimmat kirje ja postimaksut. Homma on Suomen Postissa tehotonta ja hidasta kun verrataan Keski-Eurooppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tehotonta, vaan voittoja pitää saada enemmän kuin Keski-Euroopassa! 7% nousu ei tunnu missään kun eläkkeetkin nousi 0,5% ja ruoan hinnan nostomanipulointikin on jo aloitettu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Älyttömän kallista, tehotonta, hidasta ja epäluotettavaa. Etelä-euroopasta voi lähettää jopa vakuutetun kirjeen Suomeen edullisemmin kuin Suomesta pelkän kirjatun kirjeen eurooppaan!
Lisäksi ovat muuttaneet omia sääntöjään ja tulkintojaan ihmeellisesti: voivat päättää mielivaltaisesti Suomeen saapuvasta kirjatusta kirjeestä, että sepäs onkin pikakirje ja toimitetaan perille postilaatikkoon, eikä kuten kirjattu pitäisi, eli vain henkilökohtaisesti postista luovuttaen ja vastaanottajan henkilöllisyys varmentaen. Aivan käsittämätöntä! Ja tämän vastauksen siis sain postin verkkopalvelusta kun ihmettelin miten kirjattu kirje oli toimitettu normaalin postin mukana laatikkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, kun tuntilista pitää postittaa palkanmaksajalle. Sitä ei missään nimessä tietoturvasyistä saa laittaa sähköisenä, kun sen pitää olla perillä viimeistään seuraavan kuun 2. päivä. Muihin, johon olen laittanut tuntilistan, on voinut laittaa sen sähköisenä. On se kumma, että erään kaupungin sosiaali- ja vammaispalvelut ei saa tietoturva-asiaansa kuntoon, vaan siitäkin pitää rangaista palkansaajaa ja pakottaa se lähettämään tuntilista postitse kalliilla melkein kahden euron postimerkillä varustettuna tai juoksuttamalla sitä virastolle tuntilistaa kuskaamaan. Saa ajella yhteensä yli 80 km mokoman paperinpalan takia, jotta saisi palkkansa kuun 15. päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella harmillista kaikkien postin palveluja käyttävien puolesta. Erityisesti harmittaa suomalaisten postcrossaajien puolesta. Meitä on jo yli 20 000 ja tuemme harrastuksellamme ystävyyttä yli rajojen sekä viemme positiivista Suomi-kuvaa maailmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiömme ei enää käytä postin palveluita. Toki lähetettymateriaali otetaan vastaanrajoitettuna aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin johto voisi katsoa ulos sieltä norsunluutornistaan ja miettiä, miksi sen palveluiden käyttö vähenee. Useampi firma on lopettanut postin lähettämisen asiakkailleen, koska se vain on niin kallista. Samaan aikaan kotimaiset postimyynti-firmat siirtävät toimintonsa ulkomaille, koska postin lähetys Suomen asiakkaille on halvempaa ulkomailta käsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika oudoltahan tuo tuntuu: palveluiden vähentyneeseen kysyntään vastataan hintojen korottamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä mitäpä tekevät sitten kun tämän johdosta posti vähenee entisestään, eikö siellä kenelläkään käy mielessä kokeilla hintojen kohtuullistamista eli alentamista, liian kallista on nykyisin käyttää Postin palveluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image