Kotimaa

Posti hukkasi Kelan paketin, joka oli matkalla Forssasta Tampereelle – kateissa on noin 50 asiakkaan asiakirjoja

Posti otti helmikuussa Kelan paketin kuljetettavakseen Forssasta. Sen määränpää oli Tampereen skannauskeskus, jonne se ei kuitenkaan ole koskaan saapunut.
Kotimaa 5.12.2019 14:04
Ilari Tapio

Kaikkia tapaukseen liittyviä asiakkaita ei ole vielä tavoitettu, vaikka mysteerikatoaminen tapahtui jo viime helmikuussa.

Posti haki helmikuussa 2019 Kelan Forssan palvelupisteestä paketin, jota ei ole sen jälkeen tavoitettu. Paketti sisälsi noin 50 henkilön hakemuksia ja muita asiakirjoja. Pääosa asiakirjoista on Kelan käsityksen mukaan työttömyysajan ilmoituksia.

Paketti lähetettiin Forssan palvelupisteestä Kelan skannauskeskukseen Tampereelle.

Lähetyksen seurantakoodin mukaan Posti on ottanut paketin vastaan. Pakettia ei ole kuitenkaan merkitty Postin seurantajärjestelmässä luovutetuksi tai toimitetuksi vastaanottajalle. Se ei siis ole koskaan saapunut perille.

Posti aloittaa etsinnän uudestaan

Kela jäljitti pakettia yhteistyössä Postin kanssa toukokuun puoliväliin. Tällöin Posti ilmoitti lopettavansa etsimisen.

Postin mukaan on mahdollista, että paketista on irronnut lähetyslomake ja paketti on yhä tallessa Postin tiloissa. Tätä ei ole kuitenkaan voitu varmistaa.

Lännen Media pyysi torstaina Postia kommentoimaan tapausta, mutta sai vain lyhyen sähköpostivastauksen:

– Posti pahoittelee tapahtunutta ja siitä aiheutunutta huolta ja vaivaa. Otamme asian uudestaan tutkintaan ja teemme kaikkemme, jotta kadonnut lähetys löytyisi.

Kela ilmoitti tietoturvaloukkauksesta

Lähetys sisälsi Kelan etuuksiin liittyviä asiakirjoja, joissa on asiakkaiden henkilötietoja.

Kela ei ole voinut käsitellä asiakirjoja eikä näin ollen esimerkiksi myöntää etuutta.

– Emme valitettavasti ole kyenneet selvittämään kaikkien näiden asiakkaiden henkilöllisyyttä, joten emme ole pystyneet viestimään tästä henkilökohtaisesti, Kelan tietosuojavastaava Regina Ollila kertoo laitoksen tiedotteessa.

– Pahoittelemme osaltamme tapahtunutta ja uusien hakemusten täyttämisestä aiheutunutta vaivaa.

Kela on tehnyt tietoturvaloukkauksesta ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon. Tietosuojavaltuutettu kehotti lokakuussa antamassaan päätöksessä Kelaa viestimään henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta myös niille asiakkailleen, joita se ole pystynyt tavoittamaan.

Näiden asiakkaiden tavoittamiseksi Kela on julkaissut ilmoituksen Forssan paikallislehdessä.

MAINOS

Kommentoi

Jospa se on vain "kuljetuksessa", seurannan mukaan omakin paketti on, ollut jo toista kuukautta. Sehän on vain asiakkaan etu, kun saa samalla rahalla nauttia postin palvelusta pidempään ja tekemistäkin riittää postin virkamiehillä paremmin, kun kuljetellaan edestakaisin tai säilötään ihmisten tavaroita.

Meinasin asiasta vallan reklamoidakin, mutta postiviraston virkailijat ovat juuuuuuuri nyt niin kovin kiireisiä, etteivät alamaisten (=asiakas yritystoiminnassa) piipityksiä ehdi kuuntelemaan, enkä oikein ole koskaan sitä ymmärtänyt, miksi joku haluaisi maksaa siitä, että joutuu huonon palvelun vuoksi jonottamaan.

Kunhan jäät vähän vahvistuvat, niin voisin kutsua kaikki postilaiset jonottamaan ihan ilmaiseksi tuohon meidän rantaan. Sekin on parempaa palvelua, kuin maksattaa jonotuksesta. Jonottaessa voisi porukalla miettiä vaikka sitä motiivia, miksi joku siihen puhelinnumeroon soittaa ja mitä oikeat yritykset pyrkivät sen avulla tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kela keskittää koko Suomen kelapostin lähetettäväksi Helsinkiin 2020 alusta niin katoamisia tulee varmasti lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image