Kotimaa

Posti alentaa noin 700 työntekijän palkkoja siirtämällä työntekijöitä uuden työ­eh­to­so­pi­muk­sen piiriin – jatkossa työntekijät voivat saada palkkioita tuot­ta­vuu­des­ta ja laadusta

Postin työntekijöiden työehdot muuttuvat ja huonontavat työntekijöiden ansioita. KUVA: Lennart Holmberg
Kotimaa 29.8.2019 13:46
Iida Ahonen

Posti aikoo siirtää marraskuun alusta alkaen noin 700 työntekijäänsä Teollisuusliiton jakelua koskevan työehtosopimuksen piiriin, mikä tarkoittaa työntekijöille palkan alenemista.

– On erittäin ikävää, että joudumme tekemään muutoksia, joilla on vaikutuksia henkilöstön työehtoihin. Tämä on kuitenkin välttämätöntä, jotta voimme säilyttää ja luoda myös uusia ja uudenlaisia työpaikkoja, sanoo Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

Posti aikoo maksaa työntekijöilleen siirtymäajan tukea. Kokonaisansiot säilyvät ennallaan vuoden 2020 loppuun saakka. Tämän jälkeen työntekijä voi saada korotuksia ansioihinsa palkkiomallien avulla, jotka palkitsevat tehokkuudesta, laadusta ja asiakastyytyväisyydestä.

Postin mukaan kilpailu verkkokaupassa ja pakettijakelussa on erittäin kovaa, ja Postin on kilpailussa pärjätäkseen siirryttävä käyttämään samanlaisia työehtoja kuin muut jakelualan toimijat.

Posti sanoo vastaavansa toimilla postialan murrokseen ja nopeasti muuttuviin asiakastarpeisiin ja pyrkivänsä säilyttämään ja luomaan uusia kotimaisia työpaikkoja.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Kyllä tässä samaa yritetään, kuin kaupan alalle. Meille tuli vuonna 2015 paljon potentiaalista työvoimaa jotka kovan luokan tutkinnoilla pärjäävät noissa hommissa pikkurahalla.. harmi vaan kun tuo osula ei pudota samassa suhteessa ruuan hintaa tai neste polttoaineen hintaa.. tosin ei noita kohta täällä kukaan tarvitsekkaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiljattain jonkun firman omistaja kertoi, miten tuottavuus on parantunut, kun alkoi panostamaan työntekijöihinsä. Posti tekee kaiken päinvastoin ja kahlaa syvissä vesissä. Osaamaton johto tulee vaihtaa pätevämpään porukkaan. Luulen, että tulosta tulisi enemmän, jos turha johtoporras karsittaisiin pois ja työntekijät saisivat itse päättää asioistaan. Tuleva palkka ei ole missään suhteessa työn vastuullisuuteen ja vaikeisiin työoloihin. Mutta se ei johtoporrasta kiinnosta. Moniko lähetys kulkeutuu silloin roskiin, kun palkkaus ei vastaa työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakin firmassa tuottavuus parani, kun aloin käyttämään vuokratyöntekijöitä. Kaikki toimii erittäin hyvin ja ongelmat lähtivät viimeisen työntekijän mukana yhtiöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti maksaa käsittämättömän ylisuuria palkkoja johtajistolleen, kuten Tuukka Kuusistolle ja johtaja Maliselle. Näitten optioherrojen palkkoja pitää laske ne mainitut prosentit, eikä työntekijöiden. Postin väen pitäisi istua vähintäään kaksi viikkoa, jotta saisivat nuo johtajat pois kissanpäiviltä. eli Posti Oy:stä. Nämä samat ruudinkeksijä johtajat muuttivat Postin nimen Itellaksi! Itella nimen poisto kokonaisuudessaan maksoi tyhmien johtajien takia aivan valtavasti rahaa, mutta johtajat vain saivat pitää suojatyöpaikkansa. Ei silti Posti on edelleenkin suojatyöpaikka, kun voi olla jatkuvasti sairauslomalla kolme kuukautta ja taasen töihin, ettei menen Kelan päivärahalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateellisen tyhjätaskun on turha vaivata päätään johtaien palkoista. Olisit kouluttautunut elämässäsi niin saisit sinäkin nauttia johtajan palkkaa. Nyt on nobodynä täällä turha vinkua omista töppäilyistään. Johtajilla on johtajien palkat ja työntekijät saavat sen minkä ovat ansainneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markkinavoimat kiittää Postia dynaamisesta strategiasta jolla se edelleen virtaviivaistaa organisaationsa kustannusrakennetta. Tämä antaa luottamusta siihen, että tulosorientoituneet sidosryhmät voivat odottaa suotuisampaa tuloskuntoa jo seuraavassa kvartaalissa! Työvoimakustannuksiin liittyvät haasteet on toki muistettava myös jatkossa. Henkilöstön osaamisen tulee olla suhteessa tehtävien vaatimustasoon ja ylikoulutetun työvoiman käyttöä tulee välttää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tämän Postin työntekijöiden palkanalennuksen vuoksi asiakkaat valitsevat pakettien ja verkkokauppaostosten toimittajaksi Matkahuollon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen Postin hylännyt heidän ahneitten ja tyhmien johtajien takia ja siirtynyt täysin Matkahuollon asiakkaaksi. Tehkää näin muutkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätesäkkiin koko Posti ja vaikka Royal Mail tilalle. Miten voi olla mahdollista, että lähetys tulee päivässä Suomeen ja makaa sitten Postin hoteissa viikon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt alkaa varmaan posti kulkea rivakasti kun palkkaakin alennetaan. Ulkolaisella lukutaidottomalla halpatyövoimalla hommat hoituu, vai hoituuko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti on ollut aina tykätty työnantaja, mutta nyt postinlajittelu ja jakelu kotitalouksiin siirtyy maahanmuuttajien tehtäväksi. Kuka tekee raskasta työtä pienellä palkalla? Halpatyövoimaa Filippiineiltä, he osaavat lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PItäisiköhän postin viimeinkin alkaa arvioimaan toimintansa laatua ja tuottavuutta asiakkaiden kannalta! Posti osaa kyllä virtaviivaistaa (lue: karsia ja supistaa) toimintaansa mutta siltikään Postin tuloskunto ei tässä markkinavoimien helvetissä näytä riittävän, vaan tuloskuntoa kehitetään supistuvan henkilökunnan selkänahasta repimällä ja postilähetysten (varsinkin kirjeiden) jo ennestään sikamaisen kalliita maksuja liikuttavan säännöllisesti korottamalla! Posti perustelee taksojen korotusta vähentyvällä lähetysten määrällä! Nerokasta! Tuollaisella maksujenkorotuslogiikalla jää kuitenkin pian luu vetävän kouraan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhelinmyyntityö on yhtä kannattavaa kuin työ postissa marraskuusta alkaen. Ero on siinä että puhelunmyyntityö on kevyttä istumatyötä siistissä toimistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hain aikoinaan Postille töihin useaan otteeseen. En pääsyt. Tuttuja otettiin. Pääsin opiskelemaan paikkaan, johon pääsi pari prosenttia hakijoista. Olen selvinnyt valmistumisen jälkeen useasta haastavasta rekrystä ja menestynyt töissä. Kannattaisko postin miettiä sitä rekryprosessia. Olisiko tuottavia työntekijöitä ollut tarjolla muitakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleeko esim. Turkka Kuusisto saamaan henkilökohtaisen palkanlisän tästä operaatiosta? Parantaahan se Posti-liikelaitoksen tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se johtajien liksa tähän kuuluu? Työntekijät on työntekijöitä palkkoineen ja työntekijälle ei kuulu johtajien palkat tippaakaan.
Siksi he ovatkin johtajia, jotta saavat parempaa liksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtäkää ihmiset kaikki laskunne sähköisiksi. Jollette halua saada karhuja ja mahdollisesti jopa menettää luottotietojanne. Syyttänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehty jo. Paperilaskuja jäi tulematta sen verran paljon että oli pakko. Eipä ole ollut ongelmia sen jälkeen.

Posti minun puolestani leikelkööt vaikka nurmikoita, mutta minun laskuja ei enää hukkaa yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image