Kotimaa

Porua aiheuttanut kak­sois­kan­sa­lai­suus­muu­tos etenee - Ministeri Niinistö: Poikkeuksia voidaan tehdä

Kotimaa 8.3.2018 11:06 | Päivitetty 8.3.2018 11:56
STT

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) perustelee lausunnoille lähtenyttä kaksoiskansalaisuusmuutosta tutulla argumentilla, kansallisella turvallisuudella.

- En ole mikään perustuslakiprofeetta, mutta kyllähän kansallinen turvallisuus on sellainen, milloin on tällaisia poikkeuksia saanut tehdä, Niinistö sanoi politiikan toimittajien aamiaistilaisuudessa kysyttäessä kansalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta.

Puolustusministeriö kertoi alkuviikolla paljon porua aiheuttaneen esitysluonnoksen kaksoiskansalaisuudesta puolustushallinnon viroissa lähteneen lausunnoille. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Puolustusvoimista annettua lakia siten, että Puolustusvoimien sotilasvirkaan voitaisiin nimittää henkilö, jolla on ainoastaan Suomen kansalaisuus.

- Esityksen tarkoituksena on hallitusohjelman mukaisesti estää kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin, Niinistö totesi.

Merkittävää kuitenkin on, että säännökseen liittyisi kuitenkin mahdollisuus myöntää hakijalle erivapaus.

- Siinä on erivapaus, niin kuin yleensä tämän tyyppisessä lainsäädännössä on, että poikkeuksia voidaan tehdä. Se ei ole kategorinen tässä mielessä, Niinistö sanoi.

Kysyttäessä linjauksesta poikkeusten tekemiseen Niinistö otti esimerkin maan hallituksesta.

- No onhan meillä esimerkiksi hallituksessa luotettavia kaksoiskansalaisia. Esimerkiksi ministeri Anne Berner (kesk.) on Suomen ja Sveitsin kansalainen, ja ei varmaan kukaan ole hänen lojaliteettiaan epäillyt, Niinistö sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Erittäin hyvä päätös, tällä estetään näiden ”pienien vihreiden” miehien/naisten pääsy armeijaan, hyvä näin. On erinomaista, että on meillä edes muutama tällainen ministeri, joka ajattelee asioita edes jonkin verran Suomen turvallisuusnäkökulmasta käsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että kaksoiskansalaisille tulee rajoitteita päästä yhteiskuntamme kannalta (elin-) tärkeisiin tehtäviin ja tietoihin kiinni.

Sipilän ohitse demokrataiamme sen syrjäyttäen hallitukseemme nimittämä Berner on hyvä esimerkki vaarallisesta väärinkäytöksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Berner on kyllä ihan supisuomalainen ja syntynyt Suomessa, että ei nyt oikein kommenttisi osunut kuin omaan nilkkaasi.
Vaikka Bernerillä on myös Sveitsin kansalaisuus on hän silti täysin suomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'' Esimerkiksi ministeri Anne Berner (kesk.) on Suomen ja Sveitsin kansalainen, ja ei varmaan kukaan ole hänen lojaliteettiaan epäillyt, Niinistö sanoi. ''

Kyllä on ja aiheesta onkin. Berner lausuu mm.: '' ... esimerkiksi Turun tunnin junalle voidaan perustaa hankekohtainen yhtiö. Se voi saada pääomaa valtiolta tai muulta taholta ja sillä pääomalla se voi lähteä rakentamaan raiteita. Kiskojen operoinnin, eli junaliikenteen, yhtiö voi kilpailuttaa ja saada valtion budjetista riippumatonta tulovirtaa, sanoo Berner Uudelle Suomelle. ''

Tässäkin kuten rikosluontoisessa Sote-ehdotuksessa meidän rahaamme ollaan lahjoittamassa yksityisille yrityksille aivan kuin meidän rahoillamme ei olisi omaisuudensuojaa. Jos verovaroillemme ei tule vähintään yhtä korkeita tuottovaatimuksia kuin yksityiselle sijoituspääomalle on kyseessä ilmiselvä korruptiorikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakiin tulisi kirjata myös se jos kaksoiskansalainen tekee rikoksen on Suomen kansalaisuus evättävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen paras puolustusministeri! Hyvä että edes joku ajattelee kansallista turvallisuuttamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella tervetullut muutos. Kyllähän se nyt on niin, että kansallinen turvallisuus edellä mennään.
Saadaanhan tästäkin asiallisesta muutoksesta varmaan kauhea poru aikaan tietyissä piireissä.
Niinistö on onneksi pätevä puolustusministerinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
29
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
25
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
20
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
17
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
15
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
10
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image