Kotimaa

Poroja, paksun lumen peittämiä puita ja pas­tel­li­sä­vy­jä – Instagramissa Lappi näyttää satumaalta

Lapissa otetuissa talvikuvissa korostuvat usein pastellisävyt ja lumiset puut. Kuva on Posion Riisitunturilta. KUVA: Anna Leinonen
Kotimaa 27.1.2018 22:09
Heidi Peltonen

Lapin matkailu on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Pohjoisen suosio näkyy myös sosiaalisessa mediassa: esimerkiksi #lapland-tunnisteella on julkaistu yli 773 000 kuvaa Instagramissa. 

Instagramin kuvavirrassa Lappi näyttäytyy tammikuussa talvisena satumaana. Kuvissa toistuvat talven valon pastellisävyt ja lumen kerrostamat puut.

Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo House of Laplandin ohjelmapäällikkö Katariina Imporanta kertoo, että he huolehtivat siitä, että Lappi näkyy ja kuuluu niin matkakohteena, asuinpaikkana, kuvauskohteena sekä arktisena bisnesympäristönä.

Sosiaalisessa mediassa halutaan Imporannan mukaan korostaa erityisesti Lapin vahvuuksia ja kertoa tarinoita.  

Imporanta kertoo, että seuraajat hakevat Instagramin kuvavirrasta vau-elämyksiä. Näitä tarjoavat meneillään oleva upea talvi, revontulet, luonnon värit ja tykkylumen peittämät puut.

Imporannan mukaan Only in Laplandin Instagram-tilillä nostetaan kuviin mukaan myös ihmisiä ja heidän tekemisiään.

– Halutaan myös välittää se, että ei olla vaan tyhjä maisema. Kuvassa on usein oltava se ihmisen kosketus tai läsnäolo, Imporanta perustelee.

Lapin maine voi kiiriä somessa myös muuten kuin omien markkinointikanavien kautta. Jos kansainvälisesti tunnettu vaikuttaja tai julkkis vierailee Lapissa ja julkaisee matkaltaan kuvia sosiaalisessa mediassa, se tuo Lapille saman tien valtavan määrän julkisuutta. Esimerkkinä Imporanta mainitsee intialaisen supertähti Anushka Sharman Lapin-vierailun, joka noteerattiin mediassa ympäri maailmaa.

Vaikka suuri osa sosiaalisen median kuvavirrassa näkyvistä Lappi-kuvista on otettu talvella, niin työtä tehdään myös kesäsesongin markkinoimiseksi. Eritoten Lapin talvimatkailu on viime aikoina kasvanut hurjasti. Kasvu on ollut jopa niin kovaa, että rajat alkavat tulla vastaan.

– Jotta matkailun kasvu olisi kestävää, niin sesonkia tulee pidentää, Imporanta toteaa.

Imporannan mukaan paukkuja on lisätty esimerkiksi kesän keskiyön auringon markkinoimiseen. Tarkoituksena on näyttää ihmisille, että ympäri vuorokauden jatkuva valoisuus on paljon muutakin kuin keskellä yötä paistava aurinko. 

– Haluamme korostaa sitä, kuinka valossa on useita eri vivahteita ja kesän aktiivisuutta, Imporanta kuvailee.

 

Sweet silence. 🌲 Photo by @terhituovinen #laplandfinland #lapland #onlyinlapland

Henkilön Only in Lapland (@onlyinlapland) jakama julkaisu

Sosiaalisen median ansiosta jotkut paikat ovat ehtineet Lapissa jo muodostua suosikkikohteiksi niistä julkaistujen kuvien ansiosta. Imporannan mukaan esimerkiksi Ylläksellä sijaitseva Suomijärvi, Rukan Myllykoski ja Levillä sijaitseva Joulupukin maja ovat kuvien avulla ikonisiksi muodostuvia paikkoja.

– Myös Posion Korouoma jääputouksineen on upea, Imporanta toteaa.

Itsekin Lapista kotoisin olevan Imporannan henkilökohtaisia suosikkeja ovat Kiilopään huippu Saariselällä sekä koko Pyhätunturin ympäristö kuruineen, polkuineen ja vesiputouksineen.

 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaunista ja lumoavaa katsella, mutta entäpä kun porojen eväs on siellä paksun luminietoksen alla ja vielä jääkerros jäkälän päällä,, niin tarjotaanko heinää porojen syötäväksi, että eivät nälkään nääntyisi kauniin maiseman keskelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isosyöte ja Ruka ovat lapin eteläisimmät "tunturit", kun Oulun alueella puolestaan sijaitsee Ruskotunturi (roskatunturi) kaatopaikkavuoren päällä.
Mutta Lappiin meneviä neuvoisin pysyttelemään komeitten kuvamaisemien ihailemisessa, koska Lappi on sekä talvella, että kesällä kuoleman vaarallinen alue muille kuin saamelaisille ja lappalaisille. Ei parane asiattoman siirtyä pikitieltä mettään, se nielaisee heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä vain on mahtavaa!! Kaupunki spedet ei tiedäkkää minkälaista on asua täällä, kävisivät joskus pois talven suolapaskoista ja ajasivat tänne Lappiin nii kyllä täällä sielu lepää!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on kylmän näköstä ja sitten kesällä mahtavat sääskiparvet. Pitää välttää käymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töissä ja kaveripiirissä kaikki puhuvat etelään menosta joko lomalle tai peräti lämpimiä eläkepäiviä viettämään. Itse olen todennut jo vuosikymmenen verran, että Oulua etelämmäs minä en mene. Suunta on vain ylös eli Lappiin. Sinne minä muutan ja elän loppuelämäni satumaassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image