Kotimaa

Pommiuhkaus keskeytti AC Oulun ja OPS:n ottelun – koko Raatinsaari tyhjennettiin

Merikosken sillat suljettiin liikenteeltä uhkauksen vuoksi.
Kotimaa 19.7.2017 20:22 | Päivitetty 20.7.2017 0:03
Heidi Peltonen, Kai Nevala

AC Oulun ja OPS:n välinen keskiviikkoillan paikallisottelu keskeytettiin pommiuhkauksen vuoksi.

Jalkapallostadion, Raatin uimahalli sekä koko Raatinsaari tyhjennettiin poliisin toimesta ottelun keskeyttämisen jälkeen. Ottelua oli seuraamassa 3611 katsojaa.

Poliisin mukaan katsojat evakuoitiin varotoimenpiteenä. Ottelua seuranneet katsojat saatiin evakuoitua paikalta noin kymmenessä minuutissa. Stadion oli poliisin mukaan tyhjennetty noin kello 20:25.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Oulun poliisin rikoskomisario Jussi Hyrkäksen mukaan poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan ja rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstain aikana. Lisäksi poliisin mukaan jalkapalloseura tiedottaa, milloin stadionille jääneet tavarat voi noutaa.

Merikosken sillat olivat suljettuna liikenteeltä kaikkiaan yli kolmen tunnin ajan. Paikalla oli useita poliisiautoja ja poliiseja ohjaamassa liikennettä. Silta oli suljettuna myös kevyeltä liikenteeltä.

Silminnäkijähavaintojen mukaan linja-autot olisivat kiertäneet Tuiran kautta eri reittiä siltojen sulun ajan.

Paikalla olleen Kalevan toimittajan Iida Ahosen mukaan keskustan puoleisessa päässä siltoja oli kaksi poliisiautoa ja ainakin neljä poliisia ohjaamassa liikennettä. 

 

Poliisi ohjaa liikennettä Merikosken silloilla. KUVA: Jukka Leinonen

Tilanne sai alkunsa nimettömästä puhelusta

AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo tilanteen saaneen alkunsa siitä, kun Raatin stadionin kenttämiehille tuli nimetön puhelu.

Meriläinen kertoo, että ensimmäinen puhelu tuli 81. peliminuutin kohdalla. Hetken kenttämiehille tuli toinen puhelu.

– Soittaja ilmoitti, että kohta räjähtää. Teimme päätöksen pelin keskeyttämisestä turvallisuuspäällikkö Janne Yrjönheikin kanssa. Ei tällaiseen voi muuten suhtautua kuin vakavasti, Meriläinen toteaa.

KUVA: Lukija / Lukijan kuva

 AC Oulun ja Oulun palloseuran välisessä ottelussa olleen Kalevan toimittajan mukaan ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia, kun peli keskeytettiin. Hetken kuluttua kovaäänisestä kuuluneessa kuulutuksessa pyydettiin yleisöä poistumaan stadionilta. 

– Tilanne paikan päällä on rauhallinen. Yleisö on poistunut stadionilta, mutta väki parveilee ulkopuolella, kertoi paikalla ollut Kalevan toimittaja Kai Nevala heti ottelun päättymisen jälkeen. 

Kesken jäänyttä peliä ei todennäköisesti uusita. Ottelu jäi tilanteeseen 0-0.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Eihän kukaan vaan antanut tilanteen aikana pelolle valtaa? Koska tätä se on kun alkaa oikeasti tapahtua suuren maailman kauheuksia kotipitäjässä. Korulauseet ei ketään auta eikä pelasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näitä tapahtuu kuitenkin, tämä näyttää jälkikäteen täysin turhalta, mutta miksi näitä saa tapahtua??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä se nykytekniikka ja some ym teettää, kukaan ei saa olla enään rauhassa, ennen tehtiin oikiaa ilkeyttä, nyt vaan ilkeillään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No pitäähän se peli uusia. Viimeinen noin kymppiminsa jäi pelaamatta, jolloin yleisesti tapahtuu paljon. Tod.näk. lopputulos 1-0 AC:lle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Lieksassa havaitaan karhu, tulee tv-ruudun yläreunaan punaiselle pohjalle varoitusteksti ja se näkyy kaikkialla maassa. Samoin radiossa huudatetaan varoitusta. Olen monesti tätä ihmetellyt, että paikalliset asiat varoitetaan koko valtakuntaan. Vielä enemmän ihmetyttää, ettei oikeasti vaarallisia asioita kuitenkaan ilmoiteta. Viittaan esimerkiksi taannoin Tuirassa kirveen kanssa liikkuneeseen henkilöön, joka surmasi ihmisiä. Sama pätee pommiuhkaukseenkin. Jos se kerran otetaan niin vakavasti, että tienoo tyhjennetään, olisi meidän lähiseudun asukkaiden hyvä saada asiasta myös tieto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen Palloliiton mukaan pahin ase jalkapallo ottelussa Suomessa on pyöräilykypärä ja sateenvarjo, jotka otetaan pois portilla, yleensä jos kypärä on mennessä päässä, muuten ei aina ole otettu!??! Kärppä peliin mennään metallin ilmaisimen läpi muistaakseni ja suosittelen myös jalkapallopeleihin. Kypärä päässä voi häiritä takana istuvaa samoin avattu sateenvarjo, mutta muuten niistä ei aseeksi ole. Kuka onneton istuu pyöräilykypärä päässä, niitä on vain muutamilla, sateenvarjo on hyvä polvien ja jalkojen suojana, kun sadetakki on käytössä, jalat kastuu!Tekisi mieli paljon sanoa, mutta tässä alkuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nolla-nolla on sopiva tulos eikä sitä tarvitse uusia uudella ottelulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti puhelu saadaan jäljitettyä. Ja jos joku pelleili niin sitä suurempi
rangaistus. Pään silittelylle ei aihetta. Yleensä pommit kyllä räjäytetään ilman ennakkovaroitusta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan joku jalkapallohäirikkö. Eepä mittään.. eehän tuo pommiuhkaus oo mittään. Pojjaat on poeekia. Vuan aata armias jos joku ajoopi ylinoppeutta yhtäkkään kilometrijä tunnissa niin sitten tuota pamputettaan jotta tuntuu. Näen sitä polliisin resurssija käätettään ookeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

iät ajat näitä "pommiuhkia" on ollut olemassa, ei vain oltu niin hysteerisiä kuin nykyään, kapakkahommissakin olisi saanut pistää joka toinen ilta ravintolan kiinni jos jokaikinen "pommiuhka" olisi otettu todesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin paikalla. Ei siellä mitään paniikkia tosiaan ollut haistettavissa. Harmittavaa, että joku alennustilastaan kärsivä ihminen vajoaa entistäkin alemmas ja pystyy tällä tavoin häiritsemään aikuisten ihmisten jalkapalloelämystä. Toivottavasti hän saa apua.

Peli itsessään oli hyvää ja viihdyttävää. Toinen puoliaika oli tasalukemista huolimatta väkevää AC Oulun hallintaa. Toivottavasti AC pärjää yhtä hyvin myös tulevassa uusintaottelussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä saatiin, toivottavasti ei kohta jossain oikeasti räjähdä, pahoin pelkään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image