Kotimaa

Polvirukous päätti He­rät­tä­jä­juh­lat - katso kuvia

Herättäjäjuhlien lopuksi Haapajärvellä polvistuttiin rukoukseen. KUVA: Joel Karppanen
Kotimaa 7.7.2013 19:35
Aki Harju

Herättäjäjuhlat huipentuivat sunnuntaina körttien perinteiseen polvirukoukseen. Tuhannet seuravieraat polvistuivat osoittamaan kiitosta ja kunnioitusta Jumalalle.

Haapajärven Herättäjäjuhlissa kävi kolmen päivän aikana reilut 27 000 juhlavierasta. Viimevuotisten Isonkyrön juhlien kävijämäärästä jäätiin siis selvästi. Isossakyrössä juhlijoita oli arviolta 35 000.

Juhlien vilkkain päivä oli odotetusti lauantai. Lauantain seuroja kuunteli arviolta 15 000 ihmistä.

Juhlatoimikunnassa oltiin erittäin tyytyväisiä viikonlopun saldoon. Toimikunnan puheenjohtaja, Haapajärven seurakunnan kirkkoherra Kari Tiirola, piti juhlien tunnelmaa lämpimänä ja tiiviinä.

”Yhteisöllisyys ei ollut poissulkevaa vaan vastaanottavaa. Juhlissa ei ollut raja-aitoja eikä seiniä, ja kattokin oli niin korkealla kuin mahdollista.”

Juhla-alueen purku aloitettiin heti päätösseurojen jälkeen penkkitalkoilla. Juhlajärjestelijä Osmo Kangas arvioi, että alue saadaan tyhjäksi torstaihin mennessä.

Katso kuvia päätöspäivältä.

Lue lisää 08.07.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Anteeksi nyt. Mikä tässä on uutinen? Jossain oltiin polvillaan ja rukoiltiin. Onko nyt maailma shokeerautunut tästä tiedosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän vähän on kommentoitu Jaakko Heiniimäen raamattutuntia. Körttiset pyyhkivät "pyhän" pois opetuksistaan ja Raamattukin on vain kokoelma ihmisten tarinoita. Aletaan olla jo aika kaukana kristillisyydestä, kun noin opetetaan Herättäjäjuhlilla. Nykyajan körttisille passaa kaikki. Syntiä ei ole ja kaikki on yhtä mummon sileää. Vanhemmpi körttisukupolvi pitäytyi nöyrästi Raamatun teksteissä ja uskoi Raamatun pyhyyteen Jumalan sanana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkkojärjestyksen 1§:ssä sanotaan näin:
"Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin, ja joka on ilmaistu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä muuttamattomassa Augsburgin tunnustuksessa ja muissa luterilaisen kirkon Yksimielisyyden kirjaan otetuissa tunnustuskirjoissa. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan."
Miten körttiläiset voivat kuulua evankelisluterilaiseen kirkkoon, jos he uskovat niin kuin raamattutunnilla Herättäjäjuhlilla Jaakko Heinimäki opetti? Asia kaipaa nyt selkeää kannanottoa körttiläisten taholta. Uskovatko ja ajattelevatko körttiläiset todella Heinimäen mukaisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ihmisten käyttäytymisestä se järjen lisääntymien ainakaan näy.Väkivalta,tapot petokset ynnämuu järjenvastainen toiminta näkyy jokapäivä lehtien uutisissa,joten järki on päässä jäässä.tai kanntapäässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko kalevasta tullut körttiläisyyden sanansaattaja ku niin paljon juttuja niinku olis isokin tapahtuma. Väkimäärältään pieni tapahtuma esim verrattuna suviseuroihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainaus Wikipediasta :"... liikkeelle on ollut tunnusomaista yksinkertaisen elämäntavan ja yhteiskunnallisen vastuunkannon korostaminen. Viime aikoina on otettu selkeä kanta muun muassa yhteiskunnalliseen epätasa-arvoisuuteen. Kirkon kiistakysymyksiin suhtaudutaan maltillisesti. Herännäisyydessä ei torjuta naispappeutta ja suhtaudutaan sallivasti seksuaalivähemmistöihin"
Meidän ei-uskovaistenkin on syytä tietää että on myös tällainen vähemmän patriarkkalinen ja vähemmän autoritäärinen vaihtoehto, joka ei yhtä innokkaasti kuin tämä paikallinen lahko pyri valtaan ja vaikuttamaan jäsentensä taloudelliseksikin eduksi yhteiskunnassa ja liike-elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä, jos uskonto auttaa selviämään elämästä selvinpäin. Suurin osa ateisteista kuvittelee olevansa jollain tapaa fiksumpia ja naureskelee rukoilijoille, mutta kuitenkin huumaa omaa päänuppiaan vapaaehtoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etenkin usko tyhjyyden synnyttävään voimaan ja tiedon itsekseen kehittymiseen, kun ne rikkovat 1. ja 2. termodynamiikan lait. Mitään ei voi syntyä tyhjyydestä ja luonnossa havataan rapistumista eli entropiaa, ei kehittymistä. Lajeja kuolee sukupuuttoon, mutta yhtään uutta lajia ei ole havaittu syntyvän - vain variaatiota lajien sisällä.

Toisaalta globaalisti kristinusko voi paremmin kuin koskaan ja kutistuu ainoastaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa, jotka molemmat ovat kovaa vauhtia menossa konkurssiin. Hengellisiä - uudestisyntyneitä kristittyjä - on enemmän kuin koskaan ja vain liberaalit Raamatun Jumalan hyljänneet kirkot tyhjenevät, kun taas karismaattiset ja konservatiiviset kristityt lisääntyvät. Suomessakin vapaat suunnat, etummaisena vapaakirkko ja helluntaikirkko, ovat moninkertaisteneet jäsenmääränsä, kun taas nimikristilliset luterilaiset seurakunnat kuolevat.

"Teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi." - Matteuksen evankeliumi 23:38 (lue koko luku)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaa uskovaisten rukoilla niin paljon kun haluavat.On niin muodikasta olla suvaitsevainen homoista ja maahanmuuttajista,mutta oma kotoinen kulttuuri halutaan pyyhkiä pois.En oo ollut herättäjäjuhlilla ja tuskin koskaan meen,mutta SUVAITSEVAISUUTTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä nimimerkki Loot kiteytti totuuden ytimekkäästi. Hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:31
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tuomitsee Misha Dellingerin vihapäivitykset – "Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti"
7:39
Saunarakennus tuhoutui tulipalossa maan tasalle Enontekiöllä
7:00
Kouluun on kehitettävä yhteinen katsomusaine – opiskelu erillisillä tunneilla voi olla leimaavaa, lapsia ja nuoria lokeroivaa Lukijalta
7:00
Kysely: Valtaosa Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä" Tilaajille
7:00
Toiveena tehokkuus – Katja Nättilä on yksi Rankkojen Ankkojen avainpelaajista salibandyliigan pudotuspelikarsinnoissa Tilaajille
7:00
Kun loistavat ihmiset tekevät parhaansa ja kuitenkaan se ei riitä, johtaja joutuu katsomaan peiliin – Antellin leipomon lopetus opetti nöyryyttä, sanoo Tomi Lantto Tilaajille
7:00
Päivän leffapoiminnat: Hipahtava isä lapsikatraineen palaa metsistä ihmisten ilmoille – Matt Rossin draamakomediassa on myötäelävä ote
22
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
10
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
5
Kysely: Valtaosa Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä" Tilaajille
5
Päätös Tervahiihdon perumisesta tehtiin yksimielisesti – olosuhteiden johdosta eri reittivaihtoehdoista oli luovuttava yksi kerrallaan Lukijalta
4
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
4
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
2
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

166 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image