Kotimaa

Polvirukous päätti He­rät­tä­jä­juh­lat - katso kuvia

Herättäjäjuhlien lopuksi Haapajärvellä polvistuttiin rukoukseen. KUVA: Joel Karppanen
Kotimaa 7.7.2013 19:35
Aki Harju

Herättäjäjuhlat huipentuivat sunnuntaina körttien perinteiseen polvirukoukseen. Tuhannet seuravieraat polvistuivat osoittamaan kiitosta ja kunnioitusta Jumalalle.

Haapajärven Herättäjäjuhlissa kävi kolmen päivän aikana reilut 27 000 juhlavierasta. Viimevuotisten Isonkyrön juhlien kävijämäärästä jäätiin siis selvästi. Isossakyrössä juhlijoita oli arviolta 35 000.

Juhlien vilkkain päivä oli odotetusti lauantai. Lauantain seuroja kuunteli arviolta 15 000 ihmistä.

Juhlatoimikunnassa oltiin erittäin tyytyväisiä viikonlopun saldoon. Toimikunnan puheenjohtaja, Haapajärven seurakunnan kirkkoherra Kari Tiirola, piti juhlien tunnelmaa lämpimänä ja tiiviinä.

”Yhteisöllisyys ei ollut poissulkevaa vaan vastaanottavaa. Juhlissa ei ollut raja-aitoja eikä seiniä, ja kattokin oli niin korkealla kuin mahdollista.”

Juhla-alueen purku aloitettiin heti päätösseurojen jälkeen penkkitalkoilla. Juhlajärjestelijä Osmo Kangas arvioi, että alue saadaan tyhjäksi torstaihin mennessä.

Katso kuvia päätöspäivältä.

Lue lisää 08.07.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Anteeksi nyt. Mikä tässä on uutinen? Jossain oltiin polvillaan ja rukoiltiin. Onko nyt maailma shokeerautunut tästä tiedosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän vähän on kommentoitu Jaakko Heiniimäen raamattutuntia. Körttiset pyyhkivät "pyhän" pois opetuksistaan ja Raamattukin on vain kokoelma ihmisten tarinoita. Aletaan olla jo aika kaukana kristillisyydestä, kun noin opetetaan Herättäjäjuhlilla. Nykyajan körttisille passaa kaikki. Syntiä ei ole ja kaikki on yhtä mummon sileää. Vanhemmpi körttisukupolvi pitäytyi nöyrästi Raamatun teksteissä ja uskoi Raamatun pyhyyteen Jumalan sanana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkkojärjestyksen 1§:ssä sanotaan näin:
"Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin, ja joka on ilmaistu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä muuttamattomassa Augsburgin tunnustuksessa ja muissa luterilaisen kirkon Yksimielisyyden kirjaan otetuissa tunnustuskirjoissa. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan."
Miten körttiläiset voivat kuulua evankelisluterilaiseen kirkkoon, jos he uskovat niin kuin raamattutunnilla Herättäjäjuhlilla Jaakko Heinimäki opetti? Asia kaipaa nyt selkeää kannanottoa körttiläisten taholta. Uskovatko ja ajattelevatko körttiläiset todella Heinimäen mukaisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ihmisten käyttäytymisestä se järjen lisääntymien ainakaan näy.Väkivalta,tapot petokset ynnämuu järjenvastainen toiminta näkyy jokapäivä lehtien uutisissa,joten järki on päässä jäässä.tai kanntapäässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko kalevasta tullut körttiläisyyden sanansaattaja ku niin paljon juttuja niinku olis isokin tapahtuma. Väkimäärältään pieni tapahtuma esim verrattuna suviseuroihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainaus Wikipediasta :"... liikkeelle on ollut tunnusomaista yksinkertaisen elämäntavan ja yhteiskunnallisen vastuunkannon korostaminen. Viime aikoina on otettu selkeä kanta muun muassa yhteiskunnalliseen epätasa-arvoisuuteen. Kirkon kiistakysymyksiin suhtaudutaan maltillisesti. Herännäisyydessä ei torjuta naispappeutta ja suhtaudutaan sallivasti seksuaalivähemmistöihin"
Meidän ei-uskovaistenkin on syytä tietää että on myös tällainen vähemmän patriarkkalinen ja vähemmän autoritäärinen vaihtoehto, joka ei yhtä innokkaasti kuin tämä paikallinen lahko pyri valtaan ja vaikuttamaan jäsentensä taloudelliseksikin eduksi yhteiskunnassa ja liike-elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä, jos uskonto auttaa selviämään elämästä selvinpäin. Suurin osa ateisteista kuvittelee olevansa jollain tapaa fiksumpia ja naureskelee rukoilijoille, mutta kuitenkin huumaa omaa päänuppiaan vapaaehtoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etenkin usko tyhjyyden synnyttävään voimaan ja tiedon itsekseen kehittymiseen, kun ne rikkovat 1. ja 2. termodynamiikan lait. Mitään ei voi syntyä tyhjyydestä ja luonnossa havataan rapistumista eli entropiaa, ei kehittymistä. Lajeja kuolee sukupuuttoon, mutta yhtään uutta lajia ei ole havaittu syntyvän - vain variaatiota lajien sisällä.

Toisaalta globaalisti kristinusko voi paremmin kuin koskaan ja kutistuu ainoastaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa, jotka molemmat ovat kovaa vauhtia menossa konkurssiin. Hengellisiä - uudestisyntyneitä kristittyjä - on enemmän kuin koskaan ja vain liberaalit Raamatun Jumalan hyljänneet kirkot tyhjenevät, kun taas karismaattiset ja konservatiiviset kristityt lisääntyvät. Suomessakin vapaat suunnat, etummaisena vapaakirkko ja helluntaikirkko, ovat moninkertaisteneet jäsenmääränsä, kun taas nimikristilliset luterilaiset seurakunnat kuolevat.

"Teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi." - Matteuksen evankeliumi 23:38 (lue koko luku)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaa uskovaisten rukoilla niin paljon kun haluavat.On niin muodikasta olla suvaitsevainen homoista ja maahanmuuttajista,mutta oma kotoinen kulttuuri halutaan pyyhkiä pois.En oo ollut herättäjäjuhlilla ja tuskin koskaan meen,mutta SUVAITSEVAISUUTTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä nimimerkki Loot kiteytti totuuden ytimekkäästi. Hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:50
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
23:12
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
22:30
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia
22:06
Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja" Tilaajille
22:04
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
21:43
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
20:50
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille
92
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
76
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
69
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
54
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
53
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
53
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
46
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image