Kotimaa

Po­lii­siy­li­joh­ta­ja tur­val­li­suusym­pä­ris­tön muutoksesta Twitterissä: "Etulinjassa väijyvät trollit"

Pollisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on huolissaan trollien toiminnasta. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 10.3.2017 22:07 | Päivitetty 10.3.2017 22:08
Kaleva

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kirjoittaa Twitter-tilillään, että jako sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen on kadonnut. Hänen mukaansa etulinjassa väijyvät nyt trollit, jotka ovat ottaneet tähtäimeensä myös suomalaisen poliisin.

Ilta-Sanomien haastattelussa Kolehmainen valottaa tviittinsä sisältöä. Hän sanoo, että trollit laittavat liikkeelle väärää tietoa kuten valeuutisia ja pyrkivät samalla häiritsemään viranomaisia. Niiden tarkoitus on saada aikaan hämmennystä ja epäjärjestystä.

Kolehmainen mainitsee esimerkiksi Imatralla viime joulukuussa sattuneen ampumatapauksen, jossa mies ampui kolme naista. Sosiaalisessa mediassa levisi nopeasti tieto, että kyseessä olisi ollut Suomen armeijan kapteeni ja uhrit olisivat olleen venäläisiä. Kumpikaan tieto ei pitänyt paikkaansa.

Kolehmainen sanoo, että trollien aktiivisen toiminnan vuoksi poliisille on entistä tärkeämpää se, että oikea tieto julkaistaan nopeasti. Myös Imatran tapauksessa tieto oikaistiin nopeasti.

Trollien motiiveista ei ole tietoa. Kolehmaisen mukaan myös se on epäselvää, onko viestien taustalla rikollisuutta, valtiollisia toimijoita vai yksittäisiä henkilöitä.

Kolehmainen kommentoi teknologian tuomia haasteita myös toisessa Twitter-viestissään. Siinä hän nostaa kybertaistelun yhdeksi nykyvaltion päivystyshaaraksi.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Sen näkee näistä kommenteista!
Melkein kaikki niiden kirjoittajat on Trolleja.
Puolustusvoimat, tietyillä vahvuuksilla, olisi syytä
panna poliisivoimien avuksi, vaikkapa ns. vihreitä miehiä
"metsästäessä"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakava juttu tuo trollaus, varsinkin jos se sieltä itsestään lähtöisin.
Tähän mennessä se on ollut aika läpinäkyvää, mutta paranemaan/pahenemaan päin.
Vaarallista, ei vain itsensä takia, vaan sen mitä sillä aiotaan, mistä se kertoo.
Suhtautuisin siihen hyvin vakavasti.
Kolehmainen on oikeassa.
rome

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Internetin kivikaudella oli olemassa lentävä lause "Internet Is Serious Business". Sen syvimpään olemukseen kannattaisi perehtyä varmaan vähän itse kenenkin nykyään, ihan poliisin myöskin.

Ne on vaan sanoja ruudulla. Ketä kiinnostaa mitä joku valtakunnanhullu ja pari sen kaveria kirjoittelee twitteriin? Niitä on ollut olemassa niin pitkään kuin yhteen kytketyt verkko tuubitkin on ollut olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääsiäinen tulloo ja paikat on väärällään trolliloita. Pitänee uskoa kun ylipoliisi sanoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On olemassa suurtrolli, tiedätte kyllä tuon valtion tuossa Karjalan kupeessa, sitten on näitä pikkutrolleja, ja viimeisenä tulet sinä, joka jaat kaikkien trollien sanoman eteenpäin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo Kolehmainen on itse pääsyyllinen siihen, miksi poliisista on tulossa kansan vihollinen. Ei mitään uskottavuutta ainakaan tuolla tyypillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitaisiinko perustaa kansalaiskeräys poliisiylijohtajan asuntolainan maksamiseksi, jotta hän voisi puhua asioista niin kuin ne todellisuudessa ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen yhteiskunta ei kestä sitä että esim. poliisin tekemät rikokset tulisivat kaikki esille ja ne myös käsiteltäisiin oikeudessa. Oulun poliisissa suurin osa tekee työtään niin hyvin kuin se on mahdollista ja sitten tarvitaan vain muutama henkilö joka ei sinne kuulu ja jotka pilaavat muiden hyvin tekemän työn. Työ jossa voi käyttää valtaa houkuttaa helposti esim. narsistisia ihmisiä ja he hakeutuvat siihen. Vartijoiden valintatesteissä pitäisi myös katsoa että koulutettavalla on riittävä älykkyysosamäärä eikä ensisijainen ole voimalajeja harrastavalla nuorella halu päästä kokeileen miten raudottaminen onnistuu käytännössä suuren yleisön edessä, jolloin kaveripiirissä suosio kasvaa. Vartijat voisivat ottaa esim. vaikkapa Riikassa ja Tallinnassa tapaamieni vartijoiden käytöksestä joka he käsittävät ensisijaisesti asiakaspalveluna

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisen twiittiketjun kommenteistä voi nähdä että Kolehmainen on tismalleen oikeassa. Veikkaan että tähän Kalevankin uutiseen tulee edustava otos sekä Pietarin tehtaan että kotimaisten aggregaattien tuotoksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aggregaatti on laitteisto, joka tuottaa sähköä esimerkiksi bensiini- tai dieselmoottorin voimalla.

Agitaattori yrittää vaikuttaa muihin ihmisiin jonkin asian tai aatteen puolesta. Usein sellainen tapahtuu vetoamalla tunteisiin eli kiihotuksena ja yllytyksenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aggregaatti-sanaa voidaan käyttää myös muussa merkityksessä. Itänaapurin disinfo-tehtaan palveluksessa on lukuisia aggregaatteja Suomessa, esim. yksi dosentti ........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, Imatran tapaus ei ole ainoa. Toisissa tapauksissa huudetaan, että raiskaaja/murhaaja olisi ulkomaalainen, vaikka raiskauksen/murhan teki tavallinen Seppo-kantasuomalainen. Mikä motiivi näillä huutajills on? Mikä motiivi on, levitetään perättömiä huhuja siitä, että ulkomaalaisille maksettaisiin ajokortit ja ostettaisiin asunnot? En missään nimessä suojele ketään. Kertokaa vain motiivit. Kiinnostaa vihdoinkin saada vastauksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaalaisille ON maksettu ajokortteja ja hommataan kallita vuokra-asuntoja juurikin pelipaikoilta Helsingistä. On fakta että rahaa palaa ja on palanut miljarditolkulla. Siitäkö pitäisi olla hiljaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi Kolehmainen voinut reilusti kertoa, että itänaapurin masinoimana ne Imatran kaltaiset trolli-viestit tulevat. Kreml tarvitsee uhkakuvia, ja synnyttää niitä itse harva se päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos aivan suoraan sanon, niin suurimmat "viholliset" löytyvät ihan sieltä omasta päästä. Niinistö, Kolehmainen, Terho ym. ovat, no en tiedä onko edes liioiteltua sanoa, mutta aika sekaisin tuntuvat olevan. Ei Suomeen kukaan ole hyökkäämässä ja jos vaikka olisikin, niin ei maan asiat ainakaan huonompaan suuntaan siitä menisi, tulee sitten idästä tai lännestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ollutkaan rajavartiokapteeni Mikko Kärnä? Kummallista, että puolustusvoimien tarvitsee puuttua sisäministeriön tehtäviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajavartiolaitos kuuluu sisäministeriön alaisuuteen samoin rajavartiolaitoksen henkilökunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

81
Lähes 200 metriä pitkä risteilyalus Amadea saapui Ouluun – aluksen lähdön voi nähdä Nallikarista
64
Hallikainen haluaa Oulun kaupungilta lievempiä ukaaseja torihotellin rakentamiselle – esittää vakuuden pienentämistä puoleen miljoonaan ja rakennusajan ehdollista pidentämistä
57
Nelostielle saadaan kauan kaivatut liikennevalot Iihin – sivutieltä liittyminen helpottuu kahdessa risteyksessä
53
Kolumni: Huono omatunto kalvaa lihansyöjää, mutta kasvisravintoon siirtyminen ei onnistu sormia napsauttamalla
32
Maria Ohisalo: "Jos pelkäisin, en olisi lähtenyt politiikkaan"
31
Ukko-Pekka sytytti kolme maastopaloa reitillään Ylä-Savossa  –  samanlaisia tilanteita on ollut aiemminkin
22
Suomen HX-hävittäjähankinnasta kilpailevat korottavat panoksia – Boeing löi pöytään Growlerin ja kolme miljardia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupaan kirjoittajat ovat ikävää porukkaa

Jos kirjoittajat ovat ikävää porukkaa niin on se källi homma että näitä kuiten luetaan. Mielipiteitä on niin monta kuin ... Lue lisää...
Ratiriti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image